Gezond hoeft niet duur te zijn: 10 redenen om meer water te drinken

10 redenen om meer water te drinken

Ik ben een hele goedkope drinker. Ik drink eigenlijk alleen thee en water. Als ik drink, want dat vergeet ik nog wel eens. In lijn met het voornemen om goed voor mezelf te zorgen, wil ik bewust meer water gaan drinken, zodat ik tenminste aan anderhalve tot twee liter per dag kom. Misschien nog wat meer, maar ik geloof dat je het ook weer niet moet overdrijven. Bovendien is anderhalf tot twee liter nog een uitdaging; ik vergeet namelijk gewoon héél vaak om überhaupt te drinken. Maar belangrijk is het wel. En goedkoop!

10 goede redenen om meer water te drinken

Hoewel het al behoorlijk scheelt dat ik water echt lekker vind en mijn voorkeur ook nog eens uitgaat naar gewoon kraanwater, in plaats van bronwater, vind ik het ter motivatie wel altijd leuk om te weten waarom het nu beter is om meer water te drinken. Gewoon, zodat het beter blijft hangen en ik er alerter op ben dat ik ook voldoende drink. Een aantal (voor mij) goede redenen zijn:

1. Het helpt hoofdpijn te voorkomen
2. Het zorgt voor een mooiere huid; minder rimpels en een gezondere kleur
3. Het voert afvalstoffen sneller af, die hangen dus minder lang rond in je lijf
4. Het maakt gezonder eten makkelijker; als ik snoep eet, dan blijf ik eten. Wil ik daarmee stoppen, dan drink ik een glas water en spoel ik daarmee alle snoeptrek weer uit mijn mond. Werkt altijd perfect!
5. Het is voor mij het enige drankje dat echt de dorst lest
6. Het houdt het spijsverteringssysteem gezond, een aanrader voor je stoelgang is ’s morgens de dag beginnen met een glas lauw water
7. Het schijnt de kans op verschillende soorten kanker met tientallen procenten te verkleinen
8. Het verkleint de kans op hartproblemen, omdat het het bloed in goede conditie houdt (dat voorkomt weer verstoppingen, etc.)
9. Het helpt bij het afvallen of om slank te blijven
10. Het helpt het lichaam om goede voedingsstoffen beter op te nemen

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Nieuw ritme

Het is mijn bedoeling dit nieuwe ritme in ieder geval 30 dagen vol te houden, zodat het echt een gewoonte wordt. Mijn ervaring is dat mijn lijf er dan op een gegeven moment ook om gaat vragen en dat ik na een paar dagen niet meer doorlopend naar het toilet hoef, dus at helpt natuurlijk ook mee. Als bijkomstig voordeel is het natuurlijk ook nog eens voordeliger dan water koken voor de thee, hoewel dat zo hard niet aan zal tikken en dat ook niet de reden is om dit te doen. Het eerste glas is in ieder geval al achter de kiezen, ik ga hem zo even voor een tweede keer vullen!

Lukt het jou makkelijk om meer water te drinken? En heb je nog tips om voldoende water drinken makkelijker te maken, bijvoorbeeld als je niet zo dol bent op water of als je het, zoals ik, gewoon vaak vergeet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

19 Comments
 1. In de winter heb ik vaak trek in warm drinken, maar thee gaat soms wat laf smaken. Als afwisseling vind ik zelfgetrokken gemberthee erg lekker: flink pittig (flink stuk goeie gemberwortel, minstens half uur laten trekken) en er zitten ook hele waardevolle stoffen in. Ik merk dat ik qua pit deze gemberthee ook een goed alternatief vind voor koffie. O ja, gewoon heet water vind ik soms ook erg lekker 😉

 2. Drink ook meestal water, maar wel lekker uit de waterfllter. Dat smaakt beter en bovendien bevat het dan minder kalk en chloor en nog wat dingetjes. Als ik 'm niet vergeet te vullen.

 3. Ik heb altijd een thermosfles heet water staan en drink dat het liefst. Soms maak ik een pot kruidenthee.
  Maar heet water verveelt me niet en het drinkt lekker door.

