Vanuit Nederland kopen bij Amazon – tips & tricks

Vanuit Nederland kopen bij Amazon

Als je op zoek bent naar de beste deal, dan kom je niet altijd alleen maar uit bij Nederlandse winkels. Zeker als je – net als ik – je aanbiedingen vooral online zoekt. Een van de winkels die steeds groter aan het worden is, is Amazon. En nu Amazon zelfs een Nederlandstalige pagina heeft, lijkt dit me een goed moment om dit online platform eens wat beter te bekijken. Hoe kun jij vanuit Nederland slim kopen bij Amazon?

Even vooraf

Allereerst: het is natuurlijk niet mijn bedoeling om je te stimuleren aankopen te doen die je helemaal niet nodig hebt. De beste deal is uiteindelijk de deal die je niet koopt. Maar: als er dingen zijn die je écht nodig hebt, dan kan ik me voorstellen dat prijs ook gewoon een rol speelt. En dat je het liefst de scherpst mogelijke deal hebt. Op die manier houd je meer geld in je zak, dat je kunt sparen of op een andere manier kunt besteden.

Mijn eerste Amazon-aankoop was bijvoorbeeld de agenda-inhoud voor mijn Filofax. In Nederland moest ik daar 30 euro voor betalen, via de Duitse en Engelse Amazon (ik deed het een paar jaar op rij) betaalde ik standaard minder dan 15 euro.

Daarnaast is het goed om te weten dat Amazon nu een Nederlandse pagina heeft, maar dat dat momenteel nog regelmatig de meest ongunstige plek is om iets te kopen. Het assortiment hier is nog erg beperkt. Daarom bespreek ik hier de opties om vanuit Nederland te bestellen op internationale Amazon-sites, zoals Amazon.de (Duitsland), Amazon.co.uk (Engeland), Amazon.com (VS) of zelfs Amazon.es (Spanje).

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Wat is Amazon?

Amazon is een van oorsprong Amerikaans e-commercebedrijf dat in de eerste instantie alleen boeken verkocht. Dat assortiment is sinds 1994 behoorlijk uitgebreid en inmiddels kun je hier voor vrijwel alles terecht: van etenswaren tot woondekens en van banken tot sportschoenen. En nog steeds voor (digitale, audio- en papieren) boeken natuurlijk. Amazon verkoopt zelf veel producten, maar biedt bedrijven ook de mogelijkheid om via hun platform spullen te verkopen. Dit maakt het assortiment veel uitgebreider én hierdoor is het ook mogelijk om tweedehands spullen aan te schaffen via Amazon.

Nu Amazon steeds groter én toegankelijker wordt voor de Nederlandse markt, wordt het zo langzamerhand ook echt een concurrent voor bedrijven als Bol.com. Als consument betekent dat dat je weer extra mogelijkheden hebt om een goede deal te sluiten. Maar: omdat bestellen nog vaak via een buitenlandse site gaat, kan het zijn dat je hierin nog een drempel ervaart. Daarom lees je hier wat meer praktische uitleg én praktijkervaring.

Praktische informatie

Je koopt bij Amazon via een account dat je in een paar tellen kunt aanmaken. Dit account geldt vervolgens op alle websites van Amazon. Het maakt dus niet uit of je winkelt in Amerika of in Engeland; je hoeft maar één paar inloggegevens te hebben. Daarna kun je de meeste dingen met letterlijk drie kliks bestellen.

Betalen kan via:

 • iDeal
 • Creditcard (Visa, MasterCArd, American Express)
 • Amazon-cadeaukaart
 • Girocard
 • P24-bankoverboeking (als je een Poolse bankrekening zou hebben)

Zelf kies ik altijd voor betaling via creditcard. Dan zijn je aankopen namelijk ook via de creditcardmaatschappij extra verzekerd en spaar ik Clix bij Euroclix. Een andere optie is betalen via de Amazon-creditcard. Hierover lees je meer onder ‘Tips voor kopen bij Amazon’.

