Zaterdag: veel wind, weinig zon

Ik werd vanmorgen wakker met het idee dat ik deze week helemaal niet zoveel gedaan had. Tot ik eens na ging denken en concludeerde dat ik:

– op cursus geweest ben
– twee uitjes gehad heb
– op gespreksgroep geweest ben
– drie keer getraind heb voor de Ladies Run
– mijn schuld (dankzij de Belastingdienst) af heb betaald
– de knoop heb doorgehakt over de verbouwingsprojecten
– verschillende grote klussen in de tuin heb uitgevoerd
– best behoorlijk wat ‘officieel’ werk verzet heb

Al met al was dit dus eigenlijk een hartstikke productieve week! Waar ik wat minder aan gedaan heb, is aan het huishouden. En ik merk dat je dat wel gewoon echt bij moet houden, anders stijgt het je binnen de kortste keren boven het hoofd. Dus vanmorgen weer een hardlooptraining gehad, daarna de auto gewassen en een was in de trommel gedaan. De rest van de ochtend wil ik vooral even aan het stoffen en stofzuigen in de kamer en gang, daar kom ik het meest, dus dan heb ik er ook het meeste plezier van. De katten komen daar ook het meest, dus dat zijn meerdere vliegen in één klap. Soms overweeg ik wel eens om bijvoorbeeld eens in de maand of eens in de 2/3 weken een schoonmaakster te laten komen, om echt die bijhouddingen te doen waar ik niet aan toe kom, of zodat er af en toe gewoon echt even wat grote klussen gedaan worden. Andere momenten vind ik dat weer zonde van het geld. Dat is een beetje het nare met wisselvallig werk; als je het druk hebt, komt er naast gewoon werk niets uit je handen en is het geweldig als je af en toe andere mensen kunt betalen, zodat jij (en dan is het de bedoeling van: sneller/meer) geld kan verdienen met je eigen werk, maar op momenten dat het rustiger is, houd je natuurlijk liever elke cent in je zak.

Voor nu blijft het dus gewoon even zelf aanpoten. Ik ga snel weer verder, des te meer krijg ik hopelijk voor 12 uur gedaan. Daarna nog even kijken of ik wat in de tuin kan doen, maar het weer nodigt daar iets minder voor uit, dus ik denk dat ik het maar bij één of twee opruimklusjes houd. Dan is er toch iets gedaan, maar kan ik ook even lekker uitpuffen. Dat heb ik na zo’n week toch ook wel verdiend, dacht ik zo!

Wat zijn jullie plannen voor het weekend?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. Misschien kun je je huishouden opdelen in stukken die prima te doen zijn. Dan scheelt dat toch weer geld.
    Hier gaan we vandaag de tuin in, houtsnippers bijhalen en lekker voorzaaien.

  2. Gefeliciteerd met het aflossen van jouw schuld.
    Voor mij werkte het het best om vier keer een half uur schoon te maken. Voor wanneer wat gedaan moet worden heb ik een excel spreadsheetje. Afwassen 1x per dag maximaal, wc 1 x per week minimaal, enz. Niet meer tijd verdoen aan tussendoor klussen. Goed is goed genoeg. Tijd verprutsen is mutsen met huishouden.
    Lekker buiten klooien met de tuin of schilderwerk vind ik niet zo erg om daar tijd aan te besteden, maar dat zijn dan ook geen dagelijks, wekelijs terugkerende dingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.