Helweek – of zoiets

Afgelopen week hield ik een ‘Helweek‘. Nou ja, niet een hele echte, maar ik pikte er wel wat elementen uit. Nog even de ‘regels’ op een rijtje:

 • Start maandagochtend om vijf uur en stop zondagavond om tien uur.
 • Sta elke ochtend om vijf uur op.
 • Ga elke avond om tien uur naar bed.
 • Werk de hele week extreem hard, wees gefocust, bewust en plichtsgetrouw.
 • Blijf trouw aan je plan.
 • Wees je te allen tijde bewust van je modus en focus.
 • Wees je bewust van je verschillende rollen die je in de loop van een week vervult en vervul ze met glans.
 • Probeer de hele tijd blij, positief en oplossingsgericht te zijn.
 • Wees daadkrachtig en proactief.
 • Neem weloverwogen, kwalitatieve rust.
 • Besteed extra aandacht aan kleding en uiterlijk.
 • Laat alle privéaangelegenheden tot de avond wachten.
 • Gebruik geen social media onder werktijd.
 • Beperk praatjes met collega’s tot het minimum.
 • Train minstens één keer per dag, het liefst ’s ochtends.
 • Eet de hele week uitsluitend gezond.
 • Laat de tv uit.

Oké, als ik dit lijstje bekijk, dan heb ik echt maar half-half gedaan, maar toch. Ik heb in de afgelopen week:

 • Drie keer om 5 uur naast mijn bed gestaan
 • Elke avond om 10 uur ingeslapen
 • Hard gewerkt
 • Mijn doel (focus) letterlijk de hele week voor ogen gehad
 • Blij geweest, meestal volgens mij
 • Niet speciaal extra aandacht aan kleding en uiterlijk besteed
 • Privédingen tot de avond laten wachten
 • Wel wat social media gebruikt onder werktijd, maar veel minder dan normaal
 • Niet met collega’s gewerkt, dus ook geen praatjes
 • Op vier dagen gesport
 • Ongeveer half/half gezond gegeten
 • Alleen ’s avonds voor het slapen gaan even een uurtje of wat tv gekeken

Daarnaast heb ik het boek gelezen, want dat had ik ook nog niet gedaan. Natuurlijk valt mijn lijstje in het niet bij mensen die een echte Helweek doen, maar ik heb zoiets liever als aanzet voor iets dat langduriger is, dan dat ik het een week doe en daarna weer vergeten ben. Om 5 uur opstaan hoeft van mij bijvoorbeeld niet, dan ben ik gewoon té brak, maar half 6 of 6 uur kan ik prima aan. En ik hoef ook niet echt later dan 22u naar bed als ik geen visite ofzo heb, want dan doe ik toch niets nuttigs meer. En in de ochtend voel ik me dan véél beter. Die focus hebben is ook geweldig: ik heb nu mijn doelenlijstje, met o.a. mijn New York-trip-plan, voor mijn neus en elke keer als ik wat minder zin heb, trekt dat me weer aan het werk. Zo kwam ik van de week overigens ook lachend een ontzettend zwaar sportuur door!

Het gezonde-eten-kwartje viel afgelopen week eigenlijk wat te laat. Dat wil ik deze week weer meer gaan doen. Meestal vind ik dat sowieso makkelijker als het lekker weer is, dus dat is een mooi moment om dat erbij te pakken. Daarnaast wil ik het minder social media gebruiken er ook deze week weer in houden. Telefoon dus weer op stil (dan krijg ik ook geen meldingen) en af en toe eens kijken, maar alleen op momenten dat er iets is afgerond, dus niet op momenten dat ik vastloop, geen zin meer heb of een ander excuus zoek om me af te laten leiden.

Waar ik wel benieuwd naar ben: vinden jullie het ook makkelijker om gezond te eten met lekker weer? Of juist niet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.