Lees ook: Waarom je soms beter wél met creditcard kunt betalen

Amazon Prime

Omdat je via Amazon dus bij verschillende winkels kunt kopen, kunnen de verzendkosten soms hoog oplopen. Daar is nu een nieuwe dienst voor bedacht: Amazon Prime. Daarmee koop je voor een bepaald aantal aangesloten winkels de verzendkosten af. Je betaalt hiervoor 49 euro per jaar of 5,99 euro per maand. Als artikelen in aanmerking komen voor Prime, dan worden die binnen één dag gratis bij je thuisbezorgd. Ook vanuit het buitenland.

Nu ben ik normaal gesproken niet zo van dit soort abonnementen (want dat is het in feite), maar je kunt het een maand gratis proberen. Dat deed ik en ja hoor: mijn in Duitsland bestelde föhn (40 euro goedkoper) werd binnen een dag bezorgd.

Maar dit is niet het enige dat je met Prime krijgt. Je kunt hiermee ook onbeperkt streamen van films en series via PrimeVideo, je krijgt voorrangstoegang op de zogenaamde Amazon Lightning Deals (héél tijdelijk verkrijgbare aanbiedingen, net zoiets als iBood), je krijgt elke donderdag exclusieve toegang tot bepaalde thema-aanbiedingen en kunt Amazon Prime Exclusive-items kopen. Die laatste zijn niet beschikbaar voor ‘gewone’ leden.

Vooral dat streamen via PrimeVideo kan interessant zijn; als je momenteel een Netflix-abonnement hebt, dan betaal je namelijk minimaal 7,99 euro per maand. Een Prime-abonnement is goedkoper en biedt meer mogelijkheden. Wel is het aanbod op PrimeVideo anders dan op Netflix.

Bovendien krijg je als Prime-lid onbeperkt opslagruimte voor foto’s én 5 GB opslagruimte voor andere data via Amazon Drive. Als je dit apart wilt afsluiten, dan kost het je minimaal 11,99 dollar per jaar. Je krijgt dan overigens wel meer ruimte: 100 GB.

Tips voor kopen bij Amazon

• Check de verschillende landensites. Ik heb zelf goede ervaringen met de Britse en Duitse sites, maar je kunt ook naar de Italiaanse versie of de Franse versie kijken. Je kunt hiervoor ook de tool van HeiDoc (met dank aan SvdKnaap) gebruiken. Via CamelCamelCamel kun je instellen dat je een melding krijgt bij prijsdalingen.

• Kies bij voorkeur voor producten die door Amazon verkocht en verzonden worden. Dan weet je zeker dat je goed geholpen wordt als er onverhoopt toch iets mis gaat.

• Lees je graag eBooks, maar vind je het aanbod bij de bibliotheek wat te beperkt? Dan kun je via Amazon ook een KindleUnlimited-abonnement afsluiten. Je kunt dan meer dan een miljoen boeken, duizenden audioboeken en actuele tijdschriften lezen op elk apparaat. Een abonnement kost 9,99 euro per maand. Dat is ruim 2 x zoveel als ik betaal voor mijn bieb-abonnement, maar evenveel als je bijvoorbeeld voor Storytel zou betalen. Bovendien heb je hier dan niet alleen luisterboeken voor, maar ook leesboeken en tijdschriften.

Kindle Unlimited in Nederland

Officieel is KindleUnlimited overigens nog niet beschikbaar in Nederland. Als je echter aan je account een adres in Amerika toevoegt en je regio instelt op dat specifieke adres, lukt het wel. Dit doe je als volgt:

Ga onderaan de pagina naar het donkerblauwe deel. Onder ‘Let Us Help You’ staat ‘Manage Your Concent and Devices’. Klik daarop. Ga vervolgens naar het tabblad ‘Settings’ en vink bij Country/Region settings je ‘nieuwe’ Amerikaanse adres aan. Klik op opslaan.

