The Secret: Visualiseren

Een poosje terug heb ik bij de bieb het boek The Secret geleend. Voor wie het zich nog herinnert; dat was een poosje terug echt een enorme hype. Als je eenmaal op de hoogte was van Het Geheim, dan kon je leven er precies zo uit gaan zien als jij dat wilde. Je proeft het waarschijnlijk al: ik ben een klein beetje sceptisch.

Toch spreekt het boek me aan: zou het niet geweldig zijn om alles te hebben en te zijn waar je ooit van gedroomd hebt? Een belangrijk middel om daar te komen, is visualisatie. Volgens de schrijver kan iedereen visualiseren en moet je die kunst wat verder ontwikkelen om deze ook te laten ‘werken’. Je begrijpt het al: de afgelopen dagen ben ik al visualiserend door ons huis gelopen, heb ik gedaan alsof het al af was en heb ik genoten van hoe mooi het dan zou zijn. En nee, er heeft zich nog geen werkloze aannemer gemeld die alles gratis wil verbouwen en ik heb ook nog geen gratis vloer gewonnen. Maar daar is het misschien nog iets te vers voor. Wat het me wél al op heeft geleverd, is een mindere tegenzin (eigenlijk zelfs ‘zin’!) als het gaat om klussen. Ik ben er echt mee bezig en schiet op. Misschien is dat juist wel omdat ik het eindplaatje voor me houd! Of ik nu sceptisch ben of niet: ik heb er blijkbaar wel wat aan. En wie weet volgt die gratis vloer of dat schip met geld nog wel… Als ik het boek uit heb, zal ik er nog eens een blogje aan wijden!

Hebben jullie dit boek toevallig gelezen, of de film gezien en spreekt het jullie aan? En mocht je de richtlijnen in het boek volgen, wat werkt voor jou?

(Hier kun je de eerste 20 minuten van de film zien)

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Bestaat er een film van dan?? Ik heb wel het boek in de kast staan (maar niet helemaal doorgelezen) en ik heb de twee Oprah shows erover gezien, waar de schrijvers aan het woord kwamen.

  Ik geloof trouwens ook zeker dat je bepaalde dingen kunt manifesteren in het leven. Ik had bijvoorbeeld al een paar jaar helemaal in mijn hoofd hoe ik mijn interieur wilde hebben als ik op mezelf ging wonen (ipv op kamers). Dat is ook erg makkelijk als je gaat kijken voor muebels als je precies weet wat je wilt. Het is dus ook zo grotendeels geworden als ik had gepland. 🙂

 2. Uhm.. daar ben ik vanuit gegaan, want ze heeft het steeds over de film :$ Maar ik heb 'm zelf ook niet gezien, naast wat hier en daar lezen/zien, is dit eigenlijk de eerste keer dat ik echt iets helemaal lees erover.

  En mooi dat het bij jou op een bepaalde manier gewerkt heeft, ik geloof dat ik straks nog een paar rondjes ga lopen 😉 Ik denk ook wel dat het kan, maar de voorbeelden zijn af en toe wel heel erg plompverloren: 'Ik schreef een cheque aan mezelf en vervolgens kreeg ik alleen maar cheques in de brievenbus.' Ja, van wie? Waarom? Maar ik ben nog niet aan het einde, dus misschien komt dat nog!

 3. Ik ben benieuwd wat je er op het eind van vind dan! Succes met visualiseren. 😉

  Ps, leuk weetje: ik heb vorig jaar al serieus eetkamerstoelen gekocht vóór ik een huis had, of zelfs maar kans leek te maken op een huis. Ik had dus echt nog niks. Ik was er wel zoveel mee bezig, en die stoelen (die bijna uit de verkoop gingen) wilde ik persé hebben. Ik dacht: desnoods zet ik ze boven op zolder bij m'n ouders.

  Nou, ik heb in mei de stoelen besteld, in juni op een huisje gereageerd (én gekregen!), en in augustus ben ik verhuisd. Toen werden ook de stoelen geleverd (levertijd van 3 maanden). Kwam precies mooi uit zo! 🙂

 4. Ik heb het niet gelezen en volgens mij is het gewoon een uitvergroting van de kracht van positief denken. Volgens mij ben je ook wel minder snel ziek en sneller beter als je positief denkt. Je hebt ook van die mensen die 'zwelgen' er lekker in en die mankeren ook altijd wat. En zo is het natuurlijk met veel dingen 🙂

 5. Ik heb even een linkje toegevoegd met de eerste twintig minuten van de film, ben ik nu aan het kijken.

  Het draait inderdaad voor een groot deel om positief denken en doen alsof je iets al hebt, zoals Oryx dan met die stoelen heeft gedaan: je koopt de stoelen alsof je je huis al hebt en (volgens The Secret) het universum reageert daar dan op door je een huis te geven. Wat apart..

 6. Ik heb het boek gelezen en de film gezien. Het is echt een levenswijze. Het is een paar jaar geleden. Toen ben ik heel bewust volgens het boek gaan leven. Ik kreeg opeens een baan aangeboden. Een grote auto, een huis. Maar het is jammer dat het op een gegeven ogenblik weer wegzakt. Dus toevallig heb ik het pasgeleden weer gelezen. Ik ben benieuwd of het me gaat helpen met een nieuwe baan!
  Ik moet zeggen dat ik er ook echt in geloof. De menselijke geest is ontzettend sterk, als je positieve energie uitzend krijg je deze net zo hard terug in goede dingen.
  Terwijl je ook mensen hebt die allemaal rottige dingen achter mekaar hebben. Als jij alleen maar negatieve dingen dingt, zoals het lukt niet e.d. dan zal je dat ook aantrekken. Daarom zeggen ze ook weleens met geld maak je geld. Als je geld hebt dan trek je vanzelf meer aan.
  Veel plezier met het lezen en de film kijken!

 7. Ik denk inderdaad dat het met positief denken te maken heeft en hoe je in het leven staat.
  Ik heb het boek nooit gelezen.

  Ik ben niet altijd een positief denkend mens. Misschien omdat ik een hoop narigheid op mijn pad heb gehad. Maar ik probeer dat wel achter mij te laten en dat gaat steeds beter.

  Liefs Frederique

 8. Ik heb het boek gelezen, maar merkte al snel dat het iets ouds was in een nieuw jasje gestoken, net als het Montignacdieet een aftreksel was van het oudere Haydieet.
  Vooral in zelfhypnose boeken komt dit terug. Ik heb een boek uit de jaren zestig waar het totale concept ook vermeld staat (staat ergens boven nog hier). Indertijd was er zelfs een cursus bij de LOI in de jaren zeventig.
  Kortom het is al vaker beschreven alleen niet als een 'secret'. Dat is wel slim want dan willen meer mensen het lezen.

  Het is wel handig als je kinderen examen moeten doen door ze steeds te laten zeggen voor ze het maken 'Ik kan het' (3x). Geeft meer zelfvertrouwen.

  Ook ik kan niet positief zijn als ik vervelende dingen meemaak, dan uit ik hoe ik me voel en kan niet toneelspelen het niet te zijn hoe mooi ze dat ook beschrijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.