Voorbereiden voor de open dag

Hoewel ik niet heel veel verwachtingen heb van de open huizendag, ben ik toch maar vast met wat voorbereidingen begonnen. Het maakt immers niet zoveel uit of ik dat nu voor mezelf doe, voor een open huizendag of voor ‘gewone’ kijkafspraken. Ik heb er in alle gevallen iets aan 🙂

Omdat ik niet zo heel ruim in mijn tijd zit, wil ik me vooral richten op ruimte maken. Oftewel: spullen al grotendeels uitzoeken met een verhuizing in mijn achterhoofd. En daar is nog wel wat winst in te behalen. Zo heb ik in ieder geval nog een kledingkast die wel eens gesorteerd mag worden, een logeerkamer met spullen die toch redelijk overbodig zijn en een zolder die nog aan een nadere inspectie onderworpen mag worden.

Dat betekent ook dat ik wat in de emotionele dingen moet gaan graven. Spulletjes van vroeger, doe je die weg of houd je ze? In dit huis kon ik ze prima houden, want er was toch ruimte genoeg. Maar hierna wil ik toch kleiner wonen, dus dan wordt het even lastiger. Ik kijk er namelijk praktisch nooit naar, maar het is natuurlijk wel iets van je verleden. En misschien zegt dat ook alles wel weer; vasthouden of terugkijken heb je ook niet zo bar veel aan, dus misschien is het sowieso beter om dat weg te doen. Echt bruikbare dingen kan ik nog wel bewaren, zoals een loopauto ofzo, maar oude rapporten voegen uiteindelijk misschien toch niet zo heel veel toe.

En dan heb ik het nog niet eens over spullen in de schuur! Ook daar kan ik nog bijna wel een container voor aan laten rukken! Nu was ik dat eerst niet van plan, maar op zich is het wel fijn dat ik in ieder geval genoeg kan doen waar ik later weer profijt van heb.

Hoe heb jij bij een verhuizing geselecteerd wat je wel of niet meenam?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

17 Comments
 1. Wij dachten dat het nog wel even ging duren voordat we zouden verhuizen omdat de wachtlijsten voor een andere huurwoning best lang waren en toen konden we tóch ineens een nieuwbouwwoning krijgen. Alles is meeverhuisd omdat er gewoon geen tijd was om het uit te zoeken en ik was ook nog helemaal niet bezig met minimaliseren toen. Dat begon pas hier want alles wat in het oude huis op zolder stond hadden we hier ineens geen plek meer voor omdat we hier de zolder actief in gebruik gingen nemen. Dat proces van opruimen/verkopen/wegdoen heeft lang geduurd en wat heb je er dan toch spijt als haren op je hoofd van wat je allemaal bewaard hebt…
  Nu eindelijk (na 6 jaar) een beetje het idee dat ik bijna klaar ben.

 2. Ik duim voor je dat er heel veel mensen komen kijken bij jouw huis tijdens de open dagen. En dat er een serieuze koper bij zit, want daar draait het tenslotte om natuurlijk… Veel succes.
  Heel fijne woensdag,
  liefs,
  Mirjam

 3. Ik maakte foto's van bijvoorbeeld knuffels of dingen die ik ooit gekregen had van iemand. Of een schilderij met herinnering, maar wat ik nooit op zou willen hangen meer. Dat werkte voor mij goed. En wat was ik daarna blij met de ruimte en het gevoel dat het er 'toch nog was' in de vorm van een foto!

 4. Heb veel opgeruimd, hoefden we het ook niet mee te verhuizen! Grote vrienden geworden met de kringloop en de milieustraat!

 5. Ik heb mezelf voor nostalgie een verhuisdoos gegeven. We gingen ook naar een huis met een kleinerezolder. Indië doos moesten mijn rapporten, knutsels, knuffels en ander prul passen. Het is me meegevallen. De herinnering blijft namelijk wel, ook zonder de spullen. Af en toe heb ik een foto gemaakt. Ook oude achterhaalde studieboeken, aantekeningen readers bijna allemaal weg gedaan. Sommig bruikbaar leuk spul heb ik bewaard. Daar spelen mij kinderen nu soms mee. Dat is erg leuk.

 6. Wij moeten ook nog wat slagen maken met gedachte beter weg dan moeten meeverhuizen. Zo ook de kledingkast kan nog onderworpen worden aan inspectie. Overbodige setjes theedoeken zijn weg en die slag kunnen we ook bij logeer spullen doen. En veel keukengerei staat al apart voor Koningsdag maar een deel kan wel naar de spullenhulp.

  Suc6 met de opruim en goed dat je open huis doet, wij doen ook mee. Toevallig vandaag een 1e bezichtiging na publicatie op funda. Dus ook niet zo veel als gehoopt na afgelopen weekend. Toch blij dat we dan 2 april nog hebben. Dit zal nieuwsgierigen en oriënterenden trekken die niet op foto's direct kiezen. Daar kan je best mensen mee trekken die in eerste instantie niet verwachten dat jouw huis HET huis is. Gevoel van huis lees je niet van foto's af. Zelf denk ik ook wel eens niet te gaan aanvragen omdat het niet echt mijn huis is, met open huis ga je er dan toch heen en dan plots blijkt locatie en huis wel wat te zijn. Met open huis heb je andere potentiële kopers die het zelf nog niet weten 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.