• Amazon heeft zelf ook een Visa-card, die je het eerste jaar gratis kunt proberen. Je krijgt dan ook direct 30 euro tegoed én je spaart punten. Vanaf het tweede jaar betaal je 19,99 euro per jaar. Helaas is deze kaart momenteel nog niet beschikbaar in Nederland en België.

• Gebruik je verlanglijst. Als je daar dingen op zet, dan kun je ook zien of/hoeveel de prijs gedaald is vanaf het moment dat je iets op je lijstje gezet hebt.

Hier zie je dat het tweede product met 47% in prijs verlaagd is sinds het voor het eerst op de wishlist gezet werd

Prime tips

• Ben je Prime-lid? Filter dan niet alleen op ‘Prime’. Soms is het betalen van verzendkosten voordeliger dan een duurder product met Prime kopen.

• Maak je gebruik van de proefmaand voor Prime? Je kunt dit direct weer opzeggen; Prime wordt dan weer uitgeschakeld als je maand voorbij is. Bovendien kun je dit per landensite aanvragen. Zo heb ik nu een maand Prime via de Duitse Amazon, maar kan ik er straks (of nu al) ook voor kiezen om een gratis maand via de Engelse site te krijgen.

Is er iets niet goed gegaan met je opzegging of was je gewoon te laat met opzeggen? Dan kun je in de meeste gevallen alsnog je abonnement annuleren en een volledige refund krijgen voor de periode waarin je geen gebruik hebt gemaakt van je Prime-abonnement.

Amazon.de tips

• Met Spar-Abo krijg je altijd gratis verzending én kun je 15% korting op je bestellingen krijgen. Je komt hiervoor in aanmerking als je binnen een maand vijf of meer producten op hetzelfde adres laat bezorgen. Dit systeem is vergelijkbaar met Bespaar Continu van Bol.com. Je kunt zelf aangeven met welke frequentie je iets wilt laten bezorgen én je kunt leveringen overslaan of verzetten. Handig voor bijvoorbeeld je opzetborsteltjes of luiers.

Wat is goedkoper op Amazon?

Volgens een bericht op de Telegraaf is de helft van de producten bij Amazon goedkoper dan bij de Nederlandse webwinkel. Alleen dat zou al reden genoeg moeten zijn om even te kijken. Vooral A-merken zijn goedkoper via Amazon. Ik vond bijvoorbeeld mijn Filofax-agendavulling hier jaren achter elkaar voor minder dan 15 euro, terwijl ik in een Nederlandse webshop al snel het dubbele betaalde.

Ook scoorde ik een speciaal type föhn voor bijna de helft van wat de Nederlandse goedkoopste optie bood. Een nieuwe iPhone SE met 32 GB geheugen is een paar tientjes goedkoper en ook voor andere elektronica, games en bijvoorbeeld huishoudelijke artikelen betaal je vaak minder. Bovendien is het aanbod sowieso veel groter en kun je vaak niet alleen kiezen voor nieuwe artikelen, maar ook voor gebruikte exemplaren. Die zijn uiteraard (een stuk) goedkoper.

Ook grootverpakkingen, bijvoorbeeld van snoep of toiletartikelen (deodorant, cosmetica, opzetborsteltjes van tandenborstels, haarverf, hairstyling apparaten), zijn vaak voordeliger.

Niet alles is automatisch goedkoper op Amazon. Bovendien verschillende prijzen per land dus ook nog. Ik zou dan ook nooit zomaar blind iets via Amazon aanschaffen, maar altijd even de prijzen controleren.

Voorbeeld

Testcase: kopen bij Amazon vanuit Nederland
Het proefmonster dat ik meekreeg: je moet het tenslotte eerst proberen!

Een mooi voorbeeld van de verschillende prijzen die je op de diverse sites kunt aantreffen. Ik zocht onlangs naar de Clinique Superdefense SPF 20-crème voor combinatie tot vettige huid. Die was bij Douglas in de aanbieding. Met 25% korting betaal ik daar nu voor dit type 89,50 euro per 100 ml*. Verzenden is in dit geval gratis.

