Weer even het gewone ritme oppakken!

Na het klaarmaken voor de verkoop, foto’s maken, lijsten invullen, bezichtigingen met bijkomende spanning én Open Huizendag, is dit wel weer even en mooi moment om het gewone ritme op te pakken. Hoewel er gelukkig best wat belangstelling is, zijn er nog geen concrete kopers en hoewel de markt aantrekt, gaat het nu niet weer zo hard dat huizen van boven de 3,5-4 ton als warme broodjes over de toonbank vliegen. En ik houd wel van een beetje regelmaat, dus steeds in een soort rollercoaster met ‘wat-als’ zitten, dat vind ik ook niet prettig.

Daarom pak ik nu gewoon weer de gewone dingen op, ga ik verder met opruimen, met dingen verkopen, bestel ik gewoon pellets voor de kachel, voer ik kleine klusjes uit die ik even goed uit zou voeren, enzovoorts. Voor mijn gevoel ligt de huizenmarkt in de winter toch wat stiller dan in het voorjaar én ik heb nog best een aantal tripjes op de planning voor de komende maanden, dus dan zal het ook allemaal niet zo’n vaart lopen. En het lekkere is: straks stopt het maai-seizoen weer, waardoor ik wat meer tijd heb om de andere dingen in en om huis bij te houden. Dat scheelt natuurlijk voor het voorjaar weer mooi!

Dat voornemen geeft op zich al rust, maar het is ook een mooie manier om de tijd wat door te komen tot het wél verkocht wordt. Als dat vandaag al zou zijn, dan zou ik me – gezien het werk dat nog moet gebeuren – doodschrikken, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat het goed is om ernaar toe te werken. Dat betekent namelijk ook dat ik hier steeds minder hoef te doen, waardoor ik nóg meer de kans heb om hiervan te genieten, zolang het er nog is. Want dat blijf ik gelukkig doen, het is en blijft een prachtig plekje!

Wat ik me overigens wel afvroeg, met oog op vakantie enzo: geef je dat door aan de makelaar, om dan geen bezichtigingen te plannen, of laat je ze gewoon komen, ook al kun je dan niet de last-minute-opruimacties (ik heb een kat, die laat altijd wel iets achter van haar e.d.) uitvoeren, kaarsjes/verwarming aandoen, enzovoorts?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. Wij gaven de sleutel aan iemand en de tijd van bezichtigingen. Die ging dan even luchten en laatste check doen op onverwachte dingen. En planten water geven 😉

 2. Ik heb wel eens van iemand gehoord die op zijn vakantie adres een bod kreeg,
  bij thuiskomst was t huis verkocht,
  zou toch leuk zijn?
  En als ze bij jou niet kunnen kijken gaan ze naar een ander, je kan op dit moment geen kijker missen
  Idee van mom4live klinkt goed

  1. Wij hebben ons huis verkocht tijdens onze vakantie! Dus proberen altijd dat door te laten gaan… Overigens tijdens de bezichtiging een kaarsje gebrand in de katholieke kerk, misschien heeft het geholpen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.