Ladies Run!

Ergens eind 2012 sloot bij ons de sportschool. Het duurde al even voor ik me aangemeld had, maar toen ik eenmaal op dreef was, ging ik elke week een paar keer en beviel het me erg goed. Toen de sportschool sloot, heb ik naar manieren gezocht om ‘gewoon’ te bewegen, maar dat ging met wisselend succes. Maar: ik heb wat leuks gevonden!

In juni wordt in Rotterdam de Ladies Run georganiseerd. Ik heb me, samen met iemand anders, opgegeven voor de kortste afstand van 5 km. Dat wordt dus trainen, want ik kan nu echt nog geen 5 kilometer hardlopen en ik heb natuurlijk geen zin om daar straks over de finishlijn te rollen, een uur nadat de race eigenlijk is gelopen. Gelukkig is mijn mederenner behoorlijk fanatiek en heb ik er ook zin in, dus zit het met dat sporten in ieder geval qua begin wel goed. Ik heb nog sportschoenen, dus die kan ik gewoon gebruiken. Het zijn dan wel geen speciale hardloopschoenen, maar om eerlijk te zijn weet ik ook niet of dat nu zoveel beter/slechter is. En zelfs als het beter is, dan vind ik dat ik eerst maar eens wat moet presteren, voor ik er op die manier veel geld in ga steken.

In de ideale situatie bouw ik nu wat op en houd ik het na die Ladies Run ook lekker vol. Je hoort/leest altijd van die geweldige verhalen over hardlopen, maar omdat ik nooit echt de vaart erin krijg of in een flow terecht kom, kan ik daar niet echt over meepraten. Maar een leeg hoofd, gezond lijf, slanke en strakke benen en een uithoudingsvermogen van een paard… ja, daar teken ik wel voor!

Doen jullie aan sport? En heb je toevallig wel eens meegedaan aan een evenement als de Ladies Run?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

22 Comments
 1. Officieel sport ik niet, maar ik probeer de laatste maanden om elke dag minstens een half uur te wandelen of te fietsen en dat gaat me best goed af, zeker vijf keer in de week… Hardlopen daar beginik niet aan hoor, maar dat wandelen gaat ook best hard, een gangetje van 6 km per uur is beslist niet te onderschatten… En het gaat me steeds beter af, want het half uurtje wordt steeds vaker drie kwartier…
  Succes en heel veel plezier met het trainen voor deze ladies run…
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. Ik heb twee keer meegedaan met zo'n evenement. Vind het echt super leuk en ga dit jaar waarschijnlijk ook meedoen met de ladies run in Rotterdam.

  Onderschat alleen de gevolgen van hardlopen op gewone sportschoenen niet. Ik deed dat in het begin ook en dat heeft me 2 maanden gekost om compleet te genezen van een peesontsteking, doordat mijn achillespees teveel te verduren kreeg door het hardlopen op verkeerde schoenen 🙁

  1. Mmm… dat klinkt dan weer niet zo fijn. Ik weet niet eens wat voor schoenen ik heb, misschien daar eerst eens naar kijken. Ik heb ze gekocht als sportschoenen, maar alles wat op gymp lijkt is bij mij 'sportschoen'… Nog tips voor wél hardloopschoenen?

 3. Ik ben geen sporter. Of je moet wintersport een sport noemen;)
  De andere sporten zijn helaas voor mij of niet leuk of te belastend.
  Na een paar abonnementen in de sportschool heb ik het opgegeven. Het ging niet, ik moest me erheen slepen, stoppen omdat mijn hartslag op hol ging of omdat ik stond te trillen op mijn benen.
  Het enige wat ik daar leuk vond was pilates. Allerlei oefeningen die ik pas na enige tijd kon en als ik thuis kwam, deed mijn man ze zonder enige moeite na.
  Maar alleen daar Pilates doen vond ik te duur. Dus ben ik gestopt.

  Succes met je training en loopse eh rennen! Bouw wel langzaam op. Aan blessures heb je niets.

 4. ik sport niet. enige wat ik fijn vind is zwemmen, veel gedaan met schoonzus maar helaas heeft ze er geen tijd meer voor (ze moet ook veel rusten ivm nekproblemen en ze mag eindelijk weer opbouwend werken en werkt als vrijwilliger oa op zondag en we zwommen altijd op zondag) alleen ga ik niet..geen stok achter de deur. andere sporten heb ik de puf niet voor,trekt me niet genoeg om me ertoe te zetten, maar ja zit gelukkig ook niet stil met kleintjes om me heen en dochter brengen en halen naar school ook
  al is dat dichtbij.

 5. hoi hoi
  Ik ken het. Met lopen wordt je geinfecteerd 😉
  ik loop nu 3 jaar. Wij begonnen ook eens bij de ladiesrun.
  Schoenen zijn belangrijk maar ik zou ook eerst afwachten of lopen wat voor je is.
  Daarna schoenen laten aanmeten (is heel belangrijk)de manier van lopen kan wisselend zijn. loop je aan binnenzijde of buitenzijde voet. Kan veel effect hebben op rugpijn of zere knieen. Je kunt aanmeten bij hardloopwinkel of bijv livit laten doen.
  Nu na 3 jaar lopen wij volgende week de eerste keer een halve marathon in Den Haag.
  Veel plezier in rotterdam. Ik denk dat wij er ook weer bij zijn maar dan op de 10 km.
  Hoop dat het lopen je bevalt.Want het is heerlijk!!

