Hypotheekupdate Maart

Hypotheekupdate maart 2016

De eerste van de maand is weer geweest en dat betekent dat de hypotheek weer afgeschreven is. Op zich natuurlijk niet speciaal een heugelijke gebeurtenis, maar wat wél fijn is, is dat ik dan weer kan zien wat er afgelost is via annuïteiten en of de rente nog gedaald is.

In januari en februari heb ik 2 x 500 euro afgelost, waardoor – eigenlijk zonder dat ik het in de gaten had – mijn maandlasten voor mijn duurste hypotheekdeel van de bank ineens onder de 400 euro uitkwamen! Dat is toch wel heel gaaf, zeker als je bedenkt dat dat – zonder rentewijzigingen – 2 jaar terug zo’n 50 euro meer was.

Even de cijfertjes op een rijtje:

Op 1 maart stond er nog een bedrag van 347.778,15 euro open. Dat betekent dat ik sinds oktober 2010 al 64.409,85 euro heb afgelost.

Via de annuïteiten heb ik gisteren 375,13 euro afgelost en mijn maandlasten zijn weer met ongeveer 4 euro gedaald ten opzichte van vorige maand.

Ook leuk om te zien: ik betaal nu écht meer dan 700 euro minder aan hypotheeklasten dan toen ik hier kwam wonen.

Ik wil via annuïteiten en extra aflossingen in 2016 nog 7.779,15 euro aflossen, om bij mijn doel van onder de 340.000 euro te komen. Of helemaal aflossen bij een verkoop natuurlijk, dat mag ook!

Of ik deze maand nog extra aflos, dat houd ik nog even open. Voorlopig zit ik in ieder geval mooi op schema!

Hebben jullie de hypotheekcijfers ook weer even aan kunnen passen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Dat is mooi bij elkaar gesprokkeld. Ik herinner me nog goed hoe fijn dat was. Minder, minder, minder.
  In ieder geval weer tien euro mimder. Maar hopen dat de inkomsten meer, meer en meer worden.

  Als ik voldoende aan bijverdiensten binnen heb, dan vind ik het ook meestal wel goed. Voldoende is, privé uitgavenposten onderhoud plus belasting.

 2. Wow! Wat een verschil tussen nu en 2010, heel knap gedaan.Hier nog even afwachten om de cijfers aan te passen, hypotheek gaat er pas de vierde van de maand af.

 3. Knap gedaan zoveel aflossingen dat je maandbedrag zoveel omlaag gegaan is!
  Wij hebben ons hypotheekbedrag ook aan kunnen passen. We lopen met extra aflossen 750 euro voor op schema. En waarschijnlijk kunnen we deze maand ook weer extra aflossen.

 4. Ik heb weer extra afgelost en kon dus heerlijk weer zakken in hypotheekbedrag! Ik betaal alleen rente, dus hier zakt het alleen na een extra aflossing.

 5. Heerlijk he, zo'n extra aflossing! Ik kijk er ook altijd naar uit wat dit met het maandbedrag doet. Wij hebben onze
  pagina inmiddels weer aangepast 🙂

 6. wauw je hebt het erg knap gedaan, sowieso alleen al dat bedrag dat je per maand normaal al zou moeten betalen, helemaal in je eentje betalen. Wauw. En nu 700 euro minder per maand. Super, op naar de 800

  1. Dank je! Een deel ervan is ook te danken aan het omzetten van de spaarhypotheek naar annuïteiten (waardoor het potje dat een paar jaar extra gespekt is ook vrij kwam), maar dat blijft natuurlijk ook gewoon afgelost geld. Ik kan het ook niet echt bevatten hoor, het is dat ik het zo voor me zie staan, dus dat het dan wel zo moet zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.