De meest betrouwbare manier om de toekomst te voorspellen…

… is door ‘m zelf te maken. Zo simpel en zó waar! Je hebt natuurlijk niet alles zelf in de hand, maar veel ook wel. Iedereen kan bedenken dat als je op je gat blijft zitten en niets doet, dat je dan niets anders zult realiseren dan je tot die tijd – met dezelfde aanpak – gedaan hebt. Als je af wilt vallen of een gezonder lijf wilt hebben, dan moet je iets doen aan de manier waarop je beweegt en eet. Als je een leuke baan wilt hebben of succesvol wilt zijn in je werk, moet je jezelf ontwikkelen en eventueel solliciteren, jezelf op de voorgrond zetten. Als je wilt verhuizen, dan moet je de boel inpakken, opruimen en er alles aan doen om een verkoop te bespoedigen, ook als dat betekent dat je eerst wel een makelaar moet betalen en misschien nog wat klusjes af moet ronden waar je eigenlijk niet zo’n gat in ziet.

En dan is ‘moet’ eigenlijk nog een beetje hard, alsof het een straf is. Terwijl het eigenlijk vaak heel lekker is om vooruit te komen, om dingen te doen, om te zien dat je vooruitgang boekt. En als dat betekent dat je ook nog eens dichterbij je doel komt, dan is dat toch eigenlijk helemaal geweldig? Zeker als je later terugkijkt en kunt bedenken dat jij dat dan allemaal mooi maar even geflikt hebt!

Gewetensvraag: doe jij genoeg om je toekomst te maken zoals je hem graag wilt hebben, of laat je jezelf ook met enige regelmaat ‘vast’ zetten, terwijl dat eigenlijk helemaal nergens toe dient?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
  1. Ik zat ook vast, op mijn werk. Toen wij net getrouwd was durfde ik mijn baan niet op te zeggen omdat ik graag kinderen wilden en dan een vast contact zou hebben. Nu ben ik zwanger van ons eerste kindje en heb ik te horen gekregen dat ik ondanks mijn vaste contract na het verlof niet terug hoef te komen.. Achteraf denk je dan 'had ik het maar anders gedaan'. Maar ach, we zijn gelukkig, krijgen zoiets moois als een kindje en er zijn wel weer andere banen. Nu eerst maar bevallen en dan daarna een juridisch gevecht. 😉

    1. Allereerst: wat mooi dat je zwanger bent! En ik kan me voorstellen dat dat dan rauw op je dak valt. 'Gelukkig' zat je er al vast, hopelijk lukt het straks om nog een mooie regeling te treffen. Je hebt toch niet voor niets een vast contract!

  2. Als ik erg moe ben, is het moeilijk te werken voor de lange termijn en ben ik blij als ik dingen af krijg voor de korte termijn, zoals schoonmaken. Maar aan de wensen voor de toekomst wordt daarmee niet gewerkt. Nu zet ik standaard 1 ding per week op het lijstje, dat als doel heeft die lange termijn te dienen. Een formulier invullen voor extra aflossing. Offertes vragen voor onderhoud van de woning. Dat sort zaken. En ondertussen proberen meer energie te krijgen – make sleep your priority. Het heeft geen zin te sippen over wat je graag anders zou willen; daarmee verandert het niet.

  3. life is what happens while youre busy making plans, een waarder spreekwoord bestaat er niet, ik kan verzinnen wat ik wil voor mijn toekomst ,maar voorlopig zit ik weer vast dankzij een nieuwe werknemer , waar ik door een contract overname voor werk, het is nog maar de vraag of ik over een maand nog op mijn huidige werkplek zit, en ander werk zoeken is geen optie, ik krijg nergens anders een vast contract meer voor onbepaalde tijd en als alleenstaande en du alleenverdiener in de schoonmaak is een vast contract onmisbaar.

  4. Aan de ene kant zul je zelf initiatief moeten nemen als je iets wilt bereiken, aan de andere kant kan er soms ook zomaar iets op je pad komen waarvan je denkt 'gunst, dat zou ook niet gek zijn om te doen'.
    Zelf ben ik wel eens te behoudend geweest in mijn keuzes, wat ik nu wel eens jammer vind. Toch heeft spijt ervan hebben geen zin, want het is toch niet meer terug te draaien.
    Het is waarschijnlijk wel zo dat je voorzichtiger bent naarmate een wijziging financiële risico's met zich meebrengt, helemaal in deze tijd, met de (wat mij betreft onfatsoenlijke) Amerikaanse toestanden op de arbeidsmarkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.