Knallend de maand uit: verdienen!

Vorige week schreef ik het al: de hand moet weer even op de knip. Met boodschappen gaat dat prima, ik ben nu tot het einde van de maand voorzien. Ik kreeg er deze week echter nog een paar onverwachte kosten bij, onder meer in de vorm van dierenvoer dat op was. Daarnaast zwichtte ik ook voor een nieuw setje sportkleding. Wel met 50 of 60% korting én ‘nodig’ in de zin van: ik had nog maar één fatsoenlijk setje, maar goed, ik was natuurlijk niet dood gegaan als ik het niet gekocht had en het paste ook niet helemaal in mijn plan. Wel van lekker leven (en sporten, waarvoor ik trouwens een geweldig doel heb, maar daar later meer over), maar niet van aflossen en besparen en hand op de knip. Ik ben nog aan het leren om daar een balans in te vinden…

Deze week heb ik even wat dingen op een rijtje gezet en schrok ik toch wel een beetje. Mede door wat enthousiast oversluizen naar de hypotheekrekening en aflossen op de schuld en het in één keer betalen van een Belastingrekening om wat betalingskorting mee te pikken, maar ook door bovenstaande kosten en de aankomende wintersport, is het toch wel heel erg hard gegaan met de centen. Dat motiveert me nu dus wel even om knallend de maand uit proberen te gaan. Ik heb weer wat klanten herinnerd aan hun betalingsverplichtingen, nieuwe facturen de deur uitgestuurd en ben extra druk bezig met het spekken van mijn privérekening door dingen te verkopen. Dat gaat niet zo hard, maar hopelijk trekt het komende week wat aan en kan ik toch nog een leuk bedrag bijschrijven.

Het valt me wel op dat als je even niet oplet, de centen toch behoorlijk hard weg kunnen vliegen. Ik heb deze maand toch zeker iets van €1000 binnengekregen aan ‘extra’ dingen (ook werk, anders gaat het helaas niet zo hard ;-)). Zo’n €800 daarvan heb ik gebruikt om de buffer aan te vullen (die ik daarna weer plunderde voor een aflossing) en om de hypotheekrekening een impuls te geven. De rest is ‘verdampt’ aan verjaardagscadeautjes, boodschappen, uitstaande rekeningen die ik een beetje vergeten was, enzovoorts. Ik zou het niet allemaal ‘verspild’ willen noemen, maar wel een beetje ongecontroleerd.

Vanaf maart ga ik de teugels weer strak in handen nemen, voor nu neem ik vast een voorschot op die actie: hand op de knip houden én extra aandacht voor verdienen. In maart hoop ik dan voldoende geld over te houden/binnen te halen om de bodemisolatie uit te kunnen laten voeren. Mijn banksaldo wordt daar nog niet blijer van en qua temperatuur en comfort zal ik er tegen die tijd ook niet zoveel meer aan hebben, maar gezien de subsidie- en kortingmogelijkheden is het wel verstandig om dat nu te doen. Het verhoogt de waarde van het huis en als ik hier komende winter nog steeds woon, levert het me dan wel meer comfort en besparing op. Bovendien is het iets dat moet gebeuren voor ik echt goed bezig kan met de rest van de keuken, dus ook wat dat betreft zal de klus eens uit de weg geruimd moeten worden. In april kan dan weer flink opgespaard worden! Dan verwacht ik ook weer een leuk extra potje, dus kan ik meteen een wat vliegende start maken. Ook wel fijn, want dat motiveert toch een stuk beter. Daarnaast hoop ik binnenkort ook eens bericht te krijgen van de Belastingdienst, wat als ik die betaling krijg, is de schuld direct afgelost en houd ik – dankzij mijn aflossingen tot nu toe – ook nog een beetje over. Maar op die BD is vaak geen peil te trekken…

Dus: sprinten nog maar even. Wie doet nog even mee, er extra hard aan trekken aan het einde van de maand?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. ja ik doe ook mee , ken het fenomeen van op verschillende posten goed grip hebben , maar ergens "verdampen " er €€€€.
  Foute boel , want er is niet zoveel ruimte in de knip om dat weg te laten vloeien naar …….. ?
  succes! gr Sofie

 2. Je weet wat je wilt, alleen is het af en toe nog heel moeilijk om het precies zo uit te voeren. Maar steeds terug naar je oorspronkelijke plan, dan komt het goed…
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 3. wij leven elke maand van een vast bedrag. inkomsten gaan eerst naar spaar (ivm wisselnde inkomstne, wisselende betaaldata etc) 1e van de maand vast bedrag naar betaalrekening.. extra's staan hierdoor automatisch op de sparrekening.. minder uitgeven lukt ook bijna niet omdat we extra dingen al vanaf de spaarrekening halen… op de betaalrekening staat dan een bedrag voor vaste lasten, boodschappen, tanken en en deel vrij te besteden (en een deel voor ohra spaarrekening via auto incasso. zie dat ook als vaste lasten :p) wel komen we deze maand toevallig goed uit met boodschappengeld, geen idee waardoor, maar wel fijn. verder ook wat extra uitgaven gehad, maar daarin ook weer meevalers (cadeautje van schoonouders bijv toen we nachtje weggingen, dus waren goedkoop uit 😀 ) we hoeven dus niet extra te besparen om ewoon uit te komen met ons maandbedrag 😀

 4. Leuk, al die enthousiaste reacties!! Ik heb voor morgen vast een kant-en-klare (eerder gekregen) maaltijd uit de vriezer gehaald en vast gezien dat dat betekent dat ik deze maand in ieder geval écht geen boodschappen meer hoef te doen. Daarnaast nog even wat geld-terug-actie-bonnetjes opgestuurd en morgen nog even een toch niet-nodige aankoop terugbrengen. Scheelt allemaal toch weer! En natuurlijk ook nog wat advertenties op Marktplaats gezet en misschien alweer 1 verkoop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.