Geld verdienen met online spaarprogramma’s

Sla je slag met spaarprogramma's

Ik doe al mee met online spaarprogramma’s zolang ze er zijn. In de jaren dat dit soort programma’s erg sterk in opkomst waren, zo ergens in de periode tussen 2001 en 2004, was ik student. Als er iets was wat ik toen wel kon gebruiken, was het wat extra geld. Ik hoefde niet zelf mijn studiekosten te betalen en ik woonde nog thuis, maar moest wel alle overige dingen doen van mijn studiefinanciering. Dat betekende dat ik per maand €60 had om naar de kapper te gaan, mijn kleding (en schoenen) te kopen, toiletartikelen aan te schaffen, cadeautjes voor verjaardagen te kopen, enzovoorts. 


Internet hadden we al sinds halverwege de jaren ’90, maar wel alleen op mijn vaders computer. Die had het nodig voor zijn werk (hoewel ik hem ervan verdenk dat hij het vooral leuk vond). In 2001-2002 kreeg ik het ook op mijn computer op mijn kamer. En toen ontdekte ik dat er best geld met internet te verdienen was. Ik schreef reviews voor Ciao! en verdiende daar een leuk extraatje mee. Ik heb zelfs wel eens €140 voor één review gekregen.

Daarnaast melde ik me aan bij spaarprogramma’s. Euroclix was één van de eerste programma’s waar ik aan meedeed. Op een gegeven moment had ik er wel een stuk of 25. Bijna niet te doen natuurlijk, want je kreeg overal elke dag mail van, ter waarde van 1 cent of nog minder, en het duurde een eeuwigheid voor je bij de minimale uitbetalingsgrens van €5 of €12,50 was. Eerst dacht je dat het hard ging, omdat je bijvoorbeeld €1 kreeg voor het aanmelden, maar die andere euro’s waren bijna niet bij elkaar te sparen.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Oplichterspraktijken

Op een gegeven moment waren er een paar programma’s die het goed deden, waaronder Verdiennusnel. Die site maakte deel uit van een groep sites, die allemaal gerund werden door e-markethings. Het lukte me redelijk snel om daar wat geld te verzamelen en ik mocht me ook uit laten betalen. Maar op een gegeven moment ging het mis. De site liep nog wel, maar de uitbetalingen volgden niet meer. De eigenaar bleek met de noorderzon vertrokken en liet veel panische spaarders achter. Ik was het voorval eigenlijk al vergeten, maar ik geloof dat dat het moment is geweest dat ik me maar wat meer ben gaan beperken. Mijn hoogste geldnood was voorbij en ik had ook geen zin om elke dag uren te klikken voor jan-met-de-korte-achternaam.

Het volledig opgeven van spaarprogramma’s is me nooit gelukt, daarvoor is het gewoon te leuk. Wel beperk ik me nu tot 4 stuks: Euroclix, Surfrace (edit 2018: gestopt), Geldrace en MoneyMiljonair (nu Qassa) (mocht je een kijkje nemen en lid worden via deze linkjes, dan krijg ik daar weer een bedragje voor). Een kort overzicht met de voor- en eventuele nadelen op een rijtje:

Euroclix

Euroclix is eigenlijk mijn favoriet. Des te langer je hier doorspaart, des te meer je voor je Clix krijgt. Bovendien krijg je ook steeds een gedeelte van de clix van de personen die via jou aangemeld worden. Dat kost die ander niets, dus het is win-win. Via Euroclix heb ik al bijna 4000 euro uit kunnen laten betalen (sinds het begin). In december 2018 kreeg ik bijvoorbeeld weer 850 euro op mijn rekening bijgeschreven.

Je kunt bij Euroclix ook clix verdienen door iets te bestellen. Ik vind de koop-clix niet zo hard gaan, dus dat doen we puur als we toch echt iets moeten hebben, b.v. voor een verjaardag ofzo. Uitbetalen gaat vanaf 10 euro en eigenlijk altijd goed, er staan 30 dagen voor, maar ik heb betalingen meestal al binnen een paar dagen binnen.

