Kerstkaarten

Ik durf het bijna niet te zeggen, want een vliegende start betekent voor mij nog niet automatisch ook een vroege afronding, maar het lijkt erop dat ik nu eens een keer ruim voor kerst ‘klaar’ ga zijn voor de kerst. De boom staat dus al en ik heb zelfs gedacht over kerstkaarten. Ik stuurde ze vroeger altijd, soms wel meer dan 100. De laatste jaren heb ik meer dan eens nog op kerstmorgen wat kaarten her en der in de bus gedrukt.

Nu zat ik weer te denken of ik ze zou sturen. Als ik ze stuur, dan is het meestal toch naar een klein kringetje, ouders en wat vrienden enzo. Dat is de moeite niet en dan ga je van de kosten ook niet meteen failliet. Met het aantal zegels dat ik nog van voorgaande jaren heb én als rekening houd met dat ik een aantal mensen ook gewoon de kaart kan geven, dan heb ik aan één velletje genoeg en houd ik er weer zat over voor volgend jaar.

Gisteren heb ik – als werkontwijkend gedrag, is het nog ergens goed voor – een lijstje gemaakt met mensen die ik wel een kaart wil sturen én direct een paar kaartjes geschreven en klaargelegd. Als ik zo elke dag wat doe, dan moeten er aan het einde van de rit gewoon mensen zijn die de kaart op tijd hebben gekregen en hoef ik een keertje niet op kerstmorgen al zo vroeg m’n bed uit dat het nog donker is, zodat ik nog enigszins de indruk kan wekken dat de kaarten écht op een eerder tijdstip bezorgd zijn 😉

Sturen jullie gewone kerstkaarten of ga je voor geen of digitaal? En waarom?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Wij gaan dit jaar geen kerstkaarten meer versturen, ik vindt het te duur worden.
  Ik wil ook niet, de één wel iets sturen en de ander niet.
  Gevolg is altijd dat ik minimaal 80 kaarten moet schrijven en versturen, dat gaan we dus niet meer doen.

 2. Ik stuur maar enkele nieuwjaarskaarten per jaar. Ik heb enkele familieleden die daar enorm veel belang aan hechten en die stuur ik een kaartje per post. We hebben enkele buren die een kaartje in de brievenbus komen steken en die krijgen in hun brievenbus een kaartje terug. Collega's krijgen een digitaal kaartje. Ik vind het duur om kaartjes op te sturen : kostprijs van het kaartje en dan nog eens de portkosten erbij. Die kaartjes staan dan een paar dagen op de kast en vliegen nadien toch in de papierbak….liesbet

 3. Ik heb mijn kaarten (zo'n 50) een paar weken geleden al gemaakt, foto op blanco witte kaart, geschreven, in enveloppen gedaan, geadresseerd en nu zitten de postzegels er ook al op… die gaan morgen alle 50 op de bus…
  Ik ben heel graag bij met alles…haha… soms een beetje te…!!
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

 4. Ik stuur dit jaar nog maar twee kerstkaarten. Eentje naar mijn schoonmoeder die het heel erg waardeert als ze ze krijgt. En nog een naar mensen waar we vroeger veel mee omgingen en die we nog geen adreswijziging hadden gestuurd. Naar hen schrijf ik in een kerstkaarten vaak hoe ons afgelopen jaar geweest is. We kunnen nu vertellen dat we ruim 100 km dichterbij zijn komen wonen 🙂

 5. Eigenlijk had ik besloten om geen kaarten te sturen dit jaar. Maar door de verhuizing heb ik iedereen toch een kaart. Geschreven gelijk met ons nieuwe adres erin, alleen nog even de energie zoeken om naar de winkel te gaan voor zegels. Succes met het schrijven!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.