Weekje rustig aan doen

Soms heb je dat; wat te enthousiast gespaard, toch wat onverwachte uitgaven en *ploep*, je banksaldo blijkt wel erg hard gekelderd te zijn. Of mijne, in dit geval. Omdat ik liever niet ga overboeken van de spaarrekening, wordt het deze week een weekje rustig aan doen. Even roeien met de riemen die ik heb. Qua boodschappen betekent dat me aan m’n plan houden en alleen het contante geld daarvoor uitgeven. Ik heb zaterdag nog wat dingetjes gehaald en kan verder dan uit de voorraad putten en een beetje creatief doen en nog meer zelluf maken.

Het klussen vraagt op het moment meer arbeid dan spullen, dus als ik daar meer energie tegenaan gooi en minder geld, dan kom ik ook wat dat betreft prima de week door. Verder geen jarigen meer, dus geen cadeautjes meer.

Nu zullen er ongetwijfeld nog wat onverwachte dingen komen, dat is meestal zo. Daarom wil ik nog wel even wat extra advertenties op Marktplaats zetten en kijken of dat nog wat oplevert. Dat gaat steeds wel gestaag door, maar vooral in de trant van ‘hier 2 euro, daar 5 euro’. Vind ik prima, want het is niet alleen geld, maar ook ruimte in mijn huis en hoofd die ik ervoor terugkrijg, maar met zulke bedragen moet je wel echt even het één en ander verschuiven, wil je onverwachte kosten op kunnen vangen.

Zondag krijg ik weer salaris, dus dan kan ik weer een hernieuwde blik werpen op mijn budget en bekijken waar het afgelopen maand niet helemaal volgens plan gegaan is.

Nog tips om een weekje rustig aan doen goed door te komen en dus af en toe ‘nee’ te zeggen als iets misschien wel heel leuk is, maar financieel gezien gewoon niet zo goed uitkomt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Deze week (vanaf zaterdag) had ik een budget van 50 euro, Het boekenbal voor afgelopen zaterdagavond had ik al betaald, maar wel consumpties en gisteren naar de 'Genoegdag' in Oss, waar ik het boek van Annemiek van Deursen kocht en een bijdrage voor de lunch.
  Vandaag nog wat boodschappen en dan zal de bodem wel in zicht zijn. Zwemmen is van het abonnement en ik ben niet aan de beurt voor het koffierondje en vrijdag nog een visje van de markt.
  Een voordelige week.
  Succes met jouw week. ik heb het geduld niet voor Marktplaats verkopen. Ik dank de mensen dan ook, wanneer ik daar iets koop, waarbij twee e-mails het maximum is.

  1. Met de app is het plaatsen van advertenties tegenwoordig heel makkelijk. Eerder zat ik nog wel met de foto's, dat vond ik zo omslachtig. Maar nu is dat heel handig. En nu was er net toch weer €20 op de rekening bijgeschreven, waardoor dat kleine dipje in de min in ieder geval weer weg is. Op naar de €100 😉

 2. Een weekje is snel om hoor, als je jezelf maar lekker bezig houdt. En wat je niet hebt, kun je gewoon niet uitgeven. Dus je zult wel rustig aan moeten doen haha…
  Succes met de verkopen om mp, misschien levert het toch nog genoeg op om een onverwacht iets mee tegemoet te komen…
  Fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  1. Dat klopt, wat je niet hebt kun je niet uitgeven! Maar dat dringt hier nog niet altijd even goed door, omdat er dus altijd nog wel ergens een potje met het één of ander is. Maar daar steeds aanzitten heeft ook geen zin, een budget is er niet voor niets! Ik ga je tip in ieder geval ter harte nemen: mezelf lekker bezig houden. Dat helpt vaak goed met het dempen van kooplust 😉

 3. Hier ook zo'n maand. VL krijgt gelukkig deze week al salaris – ik volgende week.

  Nou heb ik hier en daar wel wat extra's gekocht zoals leggings voor de kids, schoentjes en een molton. Allemaal bedragen onder de 30 euro, maar toch. Dat soort uitgaven ga ik deze week even niet doen. 🙂

  1. Hier is het dat dus ook. Ik heb een paar keer hulp in de tuin gehad wat geld koste, ik had daarvoor ook wat gereedschap nodig en heb bij de Action nog een paar keer wat leuke dingen voor in de tuin gekocht. Dan tikt het toch aardig aan. Best een beetje zonde, want anders had ik misschien nog wel wat extra kunnen sparen. Maar goed, dat is gebeurd en nu is het dus even roeien met de riemen die ik heb. En even tevreden zijn met wat ik heb!

 4. extra uitgaven gaan hier altijd van de spaarrekening. inkomsten gaan gelijk naar de spaar om de wisselende inkomsten en t 4 wekelijks loon van man, op te vangen. hierdoor een vast bedrag per 1e van de maand naar de betaalrekening, met ook wel een stukje overige uitgaven, maar als dat op is, of bij grote uitgaven, moet het van de spaar komen., maakt ons bewuster van alle tig kleine bedragen die je zomaar extra uitgeeft, maar ook of we de grote uitgaven willen of niet willen. tot nu toe man flink overuren en ik een gastkindje erbij dus genoeg inkomen en kan er wat meer, zonder dat het ten koste gaat van ons spaardoel voor dit jaar. maar ik ben dus niet afhankelijk van salarisdagen, omdat die altijd wisselen bij ons. wel fijn. vast bedrag per maand, ondanks wisselend loon, wisselende betaaldagen enz. nog altijd blij dat ik dat ooit zo bedacht heb 😉

  maar goed, dat is geen reacite op je vraag.. tips om nee te zeggen enz heb ik niet. hooguit proberen te sparen om het op te vangen… maar dat doe je wel volgens mij

 5. als ik weinig te besteden heb dan ga ik afleveringen kijken van
  Extreme cheapskeats (typ ik dat goed?), geweldig!
  of naar de bibliotheek. succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.