Via Amazon vond ik de volgende opties:

Amazon.co.uk verkoopt hetzelfde spul voor 65,33 pond per 100 ml (met verzendkosten 81,95 EURO per 100 ml).

Bij Amazon.es betaal je voor 100 ml 56,00 euro (met verzendkosten 63,40 euro per 100 ml).

Bij de Italiaanse Amazon betaal je weer wat meer: 71,96 euro per 100 ml (met verzendkosten 78,77 euro per 100 ml).

Op de Duitse Amazon is de goedkoopste versie die ik kan vinden 68,00 euro per 100 ml. Hier worden geen verzendkosten in rekening gebracht en zou ik zelfs nog een korting krijgen, waardoor het totaalbedrag op 67,76 euro per 100 ml uitkomt.

De enige Europese aanbieder die in dit geval duurder is dan de Nederlandse optie, is die op de Franse Amazon: daar betaal je 104 euro per 100 ml. Voor Amazon.com betaal je in dit geval al bijna 20 euro aan importkosten, dus die valt sowieso af.

* Je koopt dit niet in potjes van 100 ml, maar dit vergelijkt even iets makkelijker, omdat niet elke site het potje van 30 en/of 50 ml beschikbaar heeft.

Kortom; als ik dit zou willen kopen, dan kan ik dat het beste via de Spaanse Amazon doen. Zelfs mét portokosten scheelt dat nog ruim 25 euro per 100 ml. En dat in vergelijking met een aanbieding in Nederland. Als daar straks weer gewoon de volle prijs voor gerekend wordt, is het verschil nog groter.

Is het de moeite waard?

Natuurlijk heeft het shoppen bij winkels als Amazon ook andere kanten. Met aankopen uit het buitenland stimuleer je over het algemeen de economie in Nederland niet erg. En de lokale middenstander al helemaal niet. En hoewel het voor jou vaak een leuke aanbieding is, zorg je indirect – door het vervoer – wel voor meer milieubelasting.

Daarnaast kan het soms iets meer tijd kosten; het loont namelijk de moeite om de verschillende domeinnamen af te zoeken. Ik kijk zelf altijd het liefst bij de Duitse Amazon en de Engelse Amazon. Omdat beide landen zich (nog) in de EU bevinden, heb je hier namelijk niet te maken met bijkomende invoerkosten. Dat kan bij de Amerikaanse Amazon wél eens voorkomen. En zelfs als dat niet het geval is, zijn de verzendkosten vanuit Amerika toch vaak een stuk hoger. Bovendien komt het regelmatig voor dat Amerikaanse bedrijven niet naar Nederland verzenden of dat de verzendkosten niet helemaal duidelijk zijn. Daar kom je dan pas achter als je je bestelling bijna geplaatst hebt.

Is het shoppen bij Amazon dan de moeite waard?

Dat ligt helemaal aan jezelf. Als je altijd op zoek bent naar de beste deal, dan loont het zeker de moeite om in ieder geval ook even hier te kijken. Zoveel moeite is het niet en het kan soms écht veel geld schelen. Om de levertijd hoef je het – zeker met Prime – óók niet te laten. Bovendien kun je alles binnen 30 dagen na ontvangst retourneren. Dit heb ik zelf nog niet nodig gehad, maar het is wel fijn om te weten.

Je hoeft ook niet bang te zijn dat je bestelling niet aankomt of dat je je geld kwijt bent; zeker als je via creditcard betaalt, ben je daar prima tegen beschermd.

Waar je wél rekening mee kunt houden, is de extra belasting op het milieu. Of de verschillende controverses waar het bedrijf mee te maken heeft (gehad), waaronder oneerlijk concurrentievoordeel, prijsdiscriminatie (waarbij nieuwe klanten lagere prijzen te zien krijgen dan klanten die regelmatig bij Amazon kopen en cookies op hun computer hadden staan), belastingontduiking en meer.

