Weg met schulden!

Doel: 7,5 km hardlopenIk stipte het gisteren al even aan, maar was er nog niet aan toegekomen om erover te bloggen: het afbetalen van mijn schulden. Of schulden, meer ‘schuld’, in dit geval. Ik had al een paar betalingen gedaan, maar hoopte de rest in één klap te doen met de teruggave van de Belastingdienst. Die brief lag op zaterdag op de mat en op maandag stond het bedrag al op mijn rekening. Op dinsdag (vanwege de valutadatum) meteen het openstaande bedrag overgemaakt. Wel heel jammer dat ik dit jaar de teruggave dan niet kon gebruiken voor een aflossing of het opstarten van een buffer, maar het is niet anders.

Vanaf nu heb ik – in ieder geval privé, zakelijk loopt er nog wel iets – weer een schone lei en kan ik weer echt beginnen met opbouwen. Alleen de hypotheekschuld staat nog open. Daar gaat elke maand een heel klein beetje (ik schat zo’n €350) vanaf dankzij de annuïteiten én ik spaar op een aparte rekening voor een aflossing ineens, aan het einde van het jaar. Dit jaar wil ik totaal €20.000 aflossen en met de annuïteiten kom ik ‘maar’ bij de €4000 ongeveer, dus dat betekent dat ik nog even stevig aan de bak moet. Gelukkig is het me al gelukt om een aantal advertorials binnen te slepen, blijft het werk gelukkig redelijk doorlopen en krijg ik ook steeds meer aandacht en energie voor andere manieren om geld te verdienen en kosten te verlagen. En, eerlijk is eerlijk: ik zet er niet meer alles voor opzij. Ik heb een ambitieus doel en doe zeker mijn best om dat te halen, maar –

een beetje in de geest van ‘The Secret‘ – ik ga er ook vanuit dat als ik goed voor mezelf zorg, me ontwikkel, enzovoorts, als het ware een soort lus om die €20.000 aan het maken ben, die ik ergens in dit jaar ineens aan kan trekken.

Daarvoor moet ik vast nog wel eerst even leren wat beter te visualiseren. Met sommige dingen gaat dat al prima, maar met een hoop dingen nog niet. Ach, zo zijn er elke dag weer dingen te leren. Voor nu gewoon even een klein feestje, want de schulden zijn afbetaald en er staat genoeg geld op de rekening om het tuinproject aan te pakken. En eigenlijk vind ik dat al heel bijzonder, gezien mijn nieuwe situatie én het feit dat ik toch ook een heleboel dingen heb gedaan die geld kosten, zoals cursussen, trainingen, twee reisjes, enzovoorts. Daar ben ik best wel trots op!

Op naar het afbreken van de volgende schuld, zonder ondertussen vergeten te leven 🙂 En misschien nog een feestje vieren, (hoe) doen jullie dat, als je wat afgelost hebt? Een dagje uit, een lekker toetje..?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments
  1. Ik neem me altijd voor om aflosmijlpalen te vieren, maar eigenlijk komt het er nooit van….

    Ik vier sowieso regelmatig wel wat, dooriets leuks te gaan doen, dat scheelt.

    Je verhaal lezend, vroeg ik me af waarom je tot het einde van het jaar wacht met aflossen? In de tjssentijd betaal je immers de rente nog en de rente op 20.000 ejuro is toch nog een heel bedrag?

    1. Normaal gesproken doe ik dat ook het liefst, weg is maar weg, maar ik wil eerst aflossen bij de familiebank en dat vond de ontvanger niet zo handig met de verandering van de annuïteiten enzo. Dus om het overzichtelijk te houden, wordt er 1x afgelost per jaar, dan kan vanaf het nieuwe jaar weer het nieuwe bedrag berekend worden en blijft dat iets helderder. Tenminste, dat is dan de bedoeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.