Brandt geld bij jou in de zak?

Brandt geld bij jou ook wel eens in je zak?

Af en toe komt er zo’n ideetje bovendrijven: een caravan, een camper, een hottub, een cabrio. Het weer lijkt erom te vragen en het geld op je bankrekening doet ook niet bijster veel. En die uiteindelijke bestemming die daarvoor is (een huis) is nog zó ver weg… En dan brandt het geld gewoon in m’n zak.

Geld brandt in m’n zak

Dat had ik vooral op momenten dat ik een tijd lang had bezuinigd, omdat ik geen andere keuze had. Omdat er in huis iets verbouwd of gerepareerd moest worden, of omdat de hoge lasten gewoon betaald moesten worden. Tegenwoordig merk ik het gelukkig iets minder, omdat ik het niet alleen weet, maar ook steeds meer voel dat geld en spullen niet zaligmakend zijn. Dat geeft wel wat rust, moet ik zeggen.

Een cabrio!

En toen zaten we dit weekend op de bank en zat vriend even te loeren naar een cabrio! Mijn eerste reactie in de trant van ‘dat hebben we toch helemaal niet nodig??’ kwam gelukkig niet over mijn lippen, omdat mijn tweede vrij snel daarna binnen schoot. We sparen op dit moment namelijk niet alleen gezamenlijk, maar vriend spaart zelf ook weer, iets dat er de afgelopen jaren bij hem niet echt van was gekomen.

Dus heeft hij ineens geld, dat hij eerder niet had. Ik zeg: ‘Het brandt in je zak hè?‘ Hij: ‘Ja :O’. Al die dingen klinken dan mooi, maar brengen ook van alles met zich mee waar we totaal niet op zitten te wachten. Extra (vaste) kosten, extra werk, zorg.

Er is geen cabrio gekocht, geen hottub, geen camper en geen caravan. En het geld brandt weer wat minder, gewoon door te zien welk patroon je hier zelf in kunt hebben.

Brandt geld bij jou ook wel eens in je zak? En geef je eraan toe, of heb je het niet altijd door?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
  1. Ik heb soms ook zo'n gevoel, van willen kopen om het kopen, 'iets leuks'. Vervolgens kan ik niks verzinnen en zakt het gevoel vanzelf weer weg. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.