9 manieren om extra geld te verdienen

9 manieren om extra geld te verdienen

Als sparen of je schuld aflossen niet voldoende gaat met het geld dat je maandelijks binnen krijgt, dan kun je twee dingen doen: je gaat nog meer besparen, of je gaat meer verdienen. Daarvoor hoef je niet per se meer uren bij je baas te draaien, maar kun je ook je vrije tijd op een andere manier inzetten. Hier een aantal manieren voor extra geld verdienen.

1. Verkoop overbodige spullen op Marktplaats

Twee vliegen in één klap: je ruimt goed op en je krijgt er nog geld voor terug ook. De ene keer levert het meer op dan de andere keer. Het ligt een beetje aan wat je te verkopen hebt én de tijd, maar misschien heb je sowieso wat aan deze tips om meer te verkopen op Marktplaats.

2. Meld je aan bij online spaarprogramma’s

Al sinds wij ook op het platteland ADSL kregen en ik dus internet op mijn eigen computer kreeg, onderzoek ik manieren om online geld te verdienen. Het is makkelijk, kan gewoon vanuit huis en het is ook wel prettig dat je niet steeds hoeft te bellen, iets waar ik geen fan van ben. Hoewel de verschillende methodes gekomen en gegaan zijn en ik niet meer ingeschreven sta bij 45 programma’s waarvan de helft failliet gaat, zijn er 4 toppers die ik nog steeds gebruik en waar ik nog steeds regelmatig een uitbetaling van krijg. Vooral Euroclix is een fijne; daar kun je ook extra verdienen met enquêtes, als je dingen via hen koopt, als je dingen betaalt met de Euroclix-creditcard, als je mensen lid maakt, enzovoorts. Door de jaren heen heb ik hier al hele leuke extra’s mee verdiend.

3. Verkoop je foto’s online

Kun je een beetje foto’s maken en vind je het niet erg als die door iemand anders worden gebruikt? Dan kun je ze bijvoorbeeld via Shutterstock verkopen. Je kunt je natuurlijk ook bij meerdere sites aanmelden, om zo nog meer te verdienen.

4. Start een blog

Bloggen is zo hot, dat bijna iedereen het wel doet. De één doet het om wat van zich af te schrijven of dingen te delen met een kleine kring bekenden, voor anderen is het een fulltime baan. Feit is wel dat je – als je het slim aanpakt – er geld mee kunt verdienen. Hoeveel dat is, hangt echt af van hoeveel je erin stopt en – volgens mij – ook een beetje geluk. Eerder schreef ik al over verschillende manieren om geld te verdienen met je blog, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer!

Pro-tip: als je van plan bent om er geld mee te verdienen, dan kan het zinvol zijn om direct te starten met een eigen URL en een (gratis) systeem als WordPress. Ik zit hiervoor zelf bij Transip en dat bevalt me erg goed: goedkoop en superservice. Mocht je al bij Blogger.com zitten, dan kun je hier mijn tutorial lezen over hoe je de overstap maakt van Blogger.com naar WordPress.

5. Start een Etsy-shop

Ben je een beetje handig en kun je mooie dingen maken? Dan is een Etsy-shop misschien wel wat voor je. Daarin kun je zelfgemaakte dingen verkopen. Dit hoeven overigens niet per se kleren of gehaakte onderzetters te zijn, je kunt er bijvoorbeeld ook zelfgemaakte posters, printables en nog veel meer verkopen. Je aanmelden bij Etsy kost niets, maar je betaalt wel wat voor het plaatsen van je producten én moet 3,5% van de verkoopprijs afdragen.

6. Verpats je oude telefoons

Van die mobiele telefoons die je aan de straatstenen niet meer kwijtraakt, maar die je niet weg wilt gooien, kun je vaak ook gratis opsturen naar een bedrijf dat er geld voor geeft. Veel is het vaak niet, maar ach: het ruimt op en anders kwam je er misschien helemaal niet vanaf. Hier vind je een overzicht van een aantal bedrijven die geld geven voor je oude telefoon.

7. Verhuur een deel van je huis

Heb je wel wat ruimte over? Dan kun je misschien wel een kamer of een deel van je huis verhuren. Een vriendin van mij heeft een huurder in haar tuinhuisje (nou ja, dat klinkt wat oneerbiedig, het is wel soort een echt huisje) en die betaalt vrijwel haar hele hypotheek. Nu is dat niet zo’n hoge hypotheek, maar toch. Zelf moet ik er niet aan denken, maar zulke inkomsten klinken wel heel interessant.

8. Ga mysteryshoppen

Winkelen en er ook nog betaald voor krijgen? Als mysteryshopper bezoek je een winkel, let je op verschillende dingen en vul je er daarna een vragenlijst over in. Het is wel slim om je opdrachten een beetje selectief uit te kiezen, zodat je zoveel mogelijk krijgt, maar er zo min mogelijk moeite voor hoeft te doen.

9. Word figurant

Vooral handig als je een beetje in het westen woont: word figurant! Op deze site staan regelmatig nieuwe vacatures. Zo te zien betalen ze niet heel dik, maar als het in de buurt is en je hebt op dat moment toch niets beters te doen, dan lijkt het me zeker een leuke ervaring.

Weet jij nog leuke manieren om extra geld te verdienen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
  1. Leuke lijst! De meeste had ik al een keer voorbij zien komen, maar die van figurant is nieuw voor me.
    Euroclix heb ik al heel lang, maar heel hard gaat dat niet met sparen. Vooral omdat ik door zuiniger leven bij voorkeur niet meer online bestel, dus ook geen extra punten 🙂

    1. Ja, dat is wel herkenbaar! Ik probeer voornamelijk noodzakelijke boodschappen via Euroclix te kopen, maar ook wel eens cadeautjes bijvoorbeeld. Dan is het niet echt een extra uitgave, maar telt het toch een beetje door.

  2. Leuke punten! Zelf vul ik enquêtes in bij opinieland en gfk. Vooral opinieland is een aanrader heb nu voor 40 euro aan bonnen verdiend binnen 2 maanden!

  3. Wat een grappig artikel! Ik ben aan het sparen voor een nieuwe telefoon dus wat extra geld kan ik wel gebruiken. Ik ga zekeren een paar van de tips uitproberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.