Balans in eten

Mijn energieniveau schommelt de laatste tijd alle kanten op. Ik word moe van sporten, maar krijg er ook energie van, ik doe ontzettend leuke dingen die soms makkelijk tot midden in de nacht doorgaan, maar op andere dagen zou ik om half 9 wel onder de wol willen kruipen en de ene dag gebeurt er ontzettend veel in bijvoorbeeld de tuin, terwijl er soms weer dagen voorbij kunnen gaan dat er niets gebeurt.

Nu ben ik zelf iemand die vrij gebalanceerd is, dus dat scheelt een heleboel, maar ik wil hier ook wel een beetje de pieken uithalen. Ik vind het heerlijk om me niet meer als een 90-jarige oma te voelen, dat is echt iets wat de laatste jaren steeds meer naar boven kwam. Nu is er wat dat betreft echt een gewicht van me af en dat is geweldig. Het leuk hebben met mensen geeft ontzettend veel energie, net als het sporten.

Om alles nu een beetje in goede banen te leiden, is het denk ook goed om de komende dagen weer wat extra aandacht aan mijn eten te besteden. Dat schoot er de laatste tijd weer wat bij in, want: veel weg, weinig tijd voor boodschappen, ook niet altijd zin en je eet gewoon toch vaak ook wat makkelijker als je veel beweegt. En dat laatste doe ik nu wel, met het hardlopen en de verschillende sportlessen!

Dus: ondanks dat ik ook vandaag weer een leuk uitje heb, ga ik straks mooi even wat gezonde en makkelijke boodschappen doen. Verse spinazie (als dat tenminste wat betaalbaar is) voor omeletjes, nieuwe bio yoghurt (of vanilleyoghurt) voor de ochtenden, champignons en andere lekkere groenten voor avondeten, enzovoorts. Gewoon weer lekker wat variatie op een manier die makkelijk te verwerken en te pakken is. Door dan weer ‘in te leveren’ op de ongezonde dingen, zou het met het boodschappenbudget op zich wel in orde moeten komen.

Ook deze week is maandag dus weer een dag met nieuwe kansen! Ik heb vanmorgen in ieder geval al lekker gesport en wat werk verzet, nu is het even afwachten hoeveel ik nog kan doen voor ik weer weg moet. Of mag, want ook daar ga ik weer lekker van genieten!

Eigenlijk niet zoveel nieuws nu dus, maar toch even een update. Hoe ziet jullie maandag er uit?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Meterstanden opnemen, wat betalingen doen, aanbieding energieleverancier uitzoeken, marktplaatsbieders een akkoord berichtje sturen en pakjes verzendklaar maken, vanavond een gesprek met zoon en exman over schoolprestaties van zoon en verder zien we wel…
  Fijne dag!

 2. Vandaag een niet nuttige dag. Ik voel me niet zo heel erg jovel normaal doe ik op maandag; de was, strijken, een paar boodschappen, ff naar mijn moeder, stofzuigen, koken en een uur wandelen. Nu maar met een paracetamol bankhangen en een recept plaatsen in mijn eigen weblog.

 3. Hier net klaar van een ochtendje uitzendwerk.
  Nu even wat eten en een weekmenu maken van de voeding die ik al in huis heb. Probeer deze week geen boodschappen te doen; de kasten en vriezer liggen vol!

  Wat voor uitjes doe je zoal??

  1. Gezellig afspreken met mensen, maar afgelopen tijd ook naar de bios geweest, pretpark, leuke stad en ook plannen gemaakt voor een festival en een fijne schoonheidsbehandeling 🙂 Ontzettend bijzonder om te zien wat er allemaal op je pad komt, als je de ruimte hebt om ervoor open te staan. En af en toe zelf een balletje opgooit natuurlijk, want allemaal vanzelf komt het ook niet altijd.

 4. goed om ook op je eten te letten idd. wel belangrijk 🙂 hoop dat t wat minder gaat schommelen daardoor. erg herkenbaar 😉 ik ben vandaag vrij. dat houdt in geen opvangkids. dochter was half 7 wakker, al keurig aangekleed zelfs, en een x een droog bed. erg fijn. lekker naar beneden, ontbeten, ff tv aan omdat het nog zo vroeg wa en mama ook rustig wakker worden. 7.45 zoontje uit bed, ook gegeten en samen dochter naar school gebracht en boodschappen gedaan. daarna boven wat op gaan ruimen, man is (licht)overspannen thuis dus hij kon met zoontje beneden blijven 🙂 kledingkast van zoontje uitgemest en wat in een andere kamer opgeruimd. beneden nog niet veel gedaan, behalve opgeruimd, tafels schoon en de vloer heeft man gestofzuigd en ik gedweild. wou heel veel doen maar gaat niet lukken vandaag. hopelijk morgen nog even mn wekelijkse rondje afmaken. half 4 moet dochter ook weer opgehaald worden en nu ff rust op de bank, pauze 🙂 zo nog wel wat doen voor ik dochter ga halen. aardappeltjes voor t avondeten al voorgekookt. dat vind ik wel altijd relaxt, dat t eten al voorbereid is, alleen nog maar in de pan 🙂

  1. Dat is inderdaad ook een goede. Mijn ritme is redelijk constant (ergens tussen half 11 en half 12 slapen en ergens tussen 7 en 8 eruit), maar dat kan nog wel wat constanter. Het is nu steeds meer slapen bij moe worden en eruit bij zin, tenzij er echt iets moet gebeuren. Ga ik deze week ook eens op letten, dat zal mijn productiviteit misschien ook wat ten goede komen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.