Besparen op vaste lasten: internet

Besparen op vaste lasten: internet

Eén van de mindere kanten van wonen op het platteland is dat je qua internet – in ieder geval hier – wat beperkt bent. Er is eigenlijk maar één aanbieder die hier internet heeft (KPN), de gemiddelde afstand tot de centrale is zo groot, dat zelfs het kleinste abonnement nog royale overkill is en zo betaal je dus vaak best veel, voor best weinig. Hoe kun je in zo’n geval toch besparen op internetkosten?

Lagere internetkosten

Dat de keuze in internetaanbieders én daarmee in aanbiedingen niet op elke plek heel royaal is, merkte ik vorig jaar, toen ik mijn abonnement opnieuw moest afsluiten. De eerste keer heb ik er denk niet op gelet en daarvoor woonde ik altijd wat dichterbij stedelijke gebieden. Dan kun je ongeveer elk pakket kiezen dat je wilt!

Hoewel de snelheden van internet hier nog niet eens boven de 4mb/s uitkomen, was het kleinste abonnement dat beschikbaar was toch iets van 25 euro in de maand. Tel daarbij de ‘gratis’ verplichte vaste telefoon van 25 euro bij op en je zit toch weer op 50 euro in de maand. Nu kan ik dat zakelijk opvoeren, maar het blijft een flink bedrag. En zeker als je voor meer betaalt dan je eigenlijk nodig hebt.

Gelukkig zijn er wat manieren om je abonnement te verlagen:

 • Bel op en dreig met opzeggen. Niet heel chic, maar het levert je vaak wel minimaal een paar maanden gratis op
 • Neem contact op en kijk of er nieuwe abonnementen zijn. Dit heeft mij een mooie besparing opgeleverd, zie hieronder
 • Check toch regelmatig of er geen goedkopere aanbieder bij jou in de buurt actief is. ER komen bijna elke dag nieuwe internetaanbieders bij
 • Overweeg een combinatiepakket, vaak ben je daarmee goedkoper uit dan met losse onderdelen
 • Kijk of je dingen kunt schrappen. Sommige onderdelen zijn eerst verplicht, maar worden later optioneel. Schrappen levert dan een mooie besparing op.
Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Nieuwe abonnementen

Toen ik onlangs maar weer eens informeerde of mijn vaste lijn nu niet opgezegd kon worden, kreeg ik te horen dat er een nieuw abonnement was, dat nóg kleiner was dan het kleinste abonnement van vorig jaar, maar ook nóg groter was dan wat mijn verbinding eigenlijk aan kon. Voor minder geld! Dus voortaan betaal ik geen 50 euro meer voor internet en bellen (ja, bellen heb ik nu nog steeds, maar alleen omdat het er gratis bij zat. Een toestel heb ik toch niet aangekoppeld), maar 35 euro. De eerste 6 maanden gaat daar ook nog eens 10 euro extra vanaf. Voor nu ben ik dus wel weer even tevreden. En wie weet ontwikkelt het zich hier op een gegeven moment zo hard, dat ik zelfs van de schotel af kan stappen en een combinatiepakket met tv kan aanschaffen!

Hoeveel betaal jij voor internet en telefoon? Kijk je af en toe nog wel eens of je daar nog wat korting op kunt krijgen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Wij zijn net per 29 juni overgegaan van Ziggo adsl naar KPN glasvezel. Ook over geblogd dat wij daar nog een enorme besparingsslag mee maken. Met het 6 maanden voordeel bij KPN zijn van van alles in 1 (gebruiken ook geen vaste telefonie) 69,90 naar 35 euro gegaan. En over 6 maanden wordt dat 52,50 en dat is nog steeds een grote besparing. Daarbij zijn we ook in kwaliteit van TV mogelijkheden vooruitgegaan, van groot kastje naar klein hd kastje, van 2 afstandsbedieningen naar 1 voor de tv, van extras als opnemen of terugzien van programma's tot zelfs herstart van lopende programma's. Dat hadden we niet bij Ziggo. Dus winst in alles.
  Van tijd tot tijd overstappen is erg rendabel. Vorige week dit ook met mijn mobiel abo gedaan, omdat het al kon. Daar van een veels te duur abo a 70 euro overgestapt naar 27 euro per maand. Dus maandelijks hebben wij vanaf juli 78 euro bespaard wat weer naar de aflosbaar gaat. Groetjes, Rose (en Natasja) van de http://verlossendeaflossers.blogspot.com

  1. wij wilden ook dat pakket nemen, hele fijne prijs en tot nu toe ook goede ervaring met kpn interactief. helaas bleek het een erg duur grapje te zijn om een kabel van de meterkast naar de tv te maken, de modem staat bij ons in de woonkamer omdat er meer apparatuur op aangesloten staat zoals een externe harde schijf en een mediaspeler etc.. dan moet je dus via de kruipruimte zelf een kabel leggen ?? of het laten leggen (geen idee hoe duur.. maar lijkt me enorm duur) dus toch maar afgezegd helaas 🙁

 2. 50 euro voor tv en 120Mbit/s down, 10Mbit/sup. zou wel graag glasvezel willen,maar ondanks in de "grote stad" wonen kan dat hier niet :-/
  voor werk is de grote snelheid superhandig, ik moet nogal eens wat GB heen en weer pompen.

 3. vaste telefoon hebben we niet.. hoezo zou dat verplicht zijn ?? wij hebben adsl internet dus via de telefoonsnoeren.. maar dus geen vaste telefoonlijn 😉 we betalen voor internet + tv 43,78 per maand (interactieve tv van kpn en internet van kpn)

 4. Internet +tv is bij ons 29,95 zonder telefoonkosten. We hebben geen vaste lijn meer. De mobiele kosten zijn 9,75 en man kosteloos want mobiel van de zaak. We kijken bijna geen tv meer, maar des te vaker zitten we op internet…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.