Opletten bij overstappen energieleverancier – part II

Vorige week schreef ik al over het oppassen bij het overstappen van energieleverancier. Wat ik er toen niet bij had aangegeven, was dat de tarieven die in Mijn Essent stonden niet overeenkwamen met de tarieven die ik in mijn actiemail had staan. Daar had ik een vraag over gesteld en prompt werd ik gebeld, waardoor ik ook mijn andere vragen meteen even kon stellen.

Die tarieven is een mooie grap; mijn abonnement ging pas na 1 januari in en in de tussentijd heeft de overheid blijkbaar iets omhoog gegooid, waardoor ik dus ‘all in’ meer betaal. Best stom, want als ik dat had geweten, was ik misschien niet overgestapt, maar goed. Was niet zoveel tegenin te brengen.

De bonus zou ik in januari krijgen en die zou qua periode (wat een jaar moest zijn) gelijk getrokken worden met de tariefperiode. Kortom; ik ben dan 11 maanden klant geweest en ben daarna vrij. Tenminste, dat waren zijn woorden. Omdat het voor mij maar om een maand gaat, waag ik het niet, en stap ik toch pas per 30 januari over. Dan weet ik zeker dat ze me ook niet nog met een boete om de oren kunnen slaan of een terugbetaalverzoek omdat ik toch niet 12 maanden klant ben geweest. Op die ene maand komt het straks toch ook niet meer aan, lijkt me. Ik heb mijn verbruik even niet helemaal in kaart, maar als ik het zo goed zie, dan kan ik weer best wat besparen als ik bijvoorbeeld gebruik maak van de overstappremie van Oxxio van €220. Wat ik nu wél beter ga doen is de tarieven goed bekijken. Als ik namelijk halverwege het jaar zou verhuizen, dan is de kans natuurlijk groot dat ik die premie NIET krijg. Dan kan ik beter een iets lagere welkomstpremie hebben en gunstige tarieven, dan dat ik alles van die premie moet hebben, die ik uiteindelijk misschien niet eens krijg.

Maar goed, dat wordt een projectje voor na de vakantie, voorlopig mag ik nog een paar maanden en kan ik me beter concentreren op het energieverbruik beperken nu dat weer lastiger wordt (sneller licht aan, meer gasverbruik, pelletkachel aan).

Neem jij nog extra maatregelen nu de dagen korter worden? Voor wat betreft energiebesparing dan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.