Mysteryshopping – revisited

Ik doe het allang niet meer zo intensief als bijvoorbeeld toen er gespaard werd voor het dak, maar af en toe pak ik er eentje op: een mysteryshop-opdracht. En dan bedoel ik ook eigenlijk letterlijk ‘eentje’. Ik krijg namelijk af en toe aanvragen voor een bezoekje aan de Aldi, waarbij voor €5 aan boodschappen vergoed wordt en je een bedragje krijgt voor het bezoek zelf.

Het was al even geleden dat ik erop gereageerd had, omdat ik meende dat er zes maanden tussen moest zitten, voor je weer opnieuw een visit mocht doen. Dat bleek zes weken te zijn, dus ik meldde me aan. Bijkomend voordeel; de vergoeding was inmiddels verhoogd.

Deze bezoekjes zijn makkelijk en liggen precies in mijn straatje. Je kunt ze doen zonder dat je wat terug hoeft te brengen of vreemde capriolen uit moet halen. Bovendien vind ik de aankopen doen geen straf; je kunt – juist omdat het boodschappen zijn – precies uitkienen dat je niets meer uitgeeft dan je vergoeding. Bovendien kun je natuurlijk ook gewoon dingen kopen die je al nodig had, zodat het helemaal niet zoveel uitmaakt of je er een paar cent boven zit. En dan krijg je nog een extra vergoeding. Het is niet veel, maar dat – in combinatie met de gratis boodschappen – vind ik ideaal.

Nu moet ik natuurlijk wel weer zes weken wachten voor de volgende keer, dus hopelijk zijn er in maart weer leuke acties!

Ben jij bekend met mysteryshoppen? En zou jij dit soort opdrachten uitvoeren, ook als je er b.v. maar €7,50 voor krijgt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

21 Comments
 1. Ik ben er bekend mee. Ben vanaf de beginperiode lid geweest en heb regelmatig aan onderzoeken meegedaan. Als ik er niet teveel werk voor hoef te doen. Lees: speciaal tijd voor vrij maken of ervoor hoef om te rijden, deed ik mee. Elke euro is er tenslotte weer een…. nadat ik de laatste keer meer dan een half jaar heb moeten wachten op een uitbetaling van 5 euro heb ik mezelf afgemeld

 2. Ik doe wel eens opdrachtjes via Roamler. Via Mysteryshoppen ben ik mee gestopt, omdat je soms zó bizar lang moest wachteen op de uitbetaling. Dat vond ik het niet meer waard.

 3. Ik doe veel aan mystershoppen via Smartspotter en Roamler. Dat loont prima, namelijk nu zo'n 950 euro in 4 maanden tijd.
  De vergoedingen variëren van 2 tot 20 euro. Sommige opdrachten lopen in een paar dagen tijd flink op qua vergoeding.

  In Friesland zijn weinig mysteryshoppers actief dus dat kan flink lonen 🙂

  1. Via twitter ben ik aan een invite gekomen. Maar je zou ook eens een account aan kunnen maken bij Smartspotter. Afhankelijk hoeveel spotters er zijn in jouw buurt kun je soms al snel beginnen. 🙂

 4. Bij bijvoorbeeld de aldi is het wel interessant. Daar kom ik dan toch, krijg wat extra boodschappen vergoed en kan er nog weer wat extra aan verdienen. Helemaal prima lijkt me.

 5. Hoe doe je dat met opgave aan de belastingdienst dan? Mij lijkt het ook leuk om te doen, maar volgens mij hou je er dan weinig aan over.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.