Druk weekend, op naar de kerst!

Afgelopen weekend was het druk! Twee Sinterklaas-vieringen en alle voorbereidingen die daarvoor getroffen moesten worden, dat hakte er wel even in. En met Sinterklaas aan de kant, was de weg natuurlijk ook vrij voor de kerst. Ik ben niet altijd even trouw in het neerzetten van kerstbomen. Ik vind het wel leuk, maar heb er niet altijd de tijd/rust voor en vergeet soms ook tot de 20e ofzo dat het bijna kerst is. En ja, dan hoeft het natuurlijk ook niet meer.

Dit jaar dacht ik eens op tijd te zijn, dus zaterdag al een kerstboom geregeld, zondag de zolder opgedoken voor alle kerstversiering en daarna meteen opgetuigd. Nu kan ik er tenminste lekker lang van genieten. Overigens schrok ik wel van de kerststpullen; ik koop ze altijd in de uitverkoop ná de kerst, dus weet nooit zo heel goed meer wat ik heb. Uiteindelijk heb ik de boom volgehangen met alleen maar bijzondere ballen en dingen, want voor de rest was gewoon geen plek. Niet erg natuurlijk, beter wat te veel dan te weinig, maar ik besloot toen wel om de volgende uitverkoop maar te mijden. Sowieso is het niet erg als ik niet nóg vaker dan 7 keer heen en weer hoef te lopen 😉

Daarnaast past het wel mooi in mijn plan om op de uitgaven te letten. Het afgelopen jaar was écht super, maar daardoor ook een stuk kostbaarder dan normaal. Niet erg, maar een beetje meer reserve vind ik ook wel prettig. Nu ben ik inmiddels zo goed als klaar voor de kerst (alleen nog een keer kapper en nagels laten doen en misschien nog een panty regelen) en met zo’n nieuw jaar voor de deur zijn het helemaal de goede omstandigheden om weer even de boel scherp te stellen.

Kan ik me in de aanloop naar de kerst mooi richten op het huis verder opruimen, zelf eens wat goed bijslapen en lekker in het sportritme blijven. Beter nu al dan pas na kerst en oud en nieuw 😉

Hebben jullie een leuk weekend gehad? En al in de kerststemming, of dat nog niet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

1 Comment
  1. Ook hier 2 x pakjesmiddag/avond afgelopen weekend. De luxe was dat het twee keer niet bij ons thuis was dus dat scheelde veel gedoe. Vandaag de kerstboom gekocht maar die staat nog uit te druipen in de gang. Misschien zetten we m woensdag. Wat kerstspullen beloofd uit te lenen voor een winterfair vrijdag dus ik moet wel door de dozen heen voor die tijd. En zoooo herkenbaar; zoveel dozen voor maar 2 tot 3 weken per jaar. Bizar eigenlijk! Dus dit jaar komt er niets bij uit een winkel, hooguit iets zelfgemaakts en gaan er echt dingen weg!! (en daar wil ik me dan ook echt eens aan houden…)
    groet, Christel

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.