Wie doet zoiets?

Ik volg het nieuws niet zo erg op de voet, dus het duurde even voor het hier doordrong, maar ik schrok er gisterenavond behoorlijk van: bijna 300 ‘vakantiegangers’, waaronder ruim de helft Nederlanders, stapten gisteren op een vliegtuig en kwamen amper Europa uit. Ze stortten boven Oekraïne neer en er lijken nogal wat aanwijzingen te zijn voor de theorie dat het vliegtuig gewoon uit de lucht geschoten is.

Wie doet er nu zoiets?

Ik begrijp best dat er bijvoorbeeld in tijden van oorlog veel gebeurt, of dat staatshoofden als Obama en Poetin vanwege hun functie (en gekken met afwijkende ideeën) meer gevaar lopen. Hoewel ik daar met m’n hoofd ook niet helemaal bij kan, zou ik zelfs nog ergens kunnen begrijpen dat mensen een aanslag als die van 9/11 bedenken, omdat je dan een wereldmacht in het economisch hart raakt. Maar wat heeft het in hemelsnaam voor zin om – mogelijk boven je eigen grondgebied – een passagiersvliegtuig met bijna 300 ‘gewone’ mensen neer te halen? En als het – zoals ook beweerd wordt – echt per ongeluk gegaan is, wat voorspelt dat dan wel niet?

Ik weet het niet. Ik weet wel dat ik het verschrikkelijk vind. Er is immers geen straf die opweegt tegen de ellende die met zo’n ramp veroorzaakt wordt. Jezelf bang of gek laten maken heeft geen enkele zin, maar ik sta vandaag wel even extra stil bij de slachtoffers en nabestaanden en bij de gekte in de wereld die op dagen als deze toch ineens weer heel erg dichtbij kan komen…

Heb jij het nieuws gevolgd? En wat zijn jouw gedachten hierover?

Volg Lekker Leven Met Minder ook op Facebook! 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Och ja, echt verschrikkelijk nieuws!!! Ik zag het vanmorgen pas dus heb er gisteren niets van gevolgd uiteraard.
  Zou zomaar uit kunnen draaien op de derde wereldoorlog als ze niet oppassen. Ja sorry, ik zit al te doemdenken hierover…

  1. Ik wil niet direct gaan doemdenken, maar het schoot mij ook wel even door het hoofd: als dit een bewuste actie is (of het nu gericht was op burgers of dat ze dachten dat er iemand anders in het vliegtuig zat), dan kun je dat aan de ene kant niet ongestraft laten gebeuren, maar wat is het alternatief? Moet je dan inderdaad een oorlog beginnen? Of is dit dan zo'n moment waarvan achteraf gezegd wordt dat het de aanleiding ervoor was? Dit lijkt me ook voor de betrokken landen een hele ingewikkelde situatie.

 2. Is inderdaad heel ingewikkeld.Als je wel wat doet is er kans op 'n wereldoorlog…als je niks doet denken ze daar dat ze dit ongestraft kunnen doen en dan is het hek óók van de dam, voor zover het dat toch niet al is.

 3. Zo ga je op een welverdiende vakantie met je Lonely Planet gids, staan je ouders je fijn uit te zwaaien en een paar uur later is het over. Niet te bevatten. Net als alle andere beelden uit oorlogen. Kinderen die op een strand doodgeschoten worden. Mensen zijn soms ongelofelijk wreed om hun doelen te behalen.
  En we leren er niets van.

 4. Wij zijn nu in Roemenië en hier is het een buurland ook hier is iedereen geschrokken. Wij volgen het nieuws via krant en journaal. Er is hier maar één woord voor verschrikkelijk . Altijd weer zijn onschuldige mensen het slachtoffer ,Je kan alleen maar de nabestaanden veel sterkte toewensen en hopen dat de waarheid boven tafel komt.

 5. Onschuldige mensen,kinderen in de grootste openlucht gevangenis op hun eigen grondgebied nb. En de hele wereld is stil….te triest voor woorden

 6. Om antwoord te geven op je vraag; de anti_oekraïnse groepering, die dacht het vliegtuig van oekraïne te hebben geraakt. Let op; de EU heeft deze groepering op alle vlakken gesteund…dus derde wo laat nog even op zich wachten zo te zien. Met je eigen geweer worden geraakt…heet zoiets,de lachende derde?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.