Bureau verplaatst!

Ik zat er al even over te denken en de reacties gisteren zorgden net even voor dat laatste zetje: vanaf nu werk ik – in ieder geval zolang het koud is, lekker in de kamer. Ik zat nog even aan te hikken tegen het verslepen van m’n bureau, maar dacht toen ineens aan een truc die me al menig keer van dienst is geweest: gewoon het te verslepen object geheel of deels op een deken zetten en letterlijk naar de gewenste plek slepen. Dat is een stuk lichter dan wanneer je het moet tillen. Bovendien kom je met tillen al snel klem te zitten, omdat het bureau (in dit geval) prima door de deur past, maar niet in combinatie met mijn lijf. En aangezien je in je eentje het geheel wel in het midden beet moet pakken…

Uiteindelijk duurde de hele verhuizing nog geen tien minuutjes en daarna kon ik meteen aan de slag. Ik moest nog wat kleine dingetjes doen, maar bleef uiteindelijk gewoon langer zitten. Dat productiever lijkt dus meteen al te werken, hoewel ik dat ook maar even wat langer aan moet kijken natuurlijk. In de kamer ziet het er niet eens zo heel rommelig uit. Het bureau staat in een hoek en ik ruim alles wat erop ligt (lees: m’n agenda) gewoon aan het einde van de werkdag weer op. De stoel trek ik bij de eettafel weg en zet ik daarna weer terug. Om nu met m’n bureaustoel over het hout te gaan rollen, leek me ook niet zo’n goed plan.

Voor nu hoop ik in ieder geval dat het extra comfort en de nieuwe werkplek genoeg stimuleren om de draad weer wat beter op te pakken. Het gaat de laatste tijd al aardig, maar er is echt nog wel ruimte voor verbetering, zodat ik uiteindelijk niet de hele dag doe over werk dat ook in 1 of 2 uurtjes geregeld kan worden.

Verander jij wel eens wat aan je werkplek in de hoop beter of effectiever te kunnen werken? En dat zijn voor jou geslaagde acties geweest?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. mijn huis is mijn werkplek, en in de zomer lekker veel naar buiten,speeltuintjes, kinderboerderij, park etc.. 😉 nee ik verander dus niet echt van werkplek, wel lekker veelnaar buiten met de opvangkindjes !

 2. Ja productiever zijn is ook van mij een lang gekoesterde wens. Dat uitstelgedrag van mezelf word ik af en toe gek van. Ik heb nu een memobord die in het zicht staat. Hier zet ik op welke taken ik die dag wil doen. Heb ik dat gedaan, dan ben ik ook 'vrij'om iets leuks te doen, even lekker bladeren in een tijdschrift ofzo. Naar mijn idee gaat het wel ok, mits ik er niet belachelijk veel opzet. Dan geef ik het bij voorbaat al op ofzo 😉

 3. Wij hebben een dikke plastic mat liggen onder de bureaustoel die op een houten vloer staat. Het beschermt de vloer. Ik geloof dat we ooit gegoogled hebben op "plastic onderlegger" of zoiets, en toen dat ding besteld hebben.
  Waarschijnlijk nu niet nodig, maar mocht je je bureaustoel echt missen (omdat-ie toch lekkerder zit), dan kun je dus iets er onder leggen om je vloer te beschermen.

 4. Ja ik verander ook wel eens wat met mijn werkplek, gewoon om nieuwe energeie te krijgen. De laatste verandering was het neerzetten van een apart naaitafeltje. Sindsdien kruip ik vaker achter de naaimachine. En mijn eettafel heb ik tegen de tuindeuren gezet -zomers niet handig, die kunnen nu niet meer open – om zoveel mogelijk licht te vangen.
  Succes!

 5. 'n Plastic bureaustoel onderlegger in de woonkamer oogt niet echt mooi. Mijn beste vriendin heeft daarom onder haar bureaustoel wieltjes gezet, geschikt voor houten en laminaat-vloeren!

  1. Klopt, ik heb ergens nog wel van die platen liggen, maar het ziet er niet echt mooi uit én mijn ervaring is dat er toch altijd stof/rommeltjes onder kruipen, die vervolgens weer over je vloer schuren. Dus dan liever even een gewone stoel, dat zit in dit geval ook prima.

 6. Wat goed dat je dat gedaan hebt! Als ik thuis werk, zet ik een kookwekker op 45 minuten. Daarna mag ik 10 minuten iets anders doen. Werkt als een trein bij mij.
  groet, Christel

 7. Wat goed dat je je plan hebt uitgevoerd! Hopelijk bevalt dat je goed.
  Thuis is ook mijn werkplek. Net als Christel gebruik ik vaak de kookwekker. Werkt ook goed bij mij.
  Fijne dag, groet, Marjan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.