Surfrace (in 2018 gestopt)

Het grootste voordeel van Surfrace vond ik altijd dat je bij €5 kon uitbetalen. Dat is niet meer zo; tegenwoordig is het €12,50. Dit programma heeft echter ook weer een systeem waarbij je niet alleen een eenmalige aanmeldbonus krijgt voor de door jou aangemelde leden, maar ook een portie van hun verdiensten (weer zonder dat het hen iets kost). Dat gaat wel tot 4 niveaus diep, dus als jij iemand aanmeldt en die meldt vervolgens ook weer iemand aan, dan krijg je daar ook weer een deel van. Ik heb zelf geen hele diepe referrals, maar ik heb er wel 28 op niveau 1 en 4 op niveau 2. Hierdoor kan ik toch zeker elk half jaar weer een betaling aanvragen, zelfs als ik niet heel actief op de linkjes klik. Ook hier gaat het uitbetalen snel en altijd goed.

In 2018 is Surfrace helaas gestopt.

MoneyMiljonair en Geldrace

MoneyMiljonair en Geldrace zijn van dezelfde eigenaar en qua betrouwbaarheid vergelijkbaar. Het sparen gaat bij Geldrace echter wel altijd een stuk minder hard dan bij MoneyMiljonair. Of dat ook met de bekendheid te maken heeft, dat weet ik niet. Het betalen gaat wel altijd goed, vanaf €12,50 kun je een uitbetaling aanvragen. Ik heb ooit eens een hele flinke klapper kunnen maken met MoneyMiljonair, door – toen mocht dat nog – een advertentie op Hyves te plaatsen.

Binnen een week tijd hadden zoveel mensen zich aangemeld, dat ik €200 uitbetaald kreeg. Een kapitaal natuurlijk, want dat was in de tijd dat ik nog student was.

Inmiddels is MoneyMiljonair Qassa geworden en lijk je helemaal niets meer te krijgen voor het aanmelden van nieuwe leden. En qua punten sparen gaat het ook allemaal niet zo hard meer. Hetzelfde geldt voor Geldrace. Ik klik bij beide programma’s nog wel op de mailtjes, maar doe er verder niets mee. Dan richt ik mijn pijlen liever op Euroclix.

5000 euro

Al met al heb ik met dit soort spaarprogramma’s zeker al zo’n 5000 euro verdiend. Verdeeld over heel veel jaren en ook zeker niet altijd even gemakkelijk, maar zoals het nu gaat, vind ik het leuk. Ik heb de krenten uit de pap weten te vissen, heb elke zoveel tijd een uitbetaling en omdat ik nog maar met een paar programma’s mee doe, heb ik er ook bijna geen werk meer van. Slapend rijk worden is het misschien niet, maar het komt toch best wel dichtbij!

Doe jij mee aan spaarprogramma’s? En vind je het leuk, of is het je allemaal wat te veel gedoe?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments
 1. Yep! Aan 4 programma's: euroclix, MM, Zinngeld en Geldrace. Elke avond even een paar minuutjes klikken en klaar! Vooral de onderzoekjes waar je via Euroclix en MM aan mee kunt doen vind ik altijd wel leuk om in te vullen. Heel vaak val ik buiten de doelgroep, omdat we eigenlijk maar erg weinig kopen, dat vind ik het wel ironische aan het hele verhaal. Maar ik vul wel altijd naar waarheid in: ik ga niet roepen dat we volgend maand een nieuwe auto gaan kopen als dat niet waar is. Dan maar geen onderzoek om in te vullen.
  En een aankoop bij Bol ofzo laat ik ook altijd via hun site lopen, levert vaak ook weer extra punten op. Je moet overigens niet gevoelig zijn voor reclame, daar kan ik me prima voor afsluiten!

