Kerstkaartjes schrijven

Kerstkaartjes schrijvenNormaal gesproken ben ik er rijkelijk laat mee, maar dit jaar vond ik de rust en de tijd om het – voor mijn doen – eens op tijd te doen: het schrijven van kerstkaarten. Ik schreef ze voor familie, vrienden en deed eindelijk eens iets dat op zich een kleine moeite is, maar er altijd bij inschiet: ik schreef ook eens een kaartje voor mensen die ik niet ken. Dat werd me dit jaar wel heel erg makkelijk gemaakt, want ik kreeg door de bus (en met mij volgens mij iedere Nederlander zonder NEE/NEE-sticker) een gratis kaart van PostNL. Op mijn Decembervelletje vond ik bovendien een extra postzegel. Het was de bedoeling dat je die kaart dan opstuurde naar het Ouderenfonds, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat de kaarten bij ouderen bezorgd worden. Een mooi initiatief!

Het komende jaar wil ik me meer richten op geven. Ik voel me de laatste tijd steeds meer ontzettend rijk, iets waar ik heel dankbaar voor ben. En dan mag je ook wel eens wat voor anderen doen. Niet dat ik dat nu niet doe, maar ik vind eerlijk gezegd dat het wel wat meer kan. Dat hoeft niet allemaal groots en meeslepend, het mag ook klein zijn, zoals gewoon een kaartje sturen naar iemand die anders misschien geen kaartje krijgt. Ik weet ook nog allemaal niet precies hoe ik hier vorm aan ga geven, maar dit leek me wel een mooi eerste stapje.

Wil jij dat ook wel doen? De actie loopt nog; ik geloof dat ze de kaarten het liefst op of voor 18 december (aankomende zaterdag) binnen hebben. Je kunt je kaartje sturen naar:

Nationaal Ouderenfonds
Postbus 156
3980 CD  Bunnik

Had jij al van deze actie gehoord? En doe je mee?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Mooi initiatief. Ik ga op die manier zeker nog een kaartje sturen.

  In het kader van omzien naar elkaar verstuur ik dit jaar kerstkaarten die ik besteld heb via een goed doel. Met postzegels van de kinderpostzegelactie erop. En ik probeer op een aantal kaarten een echt persoonlijk stukje te schrijven.

  N.

 2. Ik heb mijn hele volwassen leven al veel kerstkaarten verstuurd en blijf dit ook doen. Vind het veel leuker en persoonlijker dan digitale wensen.
  Die actie blijkt een groot succes te zijn, hoorde ik vanochtend op de radio. Een iets te groot succes, geloof ik……

 3. Ik ben heel laat dit jaar, waar ik de kaarten gewoonlijk direct na sinterklaas al op de bus kon doen, moet ik ze nu nog schrijven. Komende zondag maar eens doen.
  Fijn weekend,
  liefs,
  Mirjam

 4. ja 🙂 wil de kaart idd ook opsturen.nog even de tijd vinden om uit te zoeken hoe precies en wat leuks erop schrijven. eerst de kaarten schrijven die ik morgenavond kan uitdelen op verjaardag van schoonouders 😉 de andere kaarten die via de post gaan zijn al verzonden, op een enkele na waar ik geen adres van heb (nog even navragen..merkte dat ik mn adresbestand vorig jaar niet had bijgewerkt dusmis er een aantal..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.