Volgens Amazon zelf, houden ze zich altijd netjes aan de regels en voldoen ze aan alle wettelijke eisen. Of die verklaring voor jou voldoende is om met een schoon geweten te shoppen, is natuurlijk een beslissing die je zelf zou moeten nemen.

Koop jij wel eens wat bij Amazon? En heb je nog goede tips om dit artikel aan te vullen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek de route naar jouw rijke leven


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

44 Comments
 1. Je hebt ook nog verschillende Amazon compare sites die voor jou de prijsverschillen tussen de Amazon landen sites vergelijkt. Ik gebruik zelf Heidoc, is erg handig. Het best zoek je op ASIN code want dan weet je zeker dat je het juiste product aan het vergelijken bent

 2. En dat proefmonster, dat je bij de Douglas kreeg, zou je dat ook via Amazon gratis hebben gekregen? Inclusief het advies? Hoeveel tijd heeft Douglas in jou geïnvesteerd?
  Persoonlijk zou ik in zo’n geval toch 1x bij de Douglas kopen (tijdens die kortingsactie), juist vanwege de service die zij je geboden hebben. Service die je alleen vindt bij de plaatselijke middenstand. Mocht het bevallen, dan zou ik voor de volgende pot wel zelf gaan zoeken waar het voordelig is.

  1. Ik begrijp je punt en dat is inderdaad een overweging die je kunt maken. Hoewel ik Douglas sowieso niet echt zou zien als ‘plaatselijke middenstand’. Ik had daar in ieder geval nu sowieso geen keuze in, want de Douglas bij mij had dat type van het product niet meer op voorraad. Anders had ik waarschijnlijk inderdaad niet eens verder gekeken.

 3. Ik kan een product bestellen op de duitse amazon site. Er staat bij dat dit wordt verkocht en geleverd middels een nederlandse aanbieder. In prijs scheelt dit ongeveer 60 euro met de in nederland gangbare prijs (400 euro). Ook als ik op de website van dezelfde nederlandse aanbieder kijk is dit artikerl ca. 60 euro duurder.
  Kan ik dit met een gerust hart bestellen??? Hoe zit het met eventueel retour zenden?? (ik betaal iig met creditkaart)

  1. Normaal gesproken zou ik zeggen: dat kun je gewoon doen. Over het algemeen hebben orders via Amazon wel de voorkeur (dus verkocht en geleverd door Amazon, zoals ook in het artikel staat), maar hier gaat het dus om een Nederlandse aanbieder. Ik zou misschien in deze situatie echter ook overwegen om even contact op te nemen met het Nederlandse bedrijf en aan te geven dat je het via Amazon goedkoper kunt bestellen en dat het dan ook door hen geleverd wordt. Of zij het je voor dezelfde prijs – via hun eigen site – willen leveren. Waarschijnlijk betalen zij voor plaatsing op Amazon ook een bedrag, dus mogelijk is dat voor hen ook nog gunstiger.

   Als je toch via Amazon bestelt, dan moet je daar ook eventjes kijken voor de retourvoorwaarden; die kunnen per product en per leverancier verschillen. Betalen via je creditcard is altijd verstandig, omdat je aankopen dan ook verzekerd zijn én je een extra mogelijkheid hebt om je geld terug te krijgen, mocht dat noodzakelijk zijn. Ik betaal zelf meestal met PayPal, waar ik dan mijn creditcard aan gekoppeld heb. Dan profiteer ik ook nog van kopersbescherming én retourkostenvergoeding van PayPal. Misschien voor jou ook een tip?

