Do’s en Don’ts voor gezonde hersenen

Do's en don'ts voor gezonde hersenen

Af en toe moet ik weer even aan dingen herinnerd worden. Het is soms zo gemakkelijk om in bepaalde routines, sporen of gewoontes te vervallen, terwijl je soms ook juist iets anders wilt. Op Pinterest kwam ik een mooi plaatje tegen van dingen die je vooral niet moest doen en daar tegenover wat je wél moest doen. Eigenlijk stond het er andersom, maar ik hoor liever als laatste wat ik wél moet doen, want dat blijft hangen. Bovendien zorgt het rijtje van ‘niet doen’ meestal voor herkenning… Dus: wat kun je zoal zélf doen voor een stel gezonde hersenen?

Niet de hele nacht opblijven, wél mediteren

Niet de hele nacht opblijven gaat redelijk, ik heb er ook echt wat aan als ik goed slaap. Maar mediteren, dat doe ik echt nog niet. Terwijl het juist zó goed schijnt te zijn…

Niet wachten op inspiratie, wel een spons zijn

Wachten op inspiratie doe ik graag, maar dat is ook vaak uitstellen van iets waar ik geen zin in heb. Maar nieuwe dingen uitproberen doe ik óók graag. Kan misschien nog wel een beetje meer, maar dat werkt inderdaad fijn!

Niet zelf willen doen, maar wél jezelf vertrouwen

Ah, dat moet ik echt aanpakken. Ik doe het liefst alles zelf. Ik houd niet van hulp vragen, voel me dan al snel lastig en soms kost dat ook meer tijd dan ik ergens aan wil besteden. Op mezelf vertrouwen doe ik volgens mij meestal wel, dus dat zit wel goed.

Geen schaap zijn, wel de groten volgen

Nooit over nagedacht, maar dat klinkt wel slim. Een schaap ben ik sowieso niet echt, veel te eigenwijs voor, maar naar de groten kijken doe ik óók niet echt.

Niet oordelen, wel opletten

Oordelen gooit vaak meteen de deur dicht, of het nu gaat om vroegtijdig iets afkappen of iemand (ver)oordelen. Let liever op en zorg ervoor dat je een beetje in het moment blijft.

Wees niet lui, maar kom in beweging

Eigenlijk stonden er nog een paar tussen, maar deze sprak me het meeste aan. Jezelf tijd om uit te rusten geven is niet erg, maar je moet op gegeven moment wel in beweging komen. En vaak als je fysiek in beweging komt, gaat er in je hoofd ook van alles werken. Doen dus. Ja, dat is een reminder voor mezelf 😉

Herken jij iets uit dit lijstje, dus dat je bijvoorbeeld het ene vaak doet, maar jezelf dan corrigeert om het andere te gaan doen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. Als ik ergens een hekel aan heb, is het wel het makke-schapen-achter-elkaar-aan-lopen-gedoe! Niet dat ik nou zo excentriek, autonoom, apart leef, helemaal niet, tamelijk burgerlijk zelfs, maar ik doe de dingen omdat ik ze wil, niet omdat anderen ze ook doen en ik er anders niet bij hoor.
    Naar de groten kijk ik daarentegen niet, want ook groten kennen zwakheden, die zie je alleen niet als buitenstaander.

    Wat mij aanspreekt in jouw rijtje is het in beweging komen. Ik blijf wel eens te lang dingen uitstellen of achter de laptop hangen, terwijl ik me van alles had voorgenomen. Als er ik dan eenmaal mee bezig ben, valt het reuze mee en heb ik er naderhand een goed gevoel over.
    Ik zou trouwens ook letterlijk meer in beweging moeten komen:-) Heb ik me voorgenomen een flink eind te gaan fietsen, regent het!

    1. Hé, je niet tegen laten houden door een beetje regen he 😛 En inderdaad, dat wat je schrijft over schapengedrag herken ik ook. Het is niet dat ik speciaal wat anders wil doen ofzo, maar ik let gewoon niet zo erg op wat anderen doen en volg het daardoor automatisch ook niet echt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.