Dure maand :(

Pfff, financieel gezien ben ik echt wel een beetje klaar met maart. En dan is de maand nog niet eens voorbij! Ik geloof niet dat ik vaak zo’n ontzettend dure maand heb gehad. En al helemaal geen maart! Normaal gesproken is dat een beetje zo’n maand waarin niet veel spannends gebeurd. Deze keer leek het geld er echter uit te vliegen!

Als eerste natuurlijk aan de aflossing van de autolening. Dat leverde uiteindelijk wel een flinke besparing op, maar dat voelde ik natuurlijk wel even. Daarnaast waren er heel veel verjaardagen en uitjes, die automatisch toch ook kosten met zich meebrengen. Ik vierde een vrijgezellenfeest (waar ik overigens misschien nog wel een klein bedragje van terugkrijg), ik moest half Nederland door met de auto, wat natuurlijk extra brandstofkosten opleverde, ik moet wat dingen voor het huis afrekenen (pellets, dakmeneer), er waren nog mensen die cadeautjes van mij tegoed hadden, die dus ook betaald moesten worden…

Nou, misschien snap je wel dat ik er nu een beetje klaar mee ben. Ik ga mijn best doen maart nog zo gunstig mogelijk uit te komen, hoewel er (ja, serieus in de laatste 10 dagen) dus nog drie verjaardagen op stapel staan. En dan april maar weer met frisse moed beginnen. Hopelijk lukt het dan wat beter om financieel mooi uit te komen. Voor alle kosten tot nu toe had ik op zich wel (grotendeels) gespaard, maar er zat uiteindelijk ook nog een hoop onverwacht of niet goed ingeschat bij. En, dat moet ik ook eerlijk zeggen, het voelt vaak even goed als leeglopen, ook al heb ik ervoor gespaard.

Wat wél fijn is, is dat sommige kosten konden worden opgevangen door wat eenvoudige Marktplaatsverkopen. Nu had ik dat geld natuurlijk liever gespaard, maar het meteen doorschuiven is alsnog beter dan interen. Ik ben nu een beetje bezig met dingetjes voor in de tuin te verkopen, denk aan bloembakken enzo. Ik merk dat de belangstelling daarvoor rond deze tijd wat aan begint te trekken, dus dat is mooi. En ik heb het straks natuurlijk niet meer nodig (voorlopig eerst niet echt een ‘inrichttuin’). Dan is het waarschijnlijk óf verkopen, óf gratis laten staan. Dan heb ik er natuurlijk liever nog wat geld voor! Vorige week leverde dat al €45 op en vandaag wordt er als het goed is weer voor ongeveer €35 opgehaald.

Daarnaast kan ik deze week hopelijk het hardlopen ook weer mooi oppakken. Vorige week heb ik 1 vrij lange tocht gedaan en een normaal rondje, maar het liefst ga ik toch drie keer in de week. Dat voelt goed en – ook wel eens fijn – kost op het moment even niets.

Hebben jullie nog plannen voor deze week?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
  1. Heb hier ook het gevoel dat het even "leegloopt", al heb ik in maart ook lekker kunnen sparen, nu de betaling van een opdrachtgever op zich laat wachen, hakt het er toch best in. Kijk ook wel uit naar April, dan komt de reelmaat weer wat meer terug. Mijn plannen voor deze week zijn ook nog wat dingetjes verkopen en vandaag nog even genieten van een dagje vrij. Fijne week

  2. Zelfs al heb je er voor gespaard, idd voelt het nog als arm. Ik ben blij dat wij in de familie het cadeautjes geven hebben afgeschaft,

    Cross my fingers maar ik hoop dat ik vandaag mijn privé administratie en voor half april de BV de deur uit heb. Lukt het niet volledig vandaag, dan maximaal morgen. Rotwerk

  3. Hoe voelt het eigenlijk, nu je volledig van die autolening af bent??

    Ik ben van plan beter te worden (nu laatste staartje griep) en ik hoop ook nog wat te verkopen op marktplaats. Vorige week ging supergoed, dus wie weet!

    1. Lekker als ik er over nadenk, maar ik moet ook zeggen dat het om één of andere reden niet iets is waar ik een heel sterk gevoel bij heb. Geen idee waarom niet, want ik wilde er heel graag vanaf (en ben ook blij dat ik dat ben), misschien een beetje omdat ik eigenlijk vond dat ik het helemaal niet zou moeten hebben. Dan is het ook minder een verdienste. Maar als ik een rondje in mijn auto rijd, dan denk ik wel regelmatig even: zo, die is nu helemaal van mij!

  4. Ach, weet je? Soms heb je er van die maanden tussen zitten. Niet leuk, maar noodzakelijk. En de afgeloste autolening gaat je echt veel opleveren. In april weer opnieuw beginnen, met een frisse start!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.