 4. hallo,

  vraag: hoe krijg ik de producten in Nederland die alleen naar Duitse adres worden verzoden?
  Momenteel maak ik gebruik de adres van een kennis, dat wordt erg duur!
  reden: naar toe rijd bijna twee uur heen + 2 uur terug en cadeau voor de kennis voor het gebruik van de adres en ontvangen.
  bij via kan ik het beste een Duitse adres aanbieder contract aanvragen?? (liefst dicht bij grens (Nijmegen of Zevenaar)

  met vriendelijk groet,
  velu

 5. Voor een bestelling van rum moet ik mijn paspoort gegevens invullen vanwege leeftijdscontrole . Mag ik dit zomaar doorgeven aan Amazon?

  1. Goede vraag! Ik heb even gekeken en het lijkt erop dat Amazon inderdaad ook gewoon de standaard 2 jaar garantie biedt die op producten van toepassing is, zie ook hier. Je kunt garantie-aanvragen melden via je account. Het kan dan zijn dat je alsnog wordt doorverwezen naar de fabrikant, maar dat hangt mogelijk ook af van de afspraken die Amazon weer met zo’n fabrikant heeft.

   Overigens geldt die ‘fabrikantgarantie’ sowieso, ook als je iets via Amazon bij een derde partij koopt (Amazon verkoopt immers niet alleen zelf via de site; derden kunnen hun producten ook aanbieden via Amazon).

   Als je het echt helemaal zeker wilt weten voor een specifiek product, dan zou ik ze gewoon even een mailtje sturen. Mijn ervaring is dat er vrij snel op vragen wordt gereageerd!

 6. Verkopen ze op amazon ook namaak (ik wil namelijk schoenen kopen van nike die in no overal zijn uitverkocht). Of zijn het alleen maar echte merken?

  1. Als het goed is zijn het allemaal echte merken, ik heb er nog geen namaak getroffen. Maar: het is wel zinvol om er altijd even goed naar te kijken en scherp te blijven. Ik hoorde namelijk laatst dat er bv ook bij een bekende -stenen!- winkel nep-Nikes werden verkocht (ik twijfel even aan welke winkel het was, dus zal ‘m hier niet noemen). Eventueel kun je de verkoper nog een mailtje sturen om te vragen.

 7. Hoi Adine,

  Kun je me ook vertellen hoe dat zit met electronica?
  Ik ben bv. op zoek naar een homecinema setje en zie dat deze op amazon.es voor ongeveer de helft van de prijs aangeboden wordt, lijkt me een beetje te mooi om waar te zijn …

  1. Over het algemeen zou ik denken: als het te mooi lijkt om waar te zijn, is dat het vaak ook. Maar ik moet zeggen dat ik dezelfde ervaring had met wat camera-apparatuur (niet de camera zelf, maar lichtbakken, microfoon etc.) en met schoenen. Het is ook maar net wat zoiets normaal gesproken in dat land kost; sommige dingen zijn in andere landen ook gewoon goedkoper. In Engeland betaal ik bijvoorbeeld vaak minder voor boeken en in Duitsland zijn drank en drogisterij-artikelen goedkoop.

   Ik zou gewoon altijd even de verkoper checken en controleren of de levering via Amazon zelf gaat (even zoeken naar iets als ‘fulfillment through Amazon’ ofzoiets). En natuurlijk ook eerst even doorklikken, want soms wordt niet naar NL verzonden, of komen er dan nog hoge verzendkosten bij.

 8. Hallo Adine,

  Ik heb in het verleden getracht om gezichtscréme te bestellen en dat kon niet worden verzonden. Nu wilde ik een supplement bestellen van Jarrows en heb gekozen voor Amazon global international en toch kan het niet naar Nederland verstuurd worden. Hetzelfde supplement wordt (duurder) ook los per gewicht in een zak aangeboden en dat kan wel verzonden worden. Erg vreemd.

  1. Dat is inderdaad wel typisch. Nu is het wel zo dat niet alles via Amazon zelf verzonden wordt, dus het kan zijn dat het hier om verschillende verkopers gaat, die dus verschillende (dezelfde) producten aanbieden. Het zou ook kunnen zijn dat bepaalde aantallen niet naar NL verzonden kunnen worden. Soms heb je dat met vitamines of batterijen, dan is het bijna niet in bulk in te kopen, terwijl je er los wel aan kunt komen.