 6. Ik heb een tijdje hardgelopen bij een hardloopgroep, maar dat is toch niet echt "mijn ding". Wandelen en fietsen vind ik leuker. Gisteren nog in totaal 47 km gefietst, maar door de Drentse bossen is dat geen straf.

 7. Stoer, ik ga pas hardlopen als ik achterna gezeten wordt door een wild beest. Ik heb het jarenlang moeten doen als warming-up voor het turnen, en ik heb elke stap gehaat… Hoop dat het jou beter vergaat.

  Let er wel op, als je pijn aan de schenen, enkels, voeten, heupen, bekken, onderrug krijgt, dan zou het aan de schoenen kunnen liggen. Na een jaar zijn nieuw schoenen af, of je ze nou hebt gedragen of niet.

  Petra

  1. Dat wist ik helemaal niet, van die schoenen! In ieder geval wel goed om te weten dat elk pijntje in die regio al op de schoenen kan duiden, ik ben nogal snel van 'ooo, even doorzetten', maar dat is nu dan niet goed, begrijp ik!

 8. Als je niet helemaal op eigen houtje wil lopen is het misschien een leuk idee om de podcasts Rennen met Evy te proberen. Dan bouw je langzaam op naar de 5 kilometer. Heeft mij goed geholpen. Nog geen ervaring met iets als Ladies Run, maar heb me in ieder geval ingeschreven voor de Utrechtse Meidenloop. Groetjes, Em

 9. Echt, ik zou toch een paar hardloopschoenen laten aanmeten, geen garantie dat je geen blessures loopt (de eerste keren ging ik iets te hard van stapel en had ik meteen een knieblessure), maar het loopt zo veel beter! Voor mij is het ook een extra stimulans om te blijven lopen, hihi. Ik ben inmiddels al 4 keer opnieuw begonnen, maar als ik stop vind ik het toch zonde van de investering ;-). Die podcasts van Evy zijn echt ideaal om het lopen op te bouwen.

  1. Ik ben naar een klein winkeltje bij ons in de buurt (Sittard) geweest. De eigenaresse geeft zelf looptrainingen (start to run) en kijkt hoe je je voeten neerzet met hardlopen. Moest in een steegje naast de winkel heen en weer hardlopen. Ze heeft ook een loopband staan, maar als je daar niet aan gewend ben, ga je zo op je neus 😉 Zij was er helemaal niet op uit om me de duurste schoenen aan te smeren, uiteindelijk kwam ik uit op een paar van 100 euro. Ze zijn er nog VEEL duurder. Ik denk dat je wel een beetje aan zo'n prijs moet denken. Elke schoen heeft weer zijn eigen kenmerken, bijvoorbeeld correcties van je voeten. In de grote steden heb je ook Runnersworld, ik heb daar zelf geen ervaring mee, maar hoor daar ook best goede verhalen over. Bij jou in de regio weet ik niet wat daar zit, misschien kun je eens rond vragen aan mensen die ook hardlopen. De allerduurste schoenen zijn echt niet perse de beste, het hangt echt af van hoe je voeten staan. Maar dat kun je dus alleen maar weten door het te laten meten en bekijken. Misschien dat eens eerst doen voordat je tot een koop overgaat? Ze kunnen je toch niet verplichten om direct wat te kopen.
   Hoop dat je hier wat aan hebt, ben ook maar een beginnertje hoor, maar ik ben wel blij met m'n goede schoenen.

  2. Bedankt! Ik kan inderdaad eerst wel wat rondkijken, even een beetje oriënteren. Ik heb wel eens zo'n soort online meting gedaan, maar de schoenen die daar uit kwamen kocht ik stom genoeg weer veel te groot, dus of dat nu echt fantastisch sportte, kan ik ook niet zeggen.

 10. Ha, ik kocht laatst bij runners world nieuwe hardloopschoenen. Waren 135 euro, maar met 25% korting.
  Voor dat geld kreeg ik ook nog advies, en is zijn er videa's gemaakt van hoe ik loop, om te zien welke schoenen het best voor mijn voeten zijn. Mijn advies: ga naar een hardloopwinkel en laat je adviseren. Het is echt de moeite waard.

 11. Ik koop mijn hardloopschoenen altijd bij loopcentrum in Horst. Daar meten ze ze ook aan. Op glasplaat met spiegel eronder staan. Dan kijken ze waar de drukpunten van je voet zitten. Daarna met verschillende schoenen aan rennen op een recht stuk en dat wordt opgenomen met camera. Daarna kijk je samen (waarbij ik gewoon uit ga van het advies hahaha) welke het beste zijn voor je. Ik heb altijd er nodig met een lichte correctie omdat ik mijn voet naar binnen draai. Die zijn altijd iets duurder. Drie keer schoenen gekocht €140,00-€170,00-€145,00. Ik krijgt 10% korting omdat ik bij de lopersgroep in die plaats zit. Afgelopen zaterdag schoenen gekocht voor €29,00. Actie van New Balance. Eerste klant schoenen gratis. Tweede klant 90% korting, derde klant 80% korting. Ik was derde. Kon dus uit alle schoenen van dat merk kiezen. Deze waren €145,00 en dus €29,00 betaald. Ik was 8.50 daar en winkel ging 9.30 open dus ik heb ook geen uren hoeven wachten. In mijn trainingsperiode voor halve marathon vorig jaar rende ik circa 50-60 km per week dus dan is een goede schoen belangrijk. Nooit blessures gehad. Mascha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.