En dan ben je hypotheekvrij…

Oké, mét hele grote disclaimer: ook zonder huis, maar wel hypotheekvrij. Voor het eerst in ongeveer 10 jaar. En eigenlijk voelt het op dit moment nog helemaal niet zo gek veel anders dan bijvoorbeeld een maand geleden, of twee maanden geleden. Ook dat extra geld brengt niet echt een groter geluksgevoel met zich mee. Of meer een gevoel van zekerheid. Apart, maar ik denk dat het ook goed is. Dat betekent dan toch dat ik mijn geluksgevoel op dit moment uit andere dingen haal en dat geld of meer geld me niet speciaal vrolijker maakt.

Overigens betekent dat niet dat ik alles weggeef en ga leven van de lucht. Er komen gewoon weer nieuwe doelen. Want geld wordt nog steeds geen einddoel, maar het blijft gewoon een middel om het ultieme einddoel te bereiken: financiële onafhankelijkheid.

Later komt hier ongetwijfeld meer over, maar voor nu wilde ik even met jullie delen dat ik vanaf dit moment aan niemand meer schulden heb. Niet aan de bank, niet aan familie, niet aan de Belastingdienst, aan helemaal niemand 😀

Oh, en natuurlijk dat de overdracht van mijn huis dus geslaagd is!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
  1. Gefeliciteerd en toch wel heel bijzonder dat je nu geen hypotheek of schulden meer hebt. Je hebt zo veel jaren zo hard gewerkt om ze te betalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.