Door met opruimen

Allereerst: bedankt voor alle lieve reacties op mijn laatste blog. Het is nog steeds heel raar, nog niet helemaal ‘echt’ lijkt het wel. Aan de ene kant ben ik heel blij dat er nog eentje is, aan de andere kant is dat ook wel weer confronterend. Maar dat zal hopelijk ook wel slijten of in ieder geval wat naar de achtergrond verschuiven… 

Dan dus maar weer door met het dagelijkse leven: opruimen. Opruimen is zo’n beetje een doorlopend thema in de afgelopen jaren. Bijzonder hoe er steeds minder het huis binnen komt, maar er toch zoveel nog weg kan. Begin dit jaar ging het even heel hard met opruimen, nu is het een maand ofzo weer wat rustiger. Ik heb wat minder zin in de Marktplaats-activiteiten en vind het soms ook zonde om dingen ‘gewoon’ weg te doen. Inmiddels begint het echter wel weer te kriebelen, want ik heb gewoon nog steeds veel te veel. De zolder is inmiddels dan wel voor 80% leeg, maar daar merk je in huis niet veel van. En het is hier ook weer geen pakhuis, verre van – zeker in vergelijking met wat het was, en dat was al geen hoarders-scenario – maar schoonmaken kost me nog steeds te veel tijd en moeite. Bovendien zijn er nog wel wat ‘hotspots’ qua troep, zoals de keuken (dichte kasten: een zegen, maar ook een trekpleister voor alles wat je uit het zicht wilt hebben) en de logeerkamer (ook wel: mijn Marktplaats-kamer, waar ik alles verzamel dat te koop staat (of nu meer: stond, want al m’n advertenties zijn zo’n beetje wel verlopen).

Het is deze week ontstellend druk met werk, dus misschien niet het slimste moment om dit weer op te pakken, maar misschien ook weer wel. Ik moet namelijk steeds elk uur 8 minuten pauze nemen om RSI te voorkomen en kan die 8 minuten dan gebruiken om wat in het huis te doen. Een advertentie plaatsen, wat wegmikken, dat moet toch allemaal wel lukken?

‘Gelukkig’ regent het vandaag, dan is het altijd wat makkelijker om gewoon in huis wat te gaan doen, dan de verleiding te weerstaan om lekker in de tuin te gaan zitten. En door het werk moet ik toch een beetje de tijd in de gaten houden en kan ik beter wat spijkers met koppen slaan dan rondhangen. Dan moet het toch in ieder geval lukken om de keukenkast uit te mesten en zoveel mogelijk van de overbodige troep van zolder te halen. In een tiny house zal ik wel nooit passen, maar als ik ooit nog eens kan verhuizen in één rit, dan ben ik allang tevreden 🙂

Gaat het opruimen bij jullie ook altijd in fasen? Of heb je daar een strak schema voor, waardoor je misschien helemaal nooit een inhaalslag hoeft te maken?

Volg Lekker Leven Met Minder ook op Facebook! 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. hoi ik kan vooral lekker opruimen als er niemand in huis is. savonds heb ik echt geen puf meer om echt op te ruimen. wel het nodige.

 2. het opruimen is een beetje in een stroomversnelling gekomen bij mij omdat mijn dochter op zichzelf is gaan wonen en dus haar eigen spullen aan het verhuizen is,maar ook veel van mijn spullen meeneemt die ik niet meer gebruikte. het is niet te geloven hoeveel spullen zij heeft en ze heeft dezelfde tic die ik had, niets kan eigenlijk weg, maar goed het is haar huisje dus als zij het vol wil zetten ga je gang. ik heb straks een kamer over , een kledingkast weg kunnen doen en een bergruimte die voor de helft leger is. nog niet alles is naar haar huisje omdat we zelf geen auto hebben , je op de fiets wel veel maar niet alles mee kunt nemen en we maar af en toe een auto ter beschikking hebben,maar voor het eind van de zomer hopen we alles verhuisd te hebben

 3. hier altijd kids om me heen, dus het gaat in fasen. en er komt veel meer speelgoed en spullen bij dan ik weg kan doen.. (en 0-4 speelgoed heb ik nodig voor de opvang dus kan ook sowieso niet allemaal weg en vind het moeilijk om te bepalen wat ik daarvan wil houden en wat kan weg… ) zoontje is net jarig geweest. wij hebben als cadeau zegmaar, zn kamer opgeknapt. nu ipv neutrale babykamer een mooie jongenskamer. nu kan er ook wat meer speelgoed in zn kamer staan en langzamerhand kan hij meer in zn kamer gaan spelen als hij wat ouder is. dus ik moet beneden wat selectiever gaan worden.. :p maar vind het best lastig. en ook eigen spullen opruimen gaat in etappes omdat ik er gewoon weinig tijd voor heb. krijg mn gewone huishouden al nauwelijks rond, laat staan het opruimen..

 4. O ja, opruimen gaat hier ook in fases… momenteel staat het stil, maar vorig jaar heb ik in een paar maanden tijd alle ruimten in huis doorgeworsteld en heel veel weggedaan… meeste naar kringloop.
  En binnenkort ga ik weer opnieuw beginnen, want hier begint het ook weer te kriebelen…
  Fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

 5. Het opruimen gaat bij ons ook in fases hoor, maar dan gebeurt het ook gelijk drastisch .Soms te volgens manlief 🙂 maar ik hoorde van de buurvrouw dat haar man precies zo denkt. Ik sorteer dan ook gelijk wat weg moet naar de kliko en wat naar de kringloop kan of door gegeven kan worden .

 6. Opruimen….zucht komt er ooit een einde aan? Het is nooit klaar he! En al gaat het er met dozen uit na een paar weken is het al weer een troep. Waar het allemaal vandaan komt? Joost mag het weten. Succes met ruimen!

  Groetjes,
  Julia

 7. er is hier al heel veel de deur uit, zoals een t.v. op de slaapkamer en dan kun je ook weer wat kabels verwijderen. we zijn overgestapt op een laptop dus ook weer een computer weg en de bijbehorende kabels. 3 grote kasten de deur uit, dus ook de inhoud drastisch uitzoeken en opruimen. o heerlijk al die ruimte en het leuke is ,ook weer veel mensen blij gemaakt die het een en ander van de uitgezochte spulletjes konden gebruiken, dat is een bijkomend voordeel

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.