Even de teugels laten vieren

Afgelopen weekend heb ik de teugels wat laten vieren; een deel van het geld dat binnenkwam en dat bedoeld was om te sparen, is toch ‘verdwenen’. Niet op een nare manier, gelukkig, maar toch. Ik heb er fijne tuinkussens van gekocht (bij de Action, leuke kleurtjes en voor weinig geld!) een kleine BBQ, wat nieuw ondergoed, gereedschap en ook wat lekkere dingen. Om mezelf voor nog meer uitgaven te behoeden, heb ik nu maar snel het overgebleven deel wél overgemaakt op de spaarrekeningen. Het tuinproject (althans: de kostenpost daarvan) komt namelijk wel steeds dichterbij. Nu verwacht ik daar verder geen problemen mee, maar toch.

Het is wel lekker om even gewoon wat dingetjes te kunnen kopen en daarmee wat losse eindjes af te werken. Wel merk ik dat er meteen meer verlangens worden aangewakkerd, waarvan ik dan niet helemaal zeker weet of het verlangens zijn, of noodzakelijkheden. Zo heb ik maar heel weinig goede sokken, merk ik. En ook qua ondergoed kan er nog best wat bij. Ik heb wel dingen om aan te trekken, maar van best een aantal dingen denk ik ook: ik hoop maar niet dat ik nu een ongeluk krijg en hierin naar het ziekenhuis moet. Dat geldt trouwens vooral voor sokken als voor ondergoed.

Daarnaast merk ik dat een lekker jasje om in hard te lopen tijdens koudere dagen ook niet gek zou zijn en zou ik ook best nog wat sporttopjes kunnen gebruiken, aangezien ik nu best een paar intensieve sporten doe, waarbij je ontzettend zweet en die topjes eigenlijk niet zo makkelijk een tweede ronde meegaan. Aangezien ik niet dagelijks de was doe, omdat de trommel dan niet vol is, kan dat soms best even onhandig zijn. Ik heb ook niet echt veel normale shirtjes die ik daarvoor kan gebruiken, maar merk ook dat ik sportkleding fijner vind zitten voor het sporten. Dan krijg je niet van die zweetplekken, het valt soepeler en lichter en sport daarom gewoon lekkerder. Maar goed, dan blijft het wensenlijstje soms wel wat groeien. En het is niet dat ik het niet kan betalen, ik kan best een keer een bepaald bedrag uittrekken om dit allemaal stevig te updaten. Ik vraag me dan alleen weer af of het hierbij blijft, of dat het weer de aanzet geeft tot nóg meer wensen…

Herkenbaar? En hoe kom je erachter of dit soort dingen wensen zijn of noodzakelijkheden? Heb je daar voor jezelf een maatstaf voor, of kijk je ook maar even hoe het valt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. De discussie over het toevallig dragen van oud ondergoed hebben we tijdje geleden op een forum ook gehad. De meningen waren erg verdeeld, sommigen hadden altijd heel nieuwe setjes aan voor inderdaad je zal maar een ongeluk krijgen. En anderen waaronder ik vonden het niet belangrijk, want daar letten ze echt niet op bij een spoedgeval. Zelf heb ik slechts 1 goede BH, de anderen zitten heerlijk en zijn met materialen van nog oudere bh's gerepareerd.

  1. Toen ik op eerste harthulp belandde kreeg ik een opmerking van een (vrouwelijke) arts over het vrolijk gebloemde slipje wat ik toevallig aanhad. Goh wat ziet dat er leuk uit.! Dus voor mij geen oud verwassen ondergoed meer.

 2. Hm, goed ondergoed draag ik vooral omdat het comfortabel is en zorgt dat mijn bovenkleding beter staat. Voor het ziekenhuis zou ik zeker geen nieuwe setjes dragen. Als je een rare botbreuk hebt, moeten ze misschien wel de schaar in je goede goed zetten om je ledematen vrij te krijgen 😉

 3. Af en toe gooi ik al mijn ondergoed weg en koop nieuwe. Dan heb ik weer een heerlijke witte was! En het zit veel fijner. Eerst deed ik dit alleen voor mijn man, maar deze ronde voor ons alle twee. En het bevalt me prima.

  De vorige keer iets te zuinig mijn kledingkast opgeruimd. Nu wat drastischer.
  Alles wat ik niet meer pas (en nog meer dan 1 seizoen te dragen is), stop ik in een vacuüm zak, de rest gaat naar een vriendin die het goed kan gebruiken. Door medicijngebruik schommel ik wat in gewicht, dus ik hoop dat ik het nog eens kan dragen.
  Veel kleding in mijn kast is echt te oud om te dragen of te verwassen etc. Dat gaat allemaal naar de lompenboer.
  Ruimt heerlijk op (kost wel veel tijd), maar ik moet wel veel nieuwe shirtjes kopen.

 4. Ik hou van goed ondergoed, kocht dit jaar twee BH's een van 75 en een van 17 euro. Die van 75 euro zit zo goed, daar zou ik er nog wel een paar van willen hebben.
  Slips, in een paar soorten, maar veel. De huidige WW uitkering en dat ik veel liever geld besteed aan onderhoud en nieuwe ervaringen, zorgt er voor, dat ik het nu op de lange baan schuif.

  1. Die hardlopp broekjes en shirts, kun je toch ook even in het water doen,evt. Met licht sopje. Zelfs in de wasmachine krijg je de zweetlucht niet weg. Buiten uithangen helpt goed.
   Maandenlang van een marathonlopende Engelse software developer de was gedaan.

  2. Op zich hoef ik niet per se dure spullen te hebben, qua ondergoed, maar dingen die mooi bij elkaar passen en ook nog wat voor je doen, vind ik wel fijn. Ik heb een paar jaar terug een enorme voorraad gekocht, maar dat begint nu wel echt te slijten, als in: te hard optrekken = hele naad eruit.

   En uithangen doe ik normaal inderdaad ook regelmatig even tussendoor, maar wel het liefst buiten. Met dit weer werkt dat niet zo lekker. Gewoon binnen hangen geeft niet de frisheid die ik dan prettig vind. Want dat is wel een voordeel van 'echte' sportkleren; ze zijn ook zo weer droog, in tegenstelling tot katoenen dingen.

  3. Decathlon? Biotex blauw helpt ook enorm goed bij geurtjes! Er komen dagelijks zoveel mensen binnen in het ZH in hun minst fraaie ondergoed, wat weet jij trouwens van wat de verpleging aanheeft? 😉

 5. Het jasje om bij koudere temperaturen mee te hardlopen vind ik zeker een reele aankoop. Ik heb zelf een bodywarmer versie, dus hardloopjasje zonder mouwen. Ik draag dat lelijke ding al wel 8 jaar. Elke winter weer. En ik vind hem niet eens mooi, dus ik bedoel maar.

  Het is gewoon een ideaal ding!

 6. Je kunt ook kijken (als je facebook hebt) bij zoiets als de weggeefhoek, of weggeefcorner, zo heten ze bij mij in de regio. Daar wordt ook kleding en andere dingen gratis weggegeven. Soms zie ik ook weleens sportkleding staan.

 7. wat voor ondergoed ik aan heb voor het geval ik in een ziekenhuis beland vind ik echt volkomen onbelangrijk, als het maar schoon is , er werd terecht al opgemerkt dat in sommige gevallen je kleding wel eens kapot geknipt moet worden en denk echt dat ziekenhuispersoneel over het algemeen echt niet oplet wat voor ondergoed mensen aanhebben en doen ze dat wel dan hebben ze over het algemeen alles wel voor bij zien komen denk ik zo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.