Dingen die ik wil kopen, maar toch niet koop

Dingen die ik wil kopen, maar toch niet koop

Natuurlijk is het makkelijk om niets te kopen als je geen wensen hebt, maar meestal heb ik wel een paar wensen. Die kan ik wel wegdrukken en als ik écht goed bezig ben, heb ik die wensen niet eens, maar op dit moment zijn ze er nog wel. En toch geef ik er niet aan toe! Maar voor mezelf eens goed op een rijtje zitten wat er zo in mijn achterhoofd sluimert en waarom ik dat vooral maar niet moet kopen, is misschien helemaal niet zo gek. Dus hier komen ze: de dingen die ik wil kopen, maar toch niet koop:

1. Een nieuwe computer

Omdat deze traag wordt en ik eigenlijk normaal gesproken al wel een nieuwe had gekocht. Maar ik doe het niet, omdat ik ‘vroeger’ veel langer met mijn computers deed, ook nog wel dingen kan wissen en kan kijken of het op een andere manier sneller kan én er gewoon even niet de (zakelijke) reserves voor heb.

2. Een koffer

Ja, zo’n mooie Samsonite-handbagagekoffer waar álles in kan en waarmee je stijlvol op je citytrips kunt. Dat verlangen speelt steeds weer op als ik droom over vakanties. Maar ik koop hem niet, omdat ik twee (toegegeven: niet zulke mooie) koffers en een reistas heb en er altijd maar één meeneem. En die ik heb doen het nog. En zo eentje die ik wil ben je zo 100 euro voor kwijt, wat eigenlijk ook achterlijk duur is, als je bedenkt dat ik voor mijn andere 2 iets van 15 dollar per stuk heb betaald.

3. Een tas

Zo’n handige, compacte tas, waar je wel je geld en je telefoon in kunt doen, maar die niet zo groot is dat je hem zo vol stouwt dat je je een breuk zeult. Maar ik doe het niet, omdat ik een afgrijselijk dure smaak heb, iets kan vinden waar ik he-le-maal weg van ben én ook nog wel een tasje heb dat als reserve kan dienen. Dus écht noodzakelijk is het ook niet.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

4. Een portemonnee

Zo eentje waar alles in past, maar waar je niet een aparte tas voor mee hoeft te nemen (zie punt hierboven). Maar ook die koop ik niet, vanwege dezelfde redenen als hierboven genoemd én omdat ik een schandalig duur portemonneetje heb en het dus écht niet zou kunnen als ik die niet meer gebruik. Verkopen kan eventueel nog wel, maar ik ben er ook wel blij mee, dus dat lonkt iets minder.

5. Een bosmaaier

Ja. Een bosmaaier. Of kantjesmaaier, net hoe je het noemen wilt. Omdat die ontzettend handig is, zeker als je met de gewone maaier niet overal komt. Maar ik doe het niet, omdat zo’n ding – als je een goede wilt – al snel 300 euro kost en ik hem straks misschien wel helemaal niet meer nodig heb. Vanwege te weinig verstand (daarvan, niet in het algemeen) durf ik het tweedehands ook niet zo goed aan. Daar komt overigens nog bij dat zo’n ding eigenlijk te groot en te zwaar is om zelf te gebruiken, dus zelfs als ik hem had, was het misschien niet de meest slimme aankoop.

Met mijn voorkeuren en smaak, leert een snelle rekensom dat het niet kopen van deze dingen me toch al snel een besparing van bijna 3000 euro oplevert! Als bovenstaande redenen al niet genoeg waren, dan is dat toch wel een goede reden om het allemaal niet te kopen…

Heb jij ook van die dingen, die je eigenlijk wel wilt kopen, maar toch niet koopt? En wat zijn dat dan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Oh, zo veel! Een houtfornuis, droger, hele dure maar achterlijk mooie laarzen met hoge hakken, een nieuwe tas, een écht goede houtbijl van gränfors, een eigen huis…. Och ja, altijd leuk om iets te wensen te hebben toch?

 2. Ik heb zo'n handbagage-koffer-op-wieltjes bij elkaar gespaard met punten die manlief bij een leverancier kreeg, waardoor deze niks kostte.
  Wensen zijn een rode keukenmachine die ik echt nooit zal kopen, een landelijke keuken die hier never nooit zal passen en een klein huisje in de binnenstad met slaap- en badkamer beneden en een kleine tuin 🙂

 3. Je noemt exact de dingen op die ik ook wil kopen maar niet koop en om dezelfde redenen, behalve de bosmaaier want daar begin ik niet veel mee op een balkon….

 4. Ik probeer zelf vooral te kijken op MP of te denken in alternatieven. 1 handtas is genoeg, dan maar niet bijpassend bij de outfit, enz.

  En hoe staat het eigenlijk met jouw verleiding om 'dat ene jurkje' te kopen? 😉

  Groetjes, Tineke

 5. Heb je al eens gedacht aan een electrische kantenmaaier? Ik weet niet hoe groot je tuin is maar als je een 20 m verlengsnoer hebt kom je al een heel eind. Bovendien zijn ze veel lichter, schoner, stiller en net zo effectief om gras te snijden als een benzinemaaier. En last but not least; een stuk goedkoper! Je kunt zo'n electrische bosmaaier met een gerust hart kopen op marktplaats (dingen lijden nauwelijks). Maar gezien de geringe aanschafprijs (voor 50,- heb je al een goeie) is het misschien beter om een nieuwe te kopen (garantie, maaidraad bijgeleverd etc).

  1. Bedankt voor de tip! Helaas kom ik hier met elektrisch niet zo heel ver, want mijn tuin is bijna 4000 vierkante meter. Natuurlijk zijn dat niet allemaal randjes, maar dan moet ik helaas wel een stuk verder naar achteren/zijkanten kunnen dan 20 meter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.