Februari en maart

De tijd gaat al zo snel, maar als je dan een soort halve maand hebt als februari, dan lijkt de tijd wel helemaal te vliegen!

Om de maand weer goed te beginnen, leek het me wel leuk om even een korte recap van februari te geven én een vooruitblik op maart, voor zover ik dat al niet gedaan had.

In februari:

 • werd ein-de-lijk de lekkage opgelost. Dit keer geloof ik er wel in! Geen idee wat de schade financieel gaat worden, maar als alles straks ook afgewerkt is, is het een onbetaalbare last die van me afvalt
 • hebben zich weer verschillende kijkers gemeld; het lijkt erop dat huizenkopers weer een beetje uit hun winterslaap komen. Tenminste, het soort dat op het Friese platteland wil wonen
 • deed ik flinke aflossingen op de auto en hypotheek en wist ik ook nog wat te sparen
 • verkocht ik weer een aantal dingen op Marktplaats, bracht ik spul naar de Kringloop en gooide ik een berg weg. Dat ruimde weer lekker op

In maart:

 • ga ik de autolening afbetalen. Punt.
 • hoop ik iemand te vinden die mijn zieke boom om kan halen, voor hij onverhoopt op m’n huis, schuur of schutting valt
 • ga ik mijn boekhouding voor 2014 klaar maken voor de boekhouder
 • ga ik het laatste beetje voor mijn NYC-trip betalen, zodat ik daar ook vanaf ben
 • ga ik verder flink sparen voor de buffer, want die krijgt met de bovenstaande plannen wel een klap 🙂
 • vindt er nog een spannende operatie binnen de familie plaats, die hopelijk goed verloopt
 • wil ik weer een flinke hoeveelheid spullen weg doen. Het doel is eigenlijk om een kast (met vulling) weg te krijgen. Dat wordt nog wel even spannend, maar het is niet onmogelijk
 • ga ik lekker mijn nieuwe hardloopschoenen inlopen en nog even een paar Evy-puntjes scoren, waarmee ik straks ook de 10km-beginnerstraining kan unlocken

Ik heb er wel zin in! Hoe was jouw februari? En wat zijn je plannen voor maart?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

26 Comments
 1. Goed dat je die afbetaling van die auto komende maand regel.

  Net als jij hoop ik in maart mijn lekkage op te kunnen lossen, vandaag komt een vriend kijken of hij het misschien voor gratis kan oplossen of dat er een bedrijf moet komen om het op te lossen.

  Verder heb niet niet zoveel doelen, of toch wel ik wil kijken of het lukt om een vakantie te organiseren, een deel met de trein en een deel trekken met rugzak en wildkamperen. De grote lijnen staan er maar om op reis te kunnen mot er nog het nodige geregeld worden.

  Groetjes Sas

  1. Die vriend van mij heeft gevonden waar de lekkage vandaan komt en het lukt hem waarschijnlijk wel om het op te lossen. Dus daar ben ik erg blij mee.

   Hopelijk zijn ze er bij jou snel achter waar die lekkage bij jou vandaan komt.
   Groetjes Sas

  2. Super!! Hier is het als het goed is ook opgelost, maar omdat het niet direct naar binnen komt, moet ik het steeds even een week of wat aankijken, of het droog blijft. Maar de dakman was er wel van overtuigd dat hij het had. En nu hoost het al dagen, dus op zich een goede test!

 2. Bij ons duurde februari dit keer juist een dag langer 😉
  Goed dat je de beslissing nu hebt genomen om je autolening in één keer af te lossen. Dat geeft vast en zeker de nodige rust!

  Onze plannen zijn gebaseerd op jaarbasis. Elke keer pakken wij er een op, als de vorige is afgerond. Deze maand gaan wij ons oriënteren op de mogelijkheden voor het vervangen van de kozijnen achter.

 3. Gewoon verder opruimen en verkopen, ik zie wel hoever ik kom, maar ik hoop eind maart wel 'klaar' te zijn (voor zover je ooit klaar bent met je huis opruimen;) )
  Want in april krijg ik het extra druk!

 4. Gewoon verder opruimen en verkopen, ik zie wel hoever ik kom, maar ik hoop eind maart wel 'klaar' te zijn (voor zover je ooit klaar bent met je huis opruimen;) )
  Want in april krijg ik het extra druk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.