Werken in de kamer?

Normaal gesproken werk ik lekker in mijn kantoor. Een aparte ruimte vind ik wel prettig, dat lijdt minder af. Zeker als je met meerdere mensen in huis bent. Bovendien is het wel fijn om werk en privé echt een beetje gescheiden te houden. Nu het echter zo koud is (en nog kouder wordt!), zit ik er steeds vaker aan te denken om misschien toch tijdelijk mijn bureau in de kamer te zetten. Ik heb in mijn kantoor wel een open haard, maar door de mindere isolatie blijft het daar toch redelijk koud. Echt productief ben ik dan ook niet, want zodra ik maar even de kans zie, ren ik al weer naar de kamer om daar bijvoorbeeld even een serie te kijken. Soms ga ik dan ook wel op mijn laptop aan het werk, maar dat werkt toch een stuk minder effectief.

Maar ja, een bureau in de kamer vind ik ook weer zo wat. Op zich heb ik er wel een mooi plekje voor en is mijn bureau niet zo heel groot. En ook mijn computer is gewoon alleen zo’n scherm, dus niet teveel poespas en troep erom heen. Op zich hoeft het er dus niet slordig uit te zien. En met die nog koudere week (wat mogelijk ook nog een aankondiging is voor een nóg koudere winter…) voor de boeg, lijkt het ook niet echt bete te worden qua temperatuur.

Als ik de voor- en nadelen even op een rijtje zet, kom ik hierop:

Voordelen:
Warm 
Naar verwachting productiever werken
Als het kantoor leeg is, zou ik daar eventueel ook makkelijker kunnen gaan sauzen, wat nog in de (niet concrete) planning ligt
Als ik niet in het kantoor zit, hoef ik het haardhout ook niet te gebruiken en gaat dat wat langer mee (=voordeliger)

Nadelen:
Bureau in de kamer vind ik toch wat minder
Gesleep

Minder nadelen dan voordelen dus, maar de nadelen zijn er wel meteen die me er tot nu toe steeds van weerhouden heeft om dit te doen.

Wat zouden jullie doen in mijn geval?


Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
  1. ik denk dat ik in jou geval, nu bezig was het bureau daar naar toe te slepen zodat ik morgen een nieuwe werkweek in een warme kamer kan beginnen. Nieuwe werkplek, nieuwe inspiratie. Sukses Cisca Servie

  2. Nou, als ik alle voordelen zie dan wist ik het wel.
    Naar de kamer met het bureau….misschien kan je het wat afschermen?

  3. Ik sluit me aan bij de eerdere reacties: gewoon lekker in de woonkamer ermee. Je hebt geen kleine kinderen die overal aan kunnen zitten. Gewoon zorgen dat je werk ook echt op het bureau blijft en niet verhuist door je hele kamer. Gevaar is wel dat je straks niet meer terug wilt naar je werkkamer. Succes met slepen!

  4. Verhuizen! Meteen! Ik hou van warmte en efficient werken. Het slepen is 1 x (oké en een keer weer terug) en dat weegt geenzins op tegen de voordelen. Hoe sneller hoe liever met dit koude weer. Sterkte!

  5. Bureau in de kamer. Je huis is om te leven, tis geen toonzaal. Doen waar jij je lekker bij voelt. En in de kou zitten kost je vast ook nog geld omdat je minder productief bent.

  6. Lekker wat de anderen zeggen, verhuizen, beter lekker warm en je werk goed kunnen doen, als te gaan zitten kouwkleumen en om de haverklap naar de woonkamer.

    Ruby

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.