  1. Dat is wel irritant, dan ben je al een flink aantal vragen verder en dan Helaas, u valt buiten de doelgroep grrr. Verder ben ik over gestapt op mijn verzekeringen via euroclix, tikt lekker aan. De laatste tijd wel erg weinig onderzoeken Julia

 2. Ik ben met alles weer gestopt, het leidt me af van wat ik werkelijk leuk vind en dat geklik daar werd ik een beetje kriegel van 🙁
  Ik ben zelfs niet aan uitbetalen toegekomen 😉

 3. Ik vind dat je wel heel erg veel moet klikken om wat te verdienen. Echt zo dat je met een klik 0,00008 cent verdient… Dat schiet niet op. Wel heb ik nog moneymiljonair, maar dat is de enige.

 4. ik heb in totaal 4 spaarprogrammas en inderdaad soms is het irritant dat het langzaam gaat,maar aan de andere kant, soms ben ik helemaal vergeten dat ik genoeg heb voor een uitbetaling en dat is dan toch weer een leuke meevaller, bij een programma krijg je cadeaubonnen en dat is ook altijd leuk, zo kocht ik van de zomer een droogrek in de opruiming en bedacht dat ik die bonnen ook nog had en toen kostte dat rek van bijna 60 euro me nog maar 2,50 euro

 5. Ik doe het niet maar dat kwam omdat ik er niet zoveel van begreep 🙂
  bedankt voor de uitleg maar ik vind de reclame op mijn blog eerst al voldoende en heb daar ook al lekker mee verdiend!

 6. Ik doe sinds 2004 mee aan euroclix en vanaf dat punt kwamen er steeds meer programma's bij. Zelf heb ik weinig mensen die via mij lid zijn geworden, mede doordat ik bijna niet actief ben op social media denk ik.
  Het enige programma waar ik slechte ervaringen mee heb is zinngeld. Bij mijn vriend en mij werd vlak voor het behalen van een uitbetalingsbedrag (lag een maand uit elkaar) het account gesloten. Op mijn navraag waarom was het antwoord dat we het op dezelfde (en/of spaar-)rekening lieten uitbetalen. Dat leek ons makkelijk, we spaarden voor vakanties. We woonden nog niet eens samen toen, het enige dat we deelden was die rekening. Het meest pesterige vond ik dat ik me wel opnieuw mocht aanmelden met aan ander rekeningnummer maar mijn saldo kreeg ik niet terug. Daar had ik dus geen ZINN in, zinngeld heeft voor mij afgedaan na die actie.

  Groetjes Lily

 7. Ik doe ook aan best veel kliksites mee (ik heb hele goede ervaringen met Gekkengoud en Euroclix), maar ook met enquetes zoals invotes en TNS Nipo.

 8. Ik gebruik 2 spaarprogramma's euroclix en moneymiljonair.Het kost weinig moeite en de vragenlijsten zijn ook vaak leuk om te doen.Ik al eens kijken bij Geldrace en surfrace ( en als ik het doe dan zeker via jouw link)

  Groetjes Annelieya

 9. Ik had eerst euroclix en moneymiljonair. Maar de bedragen voor klikken zijn omlaag gegaan. Ik doe niet mee aan onderzoeken en koop ook noot iets bij deelnemende winkels. Op deze manier is het niet meer te doen. Bij moneymiljonair 1000 keer klikken voor € 12,50. Ik ben met beiden gestopt. Mascha.

 10. Moet je deze bedragen eigenlijk opgeven aan de belastingdienst? Als je €325 uit laat betalen is het toch gewoon inkomen?

 11. Wat goed! Ik had ooit Zinngeld. Ik had er een speciaal mailadres voor en kon bij 5 euro laten uitbetalen. Ik was toen nog scholier, dus het was wel de moeite. Ik moet zeggen dat ik er al in geen jaren meer aan heb gedacht…

 12. Heb je wel eens overwogen om de Amerikaans en Engelstalige spaarprogramma's te proberen? BannersBroker is daar een mooi voorbeeld van, waarmee je zeker resultaat zult boeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.