Even over de AVG en je privacy…

Over de AVG en je privacy

Het kán je bijna niet ontgaan zijn: het is 25 mei geweest. En 25 mei ging de nieuwe wetgeving omtrent privacy in. Ook voor bloggers, zoals ik, bracht dat een aantal veranderingen met zich mee. Die zet ik graag hier nog even voor je op een rijtje, zodat je precies weet waar je aan toe bent als je LekkerLevenMetMinder.nl bezoekt en al lid bent of je inschrijft voor de nieuwsbrief.

Hoe zit het?

Nog even kort: als je een website bezoekt, dan kun je gemerkt en ongemerkt ‘sporen’ achterlaten. Je bestelt iets, waardoor je duidelijk je gegevens invoert, maar het kan ook zijn dat je via cookies ongemerkt doorgeeft welke browser je gebruikt, op welk tijdstip je een website bezoekt en hoe lang je op de pagina blijft.

Sommige technologieën maken het zelfs mogelijk om je mailadres op te slaan, als jij – terwijl je bijvoorbeeld ingelogd bent op je gmail-account – een bepaalde website bezoekt.

Dat doen we hier dus niet.

In het privacybeleid vind je precies wat er wél kan gebeuren, maar ik heb het voor de duidelijkheid hieronder ook nog even kort uitgewerkt.

Privacy op LekkerLevenMetMinder.nl

Reacties

Als je een reactie wilt achterlaten, dan moet je daarvoor je naam en mailadres achterlaten. Dat is bedoeld om onder meer spambots tegen te gaan. Als je aangegeven hebt dat je dit wilt, dan ontvang je bovendien een mailtje als er een nieuwe reactie op jouw reactie is. Het is ook mogelijk om hier een ongeldig mailadres voor op te geven. Het nadeel daarvan is echter wel, dat ik je comment dan waarschijnlijk steeds handmatig moet goedkeuren, waardoor deze niet direct zichtbaar is. Geen probleem voor mij, maar dan weet je het.

Verder doe ik niets met deze gegevens. En als je je reactie wilt laten verwijderen, stuur me dan even een mailtje op info [at] lekkerlevenmetminder [dot] nl met de reactie waar het om gaat.

Statistieken

Dan heb ik op de website ook nog Google Analytics geïnstalleerd. Daarmee zie ik de bezoekersaantallen per periode, de gebruikte zoektermen en via welke websites de bezoekers binnenkomen. Deze gegevens zijn niet herleidbaar naar jou als persoon.

Overigens geldt dit zo’n beetje voor alles, behalve waar je dus specifiek je naam en mailadres invoert. Ik kan bijvoorbeeld ook niet zien of jij iets via mijn Bol.com-link koopt of op een advertentie klikt, of dat Pietje dat doet. Want, hoewel ik dat natuurlijk wél heel fijn vind, is dat informatie waarvan het niet noodzakelijk is dat ik die heb.

Nieuwsbrief

LekkerLevenMetMinder.nl heeft al sinds jaar en dag een nieuwsbrief. In de eerste instantie was dat een automatische melding als er een nieuwe blogpost geplaatst werd, de laatste tijd is het een ‘echte’ nieuwsbrief. Deze krijg je alleen als je je hier ooit voor aangemeld hebt. En dat kan dus ook 7 jaar geleden zijn. Of bij het downloaden van één van de gratis eBooks.

Denk je nu: daar zit ik niet op te wachten! Meld je dan gewoon weer af. Onderaan elke mail vind je een linkje om dat te doen. Je bent dan direct uitgeschreven. Ik check alle uitschrijvingen af en toe en verwijder die gegevens dan volledig uit het systeem, zodat je ook niet meer zichtbaar bent als ‘uitgeschreven’.

Heb je nog vragen over deze nieuwe wetgeving of wat er specifiek via LekkerLevenMetMinder.nl met je gegevens gebeurt? Laat het dan gerust even weten!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
    1. Geen hond, denk ik. Ik lees ze zelf ook niet. Sterker nog; ik moest me gisteren echt een beetje inhouden om me niet op te winden over de sh*tload aan mailtjes die ik daar ineens uit alle hoeken en gaten over kreeg. Maar goed, voor wie het wél graag wil weten, is de info er dan in ieder geval 😉

  1. Dit hele AVG gedoe is ideaal, ik kan me gelijk uitschrijven op websites waar ik toch niks mee doe. Scheelt me op jaarbasis weer heel wat mailtjes en irritatie. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.