Weer aan de slag met de losse eindjes en nieuwe beginnetjes :)

Dat ritme moet er toch een keer weer in komen, dat vind ik namelijk veel fijner, dus: vandaag weer een nieuwe kans om aan de slag te gaan met de losse eindjes en de nieuwe beginnetjes. Hier schijnt het zonnetje heerlijk, dus dat is even een extra stimulans: als ik vanmorgen flink aan de slag ga met mijn werk, dan kan ik vanmiddag lekker de tuin in om verder te slopen. Het einde van de maand komt nu wel erg dichtbij en er moet écht nog wel wat gebeuren voor alles klaar is voor de renovatie, dus het is niet gek om weer even een slag te slaan.

Omdat ik merk dat het altijd het beste werkt als ik een beetje een vol programma heb, heb ik mooi een lijstje gemaakt met dingen die ik voor 13u gedaan wil hebben. Het meeste is werk, maar er staan ook wat opruimdingen en andere losse eindjes bij, zoals wat verkochte dingen inpakken en posten, de was doen en misschien ook weer wat nieuwe advertenties zetten.

Ik kon vandaag weer een betaling van PayPal overboeken en heb besloten om dat bedrag gewoon weer netjes via de 30%/30%/30% verdeling te verspreiden over m’n buffer, hypotheekaflossing en verbouwing. Ik denk erover om volgende week, met de salarisbetaling, wat achter te houden om mijn sokken- en ondergoedla van een update te voorzien. Daarvoor wil ik eerst wel even goed kijken wat ik heb en wat ik nog kan gebruiken, zodat het wel echt een aanvulling/update wordt en geen wilde slag in de rondte. Maar die week wachten kan ook nog wel en dat geeft me mooi de tijd om dat even uit te zoeken!

Voor nu betekent dat in ieder geval weer dat ik een dikke €100 op alle rekeningen bij kan schrijven en dat is toch weer een mooie stap de juiste richting in. Want hoewel de verbouwingspot straks weer deels geplunderd wordt voor de tuin, blijft de rest wél gewoon aangroeien. De focus ligt deze maand dan misschien wat minder op geld en wat meer op mooie dingen beleven en genieten, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet handig is om wel wat op te blijven bouwen. Wat dat betreft kan ik bijna niet wachten om te zien hoe alles er omstreeks juli voor staat. Volgens mij ook alweer een heel stuk beter!

Hebben jullie soms ook van die maanden dat alles even wat minder goed onder controle is? En kun je dan soms ook zo genieten van een nieuwe begin of nieuwe energie óm weer dingen te ondernemen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. Ons bezoek aan zoon in Helsinki heeft een groot gat geslagen in de spaarrekening voor "leuk". En hoewel ik weet dat de spaarrekening hiervoor is, heb ik er toch moeite mee. Sowieso hou ik de buffers graag op niveau. Stom natuurlijk, want we hebben de buffers juist om bepaalde dingen van te kunnen betalen… 🙂

  2. Ik kan niet wachten op aankomende maand. Deze maand meer uit gegeven dan begroot, door een kleine gift aan familie die het echt nodig heeft en een mooi nieuw meubelstukje, wat echt aan vervanging toe was. Dankbaar dat dit "gewoon" kan, maar ook weer blij dat ik aankomende maand weer wat op de spaarrekening kan zetten!

    1. O, dat is een goede! Ik hoop dat dat er dit jaar voor mij ook in zit. M'n zakelijke saldo ziet er nog niet zo stevig uit als ik graag zou willen, maar als het een beetje kan, dan wil ik toch ook wel een vakantiegelduitkering doen ja!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.