 9. Ik heb een hele simpele vraag, hoe kan ik vanaf mijn account (nadat ik ingelogd ben op de website vd UK)
  iets vanuit de UK bestellen? Met ideal of PayPal, bezit geen creditcard.

  Alvast bedankt voor je reactie.

 10. Ik zag ook staan dat je Prime een maand kan uitproberen, maar is het gemakkelijk om het ook weer af te zeggen ?Ik neem aan dat het abonement na een maand niet automatisch stopt maar overgaat in een betaald abbonement. En als je iets uit America besteld moet je dan ook nog jnvoer(douane)kosten betalen ? Ook als je pri e hebt ?

  1. Ja, je moet Prime inderdaad zelf opzeggen, maar dat is wel makkelijk. Gewoon even in je account weer aangeven. Ik heb het zelf toen in mijn agenda gezet en me op tijd afgemeld. Ben je toch te laat, dan kun je altijd even een mailtje sturen, dan doen ze daar (meestal) ook niet zo moeilijk over.

   Als je iets uit Amerika bestelt, bestaat inderdaad de kans op invoerkosten, behalve als die er bij het afrekenen al bij zijn gedaan. Dat gebeurt vaak bij vervoerders als Fedex. Je kunt hierover altijd even vooraf contact opnemen met de verkoper!

 11. Hallo,

  ik heb op Amazon.de een Bluetooth speaker gezien van € 56,99. Verkocht door ShengTongTek (klinkt Chinees) en verzonden door Amazon (fulfillment). Eerder heb ik gelezen dat je niet boven de 22 euro moet komen anders zou het mogelijk zijn dat je extra moet betalen voor douane en inklaring. Maar. Er staat dat het wordt verzonden door Amazon (fulfillment) en ik begrijp het nog niet 100%. Als ik het me goed kan herinneren is dat een service van Amazon waarmee verkopers hun producten kunnen opslaan in een magazijn van Amazon. Betekent dat dat het artikel in hun magazijn in Duitsland ligt (aangezien het Amazon.de is). En mogelijk geen douane & inklaringskosten hoef te betalen?

  Please let me know!

 12. Goedenavond, even een vraagje, voor Kindle Unlimited geef je aan dat je gewoon een Amerikaans adres moet toevoegen maar kan dit gewoon zomaar een adres zijn of wel van iemand die je kent of wiens adres je mag gebruiken? Het is niet zo dat diegene dan post ofzo over mijn account kan krijgen?
  Groetjes Aniek

 13. Hallo, ik had een vraagje over kindle unlimited, je geeft aan dat je een Amerikaans adres moet invoeren maar kan dat zomaar een willekeurig adres zijn of moet dat wel eentje zijn van iemand die je kent en wiens adres je mag gebruiken?
  Groetjes Aniek
  P.s ik had gisteravond ook een reactie achter gelaten maar die zie ik niet terug, daarom nogmaals de vraag voor als ie niet is binnengekomen.

 14. Ik ben wel bekend bij Amazon duitsland, maar nu zat ik te kijken op de engelse versie. Kan ik ook ergens aanklikken wat de prijzen in euro’s zijn? Misschien kijk ik er gewoon overheen….
  Ook heb ik op de amerikaanse site een mooie zonnebril gezien, die 70 euro scheelt met hier in Nederland. Weet u of je daar invoerkosten op moet betalen? Ik heb nl nog nooit iets Amerika besteld….

  1. Vanuit Amerika, moet je inderdaad vaak invoerkosten betalen! Wel zijn er aanbieders die die kosten al in de prijs verwerken, dan kun je zien of het alsnog de moeite waard is. Dan staat het er vaak bij het afrekenen bij (iets van shipping en invoerkosten oid).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.