Maandag: nieuwe ronden, nieuwe kansen

Wat mij betreft is elk moment een kans voor een nieuw begin, maar sommige momenten zijn dat net iets meer dan andere momenten. 1 januari natuurlijk, maar zeker ook een maandag. Dan begint de week weer, dus kun je als het ware weer met een schone lei beginnen. Na alle drukte van met name de afgelopen week is het weer heel welkom om echt bewust wat meer aandacht te nemen voor dingen die goed voor me zijn. Ik ga daarom deze week weer lekker hardlopen en gewoon sporten, heb in ieder geval al 3 leuke uitjes/thuisjes ingepland en wil nu eindelijk eens een begin maken met een cd die hier al even op mijn bureau ligt en die me is aangeraden voor een stukje emotionele verwerking. Ik merk dat ik toch steeds weer redenen vind om hem te laten liggen en dat is natuurlijk zonde.

Dus: vanmorgen vast begonnen met een goed ontbijt, straks komt mijn hardloopdate langs en gaan we samen even flink in de benen en daarna een werkplanning maken. Gelukkig heb ik voor deze week niet zoveel harde deadlines, nu nog niet tenminste, dus kan ik wat ruimte maken om dingen in te halen, zodat ook dat weer beter op de rit komt. Scheelt ook weer ruimte in mijn hoofd.

Verder nog een pakketje klaarmaken en wat nieuwe dingen te koop zetten en dan gaat dat ook allemaal weer lekker verder. Vanavond mijn eerste les bij m’n nieuwe sportschool, daar kijk ik ook mooi naar uit! Hopelijk wordt het erg gezellig en kan ik de training vrij snel oppakken.

En er dus gewoon maar weer voor gaan: stapjes vooruit zetten, ook al zijn ze klein of lijken ze misschien niet eens speciaal vooruit. Want iets doen is altijd nog beter dan stil blijven staan!

Geeft de maandag jullie ook weer nieuwe kansen, of ben je altijd blij als de dag weer voorbij is?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. Op maandag ben ik vrij (ik hoef niet te werken bij mijn baas) Ik plan deze dag altijd in met van alles en nog wat, wassen, was ophangen, strijken, bezoekjes afleggen, even in de volkstuin werken, boodschappen doen, wandelen, koken, soms wat bakken kortom ik moet niets, ik zie wel wat er af komt en heeeel soms doe ik op maandag helemaal niets, nou ja bijna niets

 2. De maandag is bij mij een 'ik ruim mijn huis op en maak alles weer netjes' dag. Dus opruimen, kleding luchten, stofzuigen, badkamer goed soppen, wassen, was(sen) opvouwen, etc.
  En dat probeer ik in de ochtend te proppen. Meestal lukt dat ook wel. Lijkt misschien ruim in de tijd, maar voor 10 uur 's ochtends kan ik geen zware dingen tillen (wel opruimen, niet wassen, stofzuigen en soppen), dus uiteindelijk moeten veel dingen in een paar uurtjes gebeuren. Daarbij komt dat ik tussen de activiteiten even moet 'balansen', 5 minuutjes rust moet nemen.
  En ja, inderdaad elke week maak ik weer nieuwe lijstjes….

 3. Maandag en dinsdag zijn mijn weekend. Voor mij gevoel dan. Geen kinderen in huis. Dan kan ik dus voor meerdere dagen koken, de afwas wegwerken, de was regelen en alle andere dingen die ik niet kan doen met de kids in huis (vooral kaboutertje zorgt voor weinig ruimte voor huishouden)
  Daarnaast moet ik ook echt elke maandag en dinsdag zorgen dat er marktplaats advertenties gewisseld worden en dat ik een klein beetje bezig ben met school en werk.

 4. Nou hier is het zelfs 'nieuwe dag nieuwe kansen', ben druk bezig met een paar kilo's er af te werken en juist in een weekend gaat het dan een dagje mis, dus vandaag is het echt 'nieuwe dag nieuwe kansen' en dus ook een nieuwe week ja…
  Blijft een goede gedachte hoor, telkens gewoon opnieuw beginnen en niet denken, ach het lukt vandaag niet, laat ik het maar opgeven…
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.