Wat. Een. Spullen.

Wat een spullenIk dácht dat ik best een hoop spul al had weggedaan. Nee, ik wéét dat ik veel spul al heb weggedaan. Maar wat kan een mens toch allemaal verzamelen! En dan ook van die onhandige dingen, waarvan weg doen eigenlijk zonde is. Neem bijvoorbeeld badkamerartikelen. Lees: voorraad shampoo, badschuim, bodylotion, crèmes, weetiknietallemaalwat. Dat gaat natuurlijk nooit binnen een week op. Maar wegdoen lijkt ook zonde.

Gelukkig zijn er ook genoeg dingen die wél weg kunnen. En het was slimmer geweest als ik me dacht bedacht had vóór ik ging inpakken, maar ach, helder inzicht komt meestal achteraf. Dus ga ik straks gewoon door met opruimen. Als je beperkter de ruimte hebt, is het toch makkelijker om weer afwegingen te maken. Als je een hele kelder vol kunt zetten met allerlei voorraad, werkt dat toch anders dan wanneer je met een (overigens fijn grote, dat dan weer wel) voorraadkast moet werken.

Als ik over een poosje weer mijn draai met alles gevonden heb, niet meer in (lees: tussen, anders klinkt het ook weer zo dramatisch) en uit dozen hoef te leven en gewoon een beetje weet waar ik sta, dan komt dat ook wel goed. Wie weet is er dan nog wel weer wat te verkopen via Marktplaats. En gewoon minder/niets meer kopen dat niet nodig is. Klinkt eigenlijk best goed 😀 Gelukkig heeft vriend helemaal geen zooi, dus het is dan ook geen vechten tegen de bierkaai!

Kun jij soms ook wel gek worden van alle spullen die dan toch overal weer vandaan lijken te komen? Nog goede tips?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

26 Comments
 1. Constant! Ik heb ook al heel veel weg gedaan de afgelopen jaren maar ik kom nog iedere dag spullen tegen die weg kunnen! Helaas heb ik momenteel een laag energiepijl en gebeurt er vrij weinig op dat gebied maar ik hoef gelukkig niet binnenkort te verhuizen 😉
  Wat het meeste moeite kost is dat ik dingen niet gewoon kan weggooien, het moet eigenlijk altijd gerecycled of weggegeven of op marktplaats anders vind ik het zonde, maar ik heb niet altijd de energie om dat te doen.
  Ik heb dan ook geen tips om snel op te ruimen, gezien ik daar zelf ook altijd de tijd voor moet nemen.
  Kan je alleen maar succes wensen 🙂
  En als je toch snel van je overbodige spullen af wil is er nog altijd de kringloop!

  1. Klopt, veel dingen wil je niet eens zomaar weggooien, omdat iemand er nog wel wat aan heeft. Maar dan kost het weer extra energie en tijd die je niet altijd hebt. Beetje een tweestrijd zit je dan in, ik tenminste.

 2. Ja, ik herken het heel erg! We zijn steeds beetjes aan het opruimen, maar er komt natuurlijk ook steeds wat bij, dus soms lijkt het alsof het allemaal niks uitmaakt… maar… dat valt natuurlijk wel mee 😉

 3. Zeker die voorraad niet weg doen! Dat scheelt de komende tijd/jaren badkamerartikelen kopen:) Dat gaat ook zomaar niet overstuur he?!

 4. Fijn toch dat voorraadje verzorgingsartikelen 🙂
  Ik deed net als Mom4life en maakte zoveel mogelijk voorraad op toen we gingen verhuizen. Maar dat gaat in een gezin met vier volwassenen natuurlijk een stuk sneller.

 5. Wat is er onhandig aan die badkamerprodukten? Ik heb ze in een doos en die staat in de kast. Geen idee waar om je erover denkt dat weg te gooien.

  1. Weggooien vind ik zonde, dus dat doe ik sowieso niet. In een doos in de voorraadkast is overigens wel een idee, dan neemt het minder ruimte in en heb je het toch soort bij de hand. In de badkamer zelf is bijna geen opslagruimte, met een handdoekrekje heb je het daar wel gehad.

 6. Hier staat het ook in een kast in een andere kamer. Voorraadje shampoo, toiletpapier, scheerschuim, mesjes, after shavecreme, tandpasta (you name it…)

 7. Hahaha, mijn broer heeft net ook zo'n verhuizing gehad. Eerst paste het volgens hem in een karretje. Dan zijn het er nu vast niet meer dan 2 (en hij werkt net een paar jaar). Met pijn en moeite in 3 karren gekregen. Ik ben trouwens ook een keer kritisch door mijn verzorgingsspullen gegaan. Alles wat niet (meer) mijn eerste keus was, heb ik aan de voedselbank gegeven. Ze waren er heel blij mee. Dat heb ik ook gedaan met een pak luiers waar mijn dochter uitslag van kreeg. Er waren er maar een paar uit. Dat maakte ze niet uit. Er was een moeder fijn een week uit de brand.

  1. Haha, ja, ik was misschien ook wat te optimistisch. Hoewel; niet eens speciaal qua ruimte denk, maar meer qua tijd die in de laatste dingen gaat zitten. Eerst denk je nog: dit kan ik nog niet inpakken, want ik moet nog eten/slapen/watdanook. Maar wat je dan uiteindelijk nog hebt, is best veel!

 8. Nadat ik vorig jaar voor mijn verhuizing zeer drastisch heb opgeruimd, heb ik dat niet meer… Ha, ha, nee, echt niet. Ik heb simpelwweg geen overbodige spullen meer en voorraad staat in de voorraadkast. Ik gebruik alles en kleding die om welke reden dan ook niet meer draagbaar is, verlaat het huis asap. Maar… net als jij moest ik eerst heel stevig aan de bak voor de verhuizing. Er is hoop! Heel veel succes!

 9. Als je iets weg wil doen wat nog niet is aangebroken en houdbaar is, dan kan je dat het beste aan de dichtbijzijnde voedselbank geven. Zij geven het gratis weg aan mensen die het heel goed kunnen gebruiken.

 10. Ik heb veel weggegooid met de verhuizing, dingen die jaren op zolder hadden gelegen, zijn naar de gemeentelijke stort gegaan.
  Wat een zooi heeft een mens dan bewaard,
  Nu in mijn nieuwe huis heb ik gelukkig geen zolder, dus die kan ook niet meer volkomen, gelukkig
  succes met verhuizen,

  trouwens hoe verder ik kwam met de verhuizing des te meer kon ik weggooien zo klaar was ik met die hele verhuizing,

 11. Ik heb hetzelfde. Mijn huis verkocht, opgeleverd en spullen in de opslag. Ik dacht dat ik door de jaren heen al veel weg had gedaan. En toen het naar de opslag ging werd ik gek van wat er nog over was. vorige week is de opslag naar mijn nieuwe kleine huis gegaan. en nu word ik weer gek van de dozen die nog uitgepakt moeten worden. Ik ga van 100 naar 50 m2. Ik ga er nog een weggooironde tegenaan gooien. Zelfs mijn meubels zijn te groot nu en mogen weg! Nee, met verhuizen ben je niet zomaar klaar. Maar dan ook niks meer kopen. :):)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.