Rente!

Na dat gedoe met de auto maar even iets positiever nieuws: het is vandaag 1 oktober en dat betekent dat ik weer rente krijg! Door gewissel met spaargeld is het minder dan het had kunnen zijn, maar het is een stuk meer dan ik de afgelopen kwartalen heb gekregen. Vandaag is er ruim €26 bijgeschreven. Wat mij betreft toch weer gratis geld, zeker aangezien ik voorlopig toch nog wel onder die betaaldrempel blijf.

Met die €26, waarvan het meeste te danken is aan de opbouw op de bufferrekening, ga ik niets doen. Ik laat het gewoon staan op de rekening waarop het binnengekomen is. Dat betekent dat ik met de buffer weer een klein beetje dichter bij mijn doel ben. Voor de rest heeft het niet zoveel impact, dus dat zal ik ook niet echt merken.

Als het goed is werkt de geldstortmachine bij ons in het dorp vanaf vandaag ook weer, dus dan kan ik mooi even wat van de Marktplaatsverkopen én een gedeeltelijke terugbetaling van de onlangs verstrekte lening storten en weer overboeken naar de buffer (en andere potjes, voor wat betreft de Marktplaatsverkopen).

Nu wordt volgens mij morgen ook een enorme hap geld afgeschreven, dus heel rijk zal ik me niet voelen. De hypotheek gaat eraf en de creditcardrekening kwam weer binnen, waarop ook de vakantie staat. Maar goed, als ik al met al maar weer een beetje rond de 0 + wat er nog later afgeschreven wordt uitkom, dan zit ik goed. Ik heb deze maand in ieder geval geen kleding, schoenen of frutsels gekocht én ben goed bezig geweest met het boodschappenbudget (waarvan ik dat ene tientje nog steeds heb!). Al met al heb ik dus nu wel echt weer het idee dat ik wat aan het opbouwen ben. Heerlijk!

Kun jij ook genieten van die momenten dat de rente weer bijgeschreven wordt? En zie je het ook als gratis geld, of vind je het meer een vanzelfsprekende vergoeding?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
  1. Wow, dit is wel heel belangrijk nieuws! Dus…

    Maarre.. het is niet verplicht om elke dag iets te bloggen. Ik heb een best lange leeslijst van blogs. Maar als iedereen elke dag gaat melden dat hij of zij salaris of loon heeft ontvangen, dan ga ik toch drastisch snijden in die bloglijst.

    1. Hallooooo……LLMM schrijft geen krant hoor, met je 'nieuwswaarde'!! Ik vind het wél leuk om te lezen. Ga zo door, mij raak je als lezer niet kwijt 😉
      Lilian

  2. Altijd leuk, gratis geld. Ik heb sinds vorige maand een nieuwe betaalrekening bij SNS BANK, en daar krijg ik ook rente op.

  3. ik vind het ook een leuk positief stukje!! en idd ik kijk ook altijd uit naar de data dat de rente weer uitbetaald wordt, bij moneyou 4x per jaar! jeej! helaas daalt de rente nog steeds.. dus ondanks dat t saldo gelijk blijft / stijgt met t rentebedrag, (1 rekening is t totaal aan spaargeld en 1 rekening t spaargeld van dit jaar..:p leuk om te zien wat we in t huidige jaar sparen… ) daalt t rentebedrag dus elke x… 🙁 zo jammer.. maar toch zie ik het als gratis geld idd! gratis extra spaargeld!!! (en zelfs als we geen rente zouden krijgen zou ik sparen, omdat we geld apart willen hebben omdat we een huis willen kopen.. dus om mee te financieren of om te verbouwen oid.. )

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.