Tweede doel voor 2016 afstrepen!

Aparte maand, maart! Het voelt een beetje alsof ik geen steek vooruit kom, maar waar ik eerder deze maand al mijn eerste doel voor 2016 afstreepte, bleek ik gisteren ook mijn tweede doel af te kunnen strepen!

Ik noemde toen al even dat ik een rondje hardlopen op de planning had. Eigenlijk wilde ik graag iets van 30 minuten doen, want ik had met onder meer een vrijgezellenfeest een behoorlijk pittig weekend (en daarvoor ook eigenlijk pittige week) achter de rug. Tot mijn verbazing bleek ik echter ook al aangekomen te zijn bij de laatste training voor de 7,5 km. Die bestaat uit net zolang doorlopen tot je bij die 7,5 km bent. Ik besloot op het laatste moment daarom om niet zomaar een random training op te starten, maar gewoon te gaan voor die 7,5 km.

En: het is gelukt! Ik heb er in totaal net geen 52 minuten over gedaan. Daarna was ik wel behoorlijk gaar, maar ook heel trots. Overigens heb ik me daar het grootste deel van de rit mee op de been gehouden; het idee van hoe trots ik zou zijn als ik het zou halen en als ik zo mijn tweede doel af kon strepen.

Inmiddels had ik bij Evy ook al genoeg punten verzameld om een nieuw trainingsschema te unlocken (bij het afronden van elke training krijg je 4 punten, als je 300 punten hebt, dan kun je een trainingsschema ‘kopen’). Ik heb nu die voor de 10 km (voor beginners) ook ontgrendeld. Dat wordt mijn volgende doel. Als ik zo snel even keek, gaat dan vooral het tempo omhoog. Geen enkele training uit dat rijtje (behalve dan mogelijk de laatste, waarbij het weer lopen tot de 10 km is) is die 52 minuten die ik nu gelopen heb. Ik ben wel benieuwd hoe dat uit gaat pakken. Ik sta er namelijk al van te kijken dat dit zo gaat, aangezien hardlopen toch nog niet mijn hobby is en ik ook nog niet dat rush gevoel heb waar je mensen over hoort. Wel trots en ik vind het soms ook wel echt lekker, maar niet speciaal lekkerder of anders dan wanneer ik aan het skeeleren ben, flink opruim of iets anders doe dat lekker opschiet.

Maar goed, dat is wat voor op z’n vroegst morgen, want vandaag houd ik mooi een rustdag. Van hardlopen dan, de rest gaat gewoon door.

Hebben jullie dat ook wel eens, dat je eigenlijk ongemerkt ineens een doel af blijkt te kunnen strepen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

21 Comments
  1. Gefeliciteerd met het behalen van de7,5km! Hardlopen heeft mij wel eens de befaamde runners high gegeven. Dat komt vanzelf wel eens denk ik. De meeste doelen haal ik niet ongemerkt, helaas. Succes met je volgende hardloop doel!

  2. Goed hoor! Hier ligt het helaas weer even stil met hardlopen. Die griepresten van vorige week zijn nog steeds niet helemaal weg, en om al hoestend te gaan hardlopen lukt denk ik niet. Dus even uitstellen dan maar.
    Die beloning van evy heb ik ook niet gehad. Maar jij dus ook niet. Hmmm vreemd. Ik dacht dat ze misschien doelde op die 4 punten?

  3. wauw wat knap zeg! bij mij ging het ook heel goed, maar nu al bijna 2 weken niet getraind omdat ik de griep heb.. zo zonde! Maar ik pak het volgende week weer op. Vorige keer kon ik in 1 keer 26,5 minuut rennen (3,1 km) dat vond ik al knap haha! En merk je nu al verschil met deze nieuwe schoenen?

    1. 26,5 minuut is ook al lang! En dan heb je zo te zien ook een mooi tempo! Ik vind het lastig de schoenen te vergelijken, maar heb nu niet meer dat het in mijn schenen trekt. Dat had ik op het laatst bij mijn andere (oude) schoenen wel. Dus wat dat betreft is het wel beter. Succes volgende week!

  4. Blijven lopen dus. Ik hou op de app de kilometers wandelen in de gaten. De ene dag gaat het beter dan de andere dag. In het land der kreupelen, is éénoog koningin zeg maar. Met 5 k ben ik tevreden op een totale dag. Helaas.

  5. Altijd fijn om, en zeker ongemerkt, een doel te kunnen afstrepen! Gefeliciteerd! Hier gaat dat meestal niet vanzelf; we zijn er heel bewust mee bezig. Doel na doel. Binnenkort kunnen wij ook weer een doel afstrepen. Een minpuntje is dat er voor dit jaar weer een is bijgekomen (de schutting). Deze staat op instorten (vervanging stond pas voor 2017 op de planning).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.