Kopen met de creditcard

Ik dacht even een paar maanden zonder creditcard te kunnen, maar dat werkte niet ideaal. In het buitenland is het steeds vaker nodig, ook bijvoorbeeld voor het boeken van overnachtingen enzo. Dus besloot ik de creditcard van Euroclix te bestellen. Daar kreeg ik clix bij én werden ook nog eens clix gegeven over elke aankoop. Daarnaast is hij het eerste jaar gratis en kost hij daarna minder dan die ik had.

Normaal gebruik ik mijn creditcard alleen als er geen andere optie is, want het liefst reken ik gewoon gelijk af. Dan weet je waar je qua geld aan toe bent. Op zich is dat prima te omzeilen, want meestal stortte ik betalingen voor de creditcard gewoon vóór de afrekendatum aan het einde van de maand al op de kaart, waardoor er aan het einde van de maand niets meer te verrekenen was en ik alsnog wist waar ik aan toe was. Maar dan nog gebruikte ik de kaart alleen als het niet anders kon.

Nu ga ik dat iets anders aanpakken. Ik had bijvoorbeeld weer nieuw voer voor de katten nodig en vond het goedkoopste adres dat ´mijn´ voer leverde. Onder zo´n aankoop kom ik natuurlijk niet uit, dus dan maar de beste optie zoeken. En laten zij nu, zonder extra kosten, ook de creditcard als betaalmiddel accepteren! Oké, met die 4 clix per 10 euro loopt het misschien geen vaart, maar over een heel jaar genomen, kan dat nog wel eens in de duizenden clix lopen. Ik bestel namelijk ook regelmatig dingen voor familieleden die geen kaart hebben, dus dan kost het mij niets, maar levert het wel clix op.

Het grappige is dat ik nu steeds meer aan het stapelen ben. Zo kijk ik op de site van een winkel zelf of er korting is (soms hoef je bijvoorbeeld geen verzendkosten te betalen of krijg je extra korting als je je inschrijft voor de nieuwsbrief), vervolgens koop ik via programma´s als Euroclix en als ik dan ook nog eens met de CC daarvan betaal, heb ik korting op korting op korting. Het voordeel kan dan best wel oplopen! Natuurlijk is het wel belangrijk dat je, als je een CC gebruikt, heel goed in de gaten houdt dat alles wat je daarmee betaalt ook gewoon uitgaven zijn. Je ziet het misschien niet direct, maar je moet natuurlijk wel afrekenen. Ik doe dat ook altijd direct in één keer en niet in termijnen, zodat ik er geen rente over betaal. Anders kun je qua voordeel niet opsparen tegen de monsterrentes die gerekend worden!

Altijd leuk om te ontdekken dat er dan toch weer nieuwe verdien- of bespaarmogelijkheden zijn waar ik – ondanks dat ik er toch best behoorlijk mee bezig ben – nog niet aan gedacht had. Hebben jullie dat ook wel? En zou je ook meer via je CC bestellen om op zo´n manier voordeel te krijgen, of wordt dat wat te spannend of omslachtig?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
  1. Leukhe, van die bespaar op bespaar mogelijkheden? Ik heb er ook eentje 😉 Als ik wat bij bol.com moet kopen, koop ik eerst een cadeaubon bij de ah, waar ik zegels bij koop (6% rente op die zegels, mooi toch? 😉 ). vervolgens krijg ik punten bij het winkelcentrum, waarmee ik korting kan krijgen op bijvoorbeeld sauna-bezoekjes. Als laatste koop ik dan ook nog eens via mijn affiliatie-programma en krijg zo ook nog wat terug. Dus: drie keer winst 😉

  2. Het schijnt in de States vrij normaal te zijn om cashback te krijgen op een CC. Ik gebruik de mijne zelf bijna alleen voor reizen, soms kleine paypal betalingen.

    Ik heb ook een CC van de Bijenkorf, vooral omdat ik de bij de 'aanschaf' (hij is gratis) 25 euro (ofzo) korting kreeg. Ik gebruik'm zo min mogelijk, alleen als ik korting krijg als ik er iets mee betaal. Vorig jaar een keer met een pan die we nodig hadden. In dat geval maak ik een speciaal potje in m'n spaarrekening (oranjedinges bij de ING) en zet ik het geld apart tot de incasso komt. Dan vang ik nog een klein beetje rente en is het geld uit het zicht.

    1. Zo'n potje is ook handig ja. Als ik er veel mee gekocht heb, dan betaal ik het steeds al op de kaart, zodat het niet in één keer een klap is. Kleine dingen wacht ik gewoon even tot het einde van de maand, maar daar heeft het dan voor mijn idee/beeld minder invloed op de begroting als er dan nog wat af gaat. In termijnen doe ik sowieso niet, want dan betaal je natuurlijk rente, dat vind ik echt zonde.

  3. Ik heb een Amerikaanse kaart(van opdracht ooit) maar die werkt wel al.een pinpas. Kost me enkel geld als er geld opstaat en dan is het minimaal. Voor mij ideaal, want ik gebruik het zelden..

    1. Moet je dan betalen als er wat op staat? Of betaal je het geld dat erop staat? Ik heb er wel eens van gehoord, maar heb eigenlijk nooit zo goed begrepen waar je zo'n ding nu vandaan moet halen. Maar goed, voor nu ben ik in ieder geval weer een jaar gratis geholpen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.