Dikke boost én spierpijn!

Gisteren heb ik voor het eerst in bijna twee jaar weer meegedaan aan een les Bodypump. Hoewel ik er echt wel zin in had, was ik niet voorbereid op de enorme boost die dat weer gaf! Voor wie het niet kent: Bodypump is een training van je hele lijf, waarbij alles op muziek gaat en je gewichten gebruikt. De gewichten zijn afhankelijk van wat je aankunt/wilt. Je hebt ze al vanaf 1 kilo, dus als je er dan aan elke kant van de stok 1 hebt, dan werk je met 2 kilo. Tijdens zo’n les ga je eigenlijk praktisch overal wel langs: benen, billen, buik, armen, rug, schouders, enzovoorts. Juist doordat je alles gebruikt én zelf kunt bepalen hoeveel gewicht je op je stang neemt, heb je best wel invloed op het resultaat. Ik gebruik bijvoorbeeld met squats wat meer gewicht, voor strakke beenspieren, maar houd het borstgedeelte altijd licht. Anders houd ik het niet vol, maar ik wil ook geen bodybuilderslijf ontwikkelen.

Maar goed: wat een energie in die zaal! Er waren zeker een stuk of 15 mensen (normaal zat ik met 5), de muziek was leuk, de instructeurs enthousiast en eigenlijk ging het helemaal zo slecht niet, ondanks de toch wat lange pauze. Ik ga deze week nog een aantal lessen volgen om te kijken wat ik nog meer leuk vind. De complete planning heb ik nog niet, maar Bodybalance spreekt me nog aan, dat is een soort combinatie van Yoga, Tai Chi en Pilates. Bodycombat lijkt me ook leuk, dat is een soort cardiotraining met zelfverdedigingskantjes eraan en CXWorx klonk ook nog goed. Dat duurt maar een half uurtje en schijnt ontzettend goed te zijn voor buik en billen. Voor alledrie geldt dat ze – aldus de website – zowel fysiek als mentaal uitdagend zijn. En als ik dan echt nog energie, spieren (want: spierpijn!!!) en tijd over zou hebben, dan lijkt GRIT Plyo me ook nog wel wat. Ook dat is maar een half uurtje, maar wel heel intensief en als ik het lijstje zo bekijk, zou dat wel eens een perfecte aanvulling op het hardlopen kunnen zijn, waarmee ik nu toch wel in een wat spannendere fase terecht kom. Het was steeds een minuut of 3/4, maar straks gaan we echt naar 5 en 6. En vanaf dan gaat het helemaal snel oplopen!

Al dit sporten is natuurlijk leuk, maar hoe staat het er verder thuis voor? Ik begin het huis beetje bij beetje weer iets onder controle te krijgen, dat had ik weer een beetje laten versloffen, maar de energie van het sporten en de lucht die ik krijg van dingen weg doen helpt ontzettend. Wat me ook opvalt is dat ik ook weer makkelijker gewoon op kan blijven. De afgelopen maanden viel ik regelmatig zo om 8 of 9 uur in slaap, maar dat wordt steeds minder.

De spaarrekeningen krijgen als het goed is vandaag of morgen weer een leuke impuls, dus dat is ook mooi. Zeker nu ik qua verbouwen wel de tuin aan ga pakken, maar de rest even laat bezinken en kijk wat ik eerst kan doen met wat ik nog heb liggen. Zo moeten er nog wat lampen opgehangen worden, waarvoor de stroom verlegd moet worden, kan ik aan de slag met het verwijderen van een systeemplafond om daar eventueel een nieuw plafond aan te brengen en moet er in de tuin nog het één en ander weggehaald worden. Allemaal dingen die een heleboel voldoening opleveren en bijna niets hoeven te kosten.

Tussendoor moet er natuurlijk ook nog gewerkt worden, dus daar ga ik nu maar even mee aan de gang. Vanmiddag en vanavond komt daar vanwege andere plannen waarschijnlijk toch niet zoveel meer van! Al met al verwacht ik vandaag in ieder geval een goede dag 🙂

Jullie nog leuke plannen? En ook zo’n last gehad van de storm? Hier staan alle plantjes weer één kant op…

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.