Even niets kopen…

Gisteren maakte ik mijn spaardoelen voor de rest van 2016 bekend. En omdat ik daarvoor dus – zoals je misschien al kon vermoeden – moet ‘sparen’, heb ik besloten om even niets te kopen. En ‘even’ is in dit geval een week. En daarna weer een week, en daarna misschien wel weer een week. In ieder geval tenminste tot we een beetje uit de dozen zijn.

Hoewel ik in mijn eigen huis ruimte genoeg had, werd ik daar al gek van alle spullen. Nu is de ruimte iets beperkter (hoewel het in de praktijk eigenlijk gek genoeg nog meevalt) en voegen we natuurlijk twee huishoudens samen. De kans is dan ook groot dat we dingen dubbel hebben of dat als er iets mist, we daar wel een oplossing voor kunnen vinden die geen geld kost. En dus wordt er voorlopig (in ieder geval door mij dan, vriend is totaal geen koper van dingen, dus dat scheelt weer) niets gekocht.

Bijkomend voordeel is natuurlijk dat het gewoon geld bespaart 🙂

Waarvoor maak ik uitzonderingen?

 • Cadeautjes voor verjaardagen e.d., oftewel, de kosten waar je niet echt onderuit komt
 • Noodzakelijke dingen als eten

Verder moet ik het echt voorlopig wel even kunnen redden. En als het een beetje tot de mogelijkheden behoort, wil ik eigenlijk ook weer even mijn Marktplaatshobby een beetje oppakken. Alles dat nu al weggaat, hoeven we over een paar jaar niet opnieuw mee te verhuizen 😀

Nog meer mensen die op het moment even wat minderen met dingen kopen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. Ik koop sowieso al zo min mogelijk, na jaren van beknibbelen staat hier de spaarmodus nog steeds 'aan', al hebben we de laatste tijd wel wat dingen gekocht die al lang op ons verlanglijstje stonden (zoals een poortdeur, geen overbodige luxe)
  Maar nu we in Legoland zitten mogen de kinderen natuurlijk wel een klein legosetje en wat souvenirs kopen 😉

 2. hier ook alleen wat echt nodig is. EN met een verhuizing voor de deur, zijn er wat dingen die nodig zijn. Voordeel hier met huren is dat de verhuurder moet zorgen dat alles tiptop is.Bijv. trap nar beneden krijgt nieuwe bedecking:hun kosten.
  Maar we moeten een andere bank en die kosten een boel en die boel is niet aanwezig. Dus even tweedehands shoppen wss.
  Maar verhuizen doen we zelf.Ervaring genoeg en het is 3 minute hier vandaan.
  Dus je weet waar ik druk mee ben!!
  Groet, WIlma

 3. O, ik zit nu juist in de uitgeefmodus. Aantal kraamkado's gehaakt/gebreid, heb heel lang met (onder)kleding gedaan maar moet nu echt vervangen en ik was toe aan nieuwe schoenen. Maar gelukkig kan het uit de buffer betaald worden en hoef ik er niet wakker van te liggen.
  Groet, Gerda

  1. Soms heb je dat ook gewoon! Ik heb vorig jaar flink ingeslagen qua nieuwe onderkleding. Kleding kan er ook nog wel wat bij, maar dat kan ik ook wel even laten zitten, wat ik nu eerst dus ook maar even doe. Je hebt het wat dat betreft ook niet altijd voor het uitkiezen.

 4. Ja op dit moment kopen we zo weinig mogelijk. We hebben door een vrij plotselinge verbouwing al ons geld opgemaakt.. We hebben genoeg voorraad (meel,melk,pakjes,groenten,koffie) vanochtend voor 31 euro boodschappen gehaald bij de lidl.hiermee moeten we het minimaal vier dagen doen. We hebben drie jonge kinderen met grote en gezonde eetlust.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.