Nog even over die creditcard…

Amper een maand of twee geleden kondigde ik blij aan mijn creditcard opgezegd te hebben. Ik zou hem toch niet meer nodig hebben. Nou, dat viel vies tegen. Ik gebruikte hem toch veel meer dan ik dacht! Niet om dingen op krediet te kopen, maar wel voor reserveringen, voor Paypal, buitenlandse betalingen, enzovoorts. Voor mij blijkt geen creditcard hebben in de praktijk helemaal niet zo handig te zijn.

Om een niet zo lang verhaal nog korter te maken; ik ben weer gezwicht. Ik heb er toch weer eentje aangevraagd. Ik schiet er wel wat mee op, want voor mijn oude betaalde ik €25 in het jaar. Nu heb ik er eentje via Euroclix aangevraagd, waarbij ik €15 per jaar ga betalen. Het eerste jaar is bovendien gratis, dus als de situatie toch nog wijzigt of ik de kaart toch niet zo vaak meer gebruik, kan ik hem na dat eerste jaar opzeggen. Daarnaast krijg ik een paar clix bij het afsluiten én over al mijn aankopen via de kaart worden clix bijgeschreven op mijn saldo. Dat is toch wel redelijk win-win-win.

Ik zet de vervaldatum wel in mijn agenda, want als ik hem toch niet voldoende gebruik, dan is het eerste jaar gratis prima, maar gaat hij na dat eerste jaar wel weg. Dan is er nog geen man overboord, heeft het niets gekost en heb ik er toch nog wat gemak van gehad. En anders scheelt het me op jaarbasis in ieder geval €10 + de clix die ik terug krijg. Dat bedrag kan best oplopen; sinds ik alles via Euroclix doe, spaar ik toch behoorlijk wat puntjes extra in de maand. De kaart is gewoon van MasterCard en daar had ik mijne ook altijd, dus daar verwacht ik geen problemen mee. Nu nog afwachten of ik hem krijg; ik moet natuurlijk nog wel goedgekeurd worden!

Wisten jullie van het bestaan van de Euroclix-creditcard af? En zou het een optie zijn, of ben je prima tevreden met wat je hebt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. Hier geen creditcard. Zo kunnen we ook nooit in de verleiding komen, mocht dat al aan de orde zijn. Dus nee, geen creditcard hier.

 2. Ik heb 1,5 jaar geen creditcard gehad, maar liep steeds vaker tegen betaling aan waarvoor een card handig was. Wij gebruikte dan die van schoonvader, maar dat is natuurlijk geen optie. Sinds 3 maanden hebben wij er weer een, maar was niet op de hoogte van de euroclixcard. Toch eens gaan lezen.

 3. Ik heb geen creditcard, al zou het voor sommige dingen inderdaad wel praktisch zijn. Al is mijn Paypal-account aan mijn bankrekening gekoppeld, en daar heb ik hem dus niet voor nodig – ondertussen zijn er ook veel dingen waar je óf een CC óf Paypal voor nodig hebt. Twee jaar geleden heb ik mijn ouders lief aan kunnen kijken voor vliegtickets, en we vliegen nou niet bepaald vaak, anders had ik er wel een gehad. Die 15 euro heb je er namelijk met één ticket die je via internet kan bestellen in plaats van bij een reisbureau of zo er al uit…

 4. Als ik voor bv een buitenlandreis wel een creditcard wil, neem ik een prepaid creditcard. Werkt goed voor mij en ik zit nergens aan vast.

 5. Ik heb ook zo'n mastercard en een paar keer per jaar komt-ie verdraaid handig van pas. Inderdaad wanneer je iets in het buitenland wilt bestellen, en dat gebeurt nog wel eens. Of als we een vakantie willen boeken, dan doe ik de aanbetaling daar ook mee. Zeker als dat rechtstreeks naar een hotel in het buitenland gaat… Heel handig dus. En je weet dat alles aan het eind van de maand al wordt verrekend, dus je kijkt wel uit om er teveel mee te kopen… Ik ben er heel blij mee…
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 6. We hebben n creditcard, maar kijken per jaar waar je die t goedkoopste kan halen. ANWB, UnitedConsumers, Fietsersbond, veel hebben een aanbieding. En er zijn nog creditcards die zelfs een tegoedbon bieden als je ze neemt. Gaat niet om grote bedragen, dus je moet even kijken of je die tijd hebt, maar alle beetjes helpen?

  1. Ja, inderdaad, ik denk dat ik sowieso gewoon even elk jaar kijk of er geen andere aanbieding is. Nu zijn die clix sparen voor mij wel interessant, maar de winst daarvan moet wel opwegen tegen de kosten van de kaart. Als ik elders weer een jaar gratis kan, en zo een paar jaar vol kan maken; ook mooi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.