Broekriem nóg strakker aan!

Jongens, jongens, jongens, wat vliegt het geld eruit! De broekriem moet hier echt weer wat strakker aan. Ik was er al wat mee bezig, maar lette nog steeds wel minder op dan ik eigenlijk zou moeten doen. Bovendien was ik afgelopen weekend weer een weekendje weg, wat ook weer voor de nodige kosten zorgt. Het weekendje zelf was wel gratis, maar je hebt dan toch ook boodschappen nodig, eet een paar keer buiten de deur, en voilà, je bent toch zo weer wat centen verder.

Nu de vakantie steeds dichterbij komt en ik nog niets van de Belastingdienst heb gehoord, lijkt het me geen gek idee om anders ook maar eens te kijken naar een contant maandbudget. Daar werk ik liever niet mee, gewoon omdat ik eigenlijk stiekem de vrijheid wil hebben om uit te geven wat ik uit wil geven, maar het zou misschien, al is het maar voor een maand, wel even verstandig zijn. Straks komt namelijk ook de btw-aangifte er weer aan, de vakantie moet dus betaald worden, en ik verwacht nog wel wat kosten. Hopelijk ook wel weer wat inkomsten, maar ik wilde juist voorlopig even niet quitte spelen, maar juist wat opbouwen.

Dus maar even het volgende:

– Creditcard NIET gebruiken
– Uitschrijven van nieuwsbrieven die me alleen maar verleiden om dingen te kopen
– Contant maandbudget (of week) overwegen (of gewoon doen)
– Kasten zoveel mogelijk leegeten en wat daar niet onder valt, van dat budget doen

Vooral dat budget is denk ik effectief, maar ik hik er ook wat tegenaan. Hoeveel zouden jullie daarvoor doen (per maand/week)? Als je dus daar dan de boodschappen van moet doen, mogelijk uitjes (die nu nog niet op de planning staan, maar zo kunnen komen), en misschien hier en daar een verjaardag (waarvoor hetzelfde geldt)?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments
  1. Ja nieuwsbrieven zijn eigenlijk gewoon reclamefolders. Die papiermassa krijgen we nu gelukkig al maanden niet, maar die nieuwsbrieven wel. Ik heb laatst ook een dergelijke actie gehouden. Hier nu ook een tijd waarin het geld even eruit floept. Ik kwam alvast wat tegen voor Sinterklaas voor de kinderen. Er moesten wat spullen voor school (gym) aangeschaft worden en wat niet al meer. Oja en verjaardagen vieren kost ook een hoop…

  2. Ik heb een maandbudget van € 200. Dit voor 2½ persoon, 2 katten en een hond.
    Ik pin dit aan het begin van de maand. En op=op. Als ik geld over houd dan gaat dit apart voor als ik een keer iets te kort kom.

    Als er een verjaardag is valt dat hier ook onder. Behalve de verjaardag van mijn kinderen daar heb ik een los potje voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.