Een budgetproof Pasen

Een budgetproof Pasen

Pasen is het allerbelangrijkste feest van het christelijk liturgische jaar. Tijdens Pasen worden de kruisiging en wederopstanding van Jezus herdacht en gevierd. En net als met zoveel feestdagen, heeft de commercie inmiddels een behoorlijke grip op de paasdagen kunnen krijgen: paashazen, eieren en vooral héél veel chocolade. Maar daar houdt het niet op. Een klein rondje door de supermarkt leert me dat je tegenwoordig alles in de vorm van een paashaas hebt. Van een boterhaasje tot een haasvormig plakje kaas. En eerlijk is eerlijk: het ziet er natuurlijk best een beetje leuk uit. Voor al die schattigheid betaal je echter wel stevig. Tijd voor wat budgetproof manieren om Pasen te vieren!

Lente!

Een van de redenen dat het zo verleidelijk is om met Pasen flink uit te pakken, is dat het weer wat zonniger, lichter en warmer wordt. De winter lijkt (eindelijk!) echt voorbij en meestal zorgt dat weer voor frisse zin in frisse dingen. Het is niet voor niets dat dit ook de periode is waarin mensen worden geïnspireerd tot een grote schoonmaak.

Nu heb ik dát niet zo erg, maar het frisse, nieuwe en gezellige spreekt me natuurlijk wél aan. Dan is het echt de kunst om daar een beetje bewust mee om te gaan, zodat ik wel kan genieten van lente, Pasen en gezelligheid, maar er geen extra geld aan kwijt ben.

Mijn tips:

? Koop een bosje tulpen! Of twee. Je hebt ze bij de Lidl (2,49), bij de Jumbo (2 voor 5 euro) en vast op heel veel andere plekken ook. Zet ze in een vaas of een grote pot met water en je kunt een dikke week genieten van lentesferen. Nog iets duurzamer zijn de blauwe druifjes, narcissen en hyacinten. Die zijn misschien iets duurder, maar ze ruiken heerlijk en je kunt ze nadat ze zijn uitgebloeid in de tuin planten. Dan heb je er vervolgens elk jaar plezier van.

? Plan je paasontbijt zorgvuldig. Wat maakt zo’n ontbijtje nu speciaal? Voor mij zijn dat de vers afgebakken broodjes, wat fruit, misschien verse jus en mooi gepresenteerd beleg. Niet in de vorm van een konijn, maar gewoon: op een mooi tafelkleed. En als je die niet hebt, dan heb je vast wel een mooi bordje waar je het op kunt leggen.

? Eet niet te veel chocolade. Het kan lastig zijn, maar geloof me: je wordt er niet vrolijker van. Wist je trouwens dat paashazen in veel gevallen omgesmolten en omgevormde sinterklazen en kerstmannen zijn? Als ik daaraan denk, vind ik ze ook ineens niet zo lekker meer.

? Versier je eigen eieren. Tegenwoordig kun je allerlei setjes kopen om eieren te versieren, maar die heb je écht niet nodig. Je kunt ze ook gewoon versieren met stiften, fineliners, verf, nagellak of – als je heel creatief bent – touwtjes. En als je nu die cadeaumandjes die je af en toe krijgt bewaart, kun je ze daar mooi in leggen.

? Vind je eigen paastak. Ook paastakken vinden in deze periode weer gretig aftrek. Maar wist je dat je daar echt geen paar euro voor hoeft te betalen? Een rondje door de natuur (of je tuin, ik had daar altijd een mooie krulhazelaar!) levert je vaak meer dan genoeg decoratie op. Combineer ze met die leuke tulpen uit de eerste tip en je krijgt een prachtig centerpiece voor op de tafel!

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Het gaat niet om spullen, maar om mensen

Net als met andere feestdagen, kun je de paasdagen zo duur maken als je zelf wilt. Maar uiteindelijk gaat het om de gezelligheid en om de mensen. En daarvoor hoef je geen fortuin uit te geven. Zelfs niet op tweede paasdag op de meubelboulevard. Het enige dat dan nodig is, is een klein beetje voorbereiding en wat inspanning.

Mensen zijn niet liever bij jou op bezoek, omdat je ze kaas in de vorm van een haas voorzet. De helft zou het waarschijnlijk niet eens herkennen 😉 Laat je daarom niet gek maken door de commercie, maar kijk gewoon naar wat jij belangrijk vindt. Waar jij blij van wordt. Zorg voor een lekker ontbijtje, haal een goed boek uit de bieb en maak een mooie wandeling in een prachtige omgeving. Geen stress, alleen genieten. Fijne Pasen!

Hoe zien jouw paasdagen eruit?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments
  1. Wij doen niet zo raar qua eten. Maar gaan wel een keer gourmetten. Niet omdat ik dat nodig vind, maar omdat de kinderen het zo leuk vinden. Vooruit dan maar.
    Geen paashazen plakjes kaas hoor 😉

  2. Lekkere afbakbroodjes en een gekookt eitje. Gele placemats (geen geel tafellaken in de buurt) en dan is de aankleding ook geregeld. 🙂
    De takken van de krulhazelaar staan mooi te zijn in een vaas op de grond (kan makkelijk, geen kleine kinderen of huisdieren in de buurt).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.