 4. Ik ben geen limonade drinker jus,d,orangje
  thee .wel 4 koppen koffie per dag en 1 liter water.
  En dan moet ik er mij toe dwingen om water te drinken want ik vergeet het ook.

 5. Ik drink vooral thee en verwen mezelf met meerdere smaakjes. Wel doe ik twee tot 3 keer met een zakje! Maar kies iedere keer een smaak waar ik echt zin in heb. Sowieso 3 koppen per dag en vaak meer. Dan nog 2 keer koffie. 1 x gewoon en 1x gemaakt met magere melk en oploskoffie. Heel af en toe drink ik ijsthee, aangevuld met water. Goedkoper, lekkerder en minder calorieën.

 6. Als je nog wel eens vergeet te drinken werkt he nogal eens om de hoeveelheid water die je wilt drinken in een kan of fles op een goed zichtbare plek te zetten. Dan zie je regelmatig op een dag hoe ver je bent met je waterinname.
  Als de kan niet groot genoeg is kun je je ook aanwennen de kan voor een 2e keer te vullen.

  WG

 7. Ik drink al jaren teveel koffie, daar ben ik me ook heel goed gewust van, maar ook dat is gewoon een verslaving. Nu raadde een vriendin mij afgelopen november aan om pas een nieuwe kop koffie te maken als ik een glas water had gedronken. Dus nu maak ik een kop koffie en gelijk schenk ik een glas water in (ook gewoon leidingwater, heel lekker) en mag ik van mezelf pas een nieuwe koffie als het glas leeg is. Dus al sinds half november kom ik heel makkelijk aan de anderhalve liter water per dag… Eerder ook wel eens geprobeerd door fles water op aanrecht te zetten, maar daar liep ik gewoon aan voorbij… Dit werkt dus voor mij heel goed…
  Ik wens je een heel fijne zondag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 8. Ik drink ook voornamelijk water en thee. Als ik thuis ben, dan gaat dat prima, maar op mijn werk vergeet ik het nog wel eens… Dat merk ik dan na een paar uur doordat ik hoofdpijn krijg, het is dan dus nog belangrijker om het niet te vergeten! Ik wist trouwens niet dat het voor zoveel dingen goed is, bedankt voor het overzicht!

 9. Ik probeer veel water te drinken, zo'n 2 liter per dag. gewoon uit de kraan, koud maar ook gekookt water. Daarnaast drink ik koffie, vooral s'ochtends bij het ontbijt anders word ik bijzonder kribbig 🙂

 10. Dat is veel drinken. Ik wist dat niet dat water kanker tegen gaat. De oorsprong van de MoermanVereniging stelt, drink groentensappen, karnemelk, originele groene thee. Liever deze dranken, omdat daarvoedingststoffen in zitten. Is gelijk ook peperduur.
  Waar stomd dat water tegen kanker?

 11. ha, mijn kinderen reageren op 'drink eens water met 'ik ben geen plant en water is goed voor een aquarium' …….
  Ik drink wel water en natuurlijk weten hun ook wel dat het goed is voor een mens maar toegeven………

 12. Ik drink per dag zeker 2 liter water en heb daar totaal geen problemen mee. Ik vul elke morgen twee literflessen van water met leiding water en zorg ervoor dat deze flessen tegen 's avonds leeg zijn. Ik heb de gewoonte om, elke keer als ik geplast heb, een glas water te drinken. Meestal zijn mijn 2 liter water al op in de vroege namiddag. Behalve water drink ik overdag ook nog melk, koffie en 's middags soep dus ik drink meééééééééééééééééér dan genoeg. liesbet

 13. Als ik uit bed kom drink ik meteen een glas lauw water. 4 koppen koffie en 6 koppen (rooibos) thee per dag + minstens 4 glazen water. Ik drink ook altijd gewoon kraanwater, meestal lauw.

 14. Ik heb net de app Water Alert geïnstalleerd. Mijn dochter is er heel positief over. Ze krijgt steeds een seintje te drinken en voert het dan in. Je kan dan zien of je al aan je dagelijks gewenste hoeveelheid zit. Jouw tip van een gevulde thermoskan, (ik wel met zakjes erin) heb ik ook sinds kort opgepakt. Werkt heel goed!

  succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.