Vliegtuigen :(

Het was hier de laatste tijd even een beetje stil, maar wel met een (voor mij dan) goede reden: ik was er even een weekje tussenuit. Er kwam laatst een mooie aanbieding voorbij die wel wat snel op de wintersport zat, maar eigenlijk zo mooi was, dat ik hem niet kon laten lopen. Een lang verhaal kort: ontzettend genoten van prachtig weer, mooie dingen zien en doen en nieuwe ervaringen opdoen, maar daardoor ook wat weinig tijd om andere zaken online bij te houden. Dus daar neem ik de komende dagen dan even mooi de tijd voor!

Maar eerst: dat vliegtuig! Het lijkt wel of er steeds regelmatiger eentje naar beneden komt. Dit keer kwam het ook nog eens best dichtbij, want dit vliegtuig stortte neer op hetzelfde moment dat wij nog in de lucht zaten. Gelukkig krijg je daar op zo’n moment dan niets van mee, maar ik schrok wel even van de appjes die binnen kwamen toen we eenmaal weer geland waren. Zo komt zoiets toch nog heel dichtbij. Ik las dat er aan boord ook een Nederlandse vrouw van 20 zat en dat er onder meer 2 baby’s aan boord waren. Als echt iedereen is omgekomen, dan hoop ik maar dat ze er niet teveel van vernomen hebben 🙁 Het maakt in ieder geval wel dat ik steeds meer liever twee keer nadenk voor ik aan boord van een vliegtuig stap én bij het kiezen voor een bepaalde luchtvaartmaatschappij, ook al weet ik ergens ook wel dat ze allemaal aan dezelfde eisen moeten voldoen…

Vind jij het spannend om te vliegen? En wordt dat ook ‘erger’ met dit soort nieuws?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Ik ben dol op vliegen. En ja, het is eng dat een vliegtuig kan neerstorten, maar statistisch gezien heb je een veel hogere kans om dood te gaan tijdens een verkeersongeval op het land dan door middel van een vliegtuigcrash. Alleen komt een vliegtuigcrash altijd heel groot in het nieuws en een auto-ongeluk meestal niet. Daardoor lijkt het alsof een vliegtuig gevaarlijker is dan een auto.

  Al moet je daar misschien ook maar niet teveel over nadenken, want dan heb je helemaal geen leven meer, denk ik.

 2. Fijn dat je genoten hebt van je vakantie!
  Maar dat je schrok nadien kan ik me wel voorstellen moet ik eerlijk zeggen.

  Ik heb ooit 1 keer gevlogen maar dat is al 30 jaar geleden.
  Geen idee of ik nog in een vliegtuig zou stappen.

 3. Net wat Daantje zegt! Als ik elke dag weer heel hoeveel auto-ongelukken er hier rondom onze stad plaatsvinden (A2 loopt er langs), dan ben ik daar veel banger voor geworden. Daar probeer ik ook niet te veel over na te denken maar als ik de sirene (want we wonen vlak naast het ziekenhuis) hoor als mijn man net weg is, dan flitst het ook wel even door mijn hoofd.

 4. Mijn man heeft vliegangst en de ongelukken zoals vorig jaar en dit jaar versterken zijn angst. Ik denk niet dat het veel uitmaakt of je een duitse of nederlandse vliegmaatschappij hebt. Ze lijken mij beiden toch erg goed.
  Fijn dat je een mooie vakantie hebt gehad. En nu weer berichtjes schrijven. 😉

 5. Ja, best heftig allemaal… maar ook ik denk dat als je teveel stil staat bij alle gevaren die je loopt overdag, durf je niet eens de trap meer af 's ochtends 😮

 6. Ik vind het vliegen niet eng, maar ik hou niet van het "gedoe" er om heen: de uitgebreide douanecontroles, de wachttijden bij die balies, het zo dicht naast je buurman/vrouw moeten zitten dat lichaamscontact onvermijdelijk is enzo.
  Maar…. het gaat sneller dan de auto of zwemmen : -))
  Merel

 7. ik heb verschillende keren met German wing gevlogen, voelde me altijd veilig bij German wings. In Juli ga ik weer met German wings vliegen.

 8. Vorig jaar voor het eerst gevlogen, mijn man ook. Dit was vlak na het verdwijnen van de mh370. Het idee van totaal geen controle hebben vind ik het engste. Het vliegen vond ik verder geweldig, ook alles eromheen. Nu gaan we weer bijna vliegen, maar ik voel niet meer spanning dan normaal. Er vertrekken dagelijks zoveel vliegtuigen.Ik denk er gewoon niet te veel over na. We vliegen ook met een budget maatschappij. Uiteindelijk vliegt de piloot ook mee, en die stijgt echt pas op als hij er vertrouwen in heeft. Hij of zij wil ook gewoon weer naar huis.

  gr. Immy

 9. Onze oudste dochter woont met haar gezin in Australie! Ik houd niet van vliegen maar mijn kind, schoonzoon en kleinkinderen zien dwingt me om toch te gaan vliegen

 10. Ik vind vliegen ook altijd wel spannend, geen vliegangst maar toch wat meer spanning dan een gemiddeld persoon denk ik. Ik ga ook niet verder dan 4,5 uur. Vorig jaar werd het vliegtuig neergeschoten 3 dagen voordat wij terug naar huis vlogen. Het was een hele aparte sfeer in het vliegtuig kan ik je zeggen terwijl wij helemaal niet in de buurt kwamen. Volgend jaar wilden we weer gaan vliegen maar toch heb ik nu even zoiets van nahhh liever niet. Ik weet ook dat dat gevoel na verloop van tijd wel weer minder wordt maar toch. Er lijken de laatste tijd wel steeds meer vliegongelukken te zijn. Het verhaal dat je met de auto meer kans maakt vindt ik zo'n een vreselijke dooddoener (beetje slechte woordkeus in dit geval). Daar kan ik helemaal niks mee. De kans dat je een auto ongeluk overleeft is vele malen groter en ik stap ook vaker in een auto dan in een vliegtuig.
  Maar uiteindelijk is het toch zo dat als je iets van de wereld wilt zien je toch in zo'n ding zal moeten stappen. Je kan je leven ook niet laten regeren door angst.
  Ingrid

  1. Nee, dat laatste klopt helemaal. En inderdaad, als je bij wijze van spreken de kliko aan de weg gaat zetten, loop je al risico. Met vliegen heb je weinig tot niets in de hand, maar je ziet het ook weer niet aan komen en bent waarschijnlijk op slag dood. Niet dat dat speciaal een pluspunt is, maar het bespaart je wel een enorme lijdensweg.

 11. Verschrikkelijk het nieuws van dat vliegtuig en helemaal dat het waarschijnlijk opzet was…
  Waar ben je heengeweest? En vakanties kunnen nooit dicht genoeg op elkaar zitten 😉 heerlijk reizen, ben een reisverslaafde 🙂

  1. Wat leuk! Snap het helemaal 🙂 financiën tja dat is lastig, bij mij iig wel maar gewoon nog meer vakanties boeken heb je altijd iets om naar uit te kijken 😉 als ik ergens geld op bespaar denk ik altijd van, zoveel heb ik bespaard dat is een ticket naar Rome etc etc…. Mijn man moet er altijd hard om lachen dat ik redeneer in reizen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.