Laat je Airmiles niet vervallen (want dat kost je geld!)

Je Airmiles vervallen! Wissel ze nu in.

Tot zo’n 5 jaar geleden waren Airmiles – je weet wel, die spaarpunten die je onder meer kunt krijgen bij de Shell – onbeperkt geldig. Lang sparen en ze inleveren voor een groter ‘cadeau’ was dan ook niet zo’n probleem. Maar sinds 2013 is dat veranderd: Airmiles zijn nu nog maar 5 jaar geldig. En dat betekent dat de eerste 2,9 MILJARD(!) Airmiles in november van dit jaar komen te vervallen. Als je wilt voorkomen dat jouw zuurverdiende punten ook verdwijnen, dan kun je ze nu nog inwisselen.

Update 31-10-2018: de deadline is verlengd tot 1 december 2018. Je kunt je airmiles uit 2013 dus nog inwisselen tot 1 december 2018.

Gaan jouw Airmiles vervallen?

Om te kijken of jij Airmiles hebt die mogelijk komen te vervallen, kun je inloggen bij Airmiles. Vervolgens klik je op Transacties en zie je een overzicht zoals dit:

Geldigheid airmiles vervallen

In het linkerrijtje kun je precies zien hoe lang de Airmiles nog geldig zijn. De punten die bovenaan staan, moet je dus als eerste opmaken.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Wat kun je ermee?

Als je, voordat je Airmiles vervallen, er nog iets mee wilt doen, dan heb je tegenwoordig best heel veel opties.

Airmiles inleveren voor cadeaus

De meest voor de hand liggende manier om je Airmiles in te wisselen is via de Air Miles Shop. Daarin betaal je alles, inclusief de verzendkosten, met Miles. En als je te weinig Airmiles hebt, dan kun je er ook voor kiezen om een deel in geld bij te betalen. In de shop is een Airmile 0,01 euro waard. Voor 100 Airmiles krijg je dus 1 euro. De verzendkosten in deze shop zijn 5,98 euro, oftewel: 598 Airmiles.

Daarnaast kun je ze tegenwoordig bij steeds meer winkels inwisselen. Bij Praxis bijvoorbeeld, of bij Bol.com. Bij Praxis gaat het vaak om korting op producten, bij Bol.com kun je onbeperkt inwisselen. De waarde van een Airmile ligt bij Bol.com wel wat laag: voor 200 Airmiles krijg je slechts 1 euro. Aan de andere kant; het assortiment is een stuk groter en waarschijnlijk ook veel goedkoper dan in de Airmiles-shop. Op die manier kan het alsnog zo zijn dat je er meer aan hebt bij Bol.com dan in die shop. Airmiles inwisselen bij Bol is heel eenvoudig; bij het afrekenen voer je je Airmiles-kaartnummer in en geef je aan hoeveel Airmiles je wilt inleveren voor de bestelling. Het kortingsbedrag wordt dan direct afgeschreven. En als je niet weet wat je wilt, kun je ze natuurlijk ook inzetten voor een Bol.com-cadeaukaart. Die heeft zelf weer een geldigheid van 3 jaar.

Af en toe heeft de Albert Heijn ook acties waarbij je bij het inleveren van je Airmiles contante korting krijgt op je kassabon.

Airmiles inwisselen voor uitjes

Ook uitjes kun je via de Airmiles aanschaffen. Zo wisselde ik mijn laatste Airmiles een jaar of drie geleden in voor een ticket voor de Efteling. Tegenwoordig kun je zelfs sparen voor korting op een overnachting bij dit mooie park. Andere uitjes die je met Airmiles kunt boeken zijn bijvoorbeeld naar Wildlands, de Apenheul en Duinrell.

Je kunt je Airmiles ook gebruiken bij KLM. Daarvoor moet je wel ten minste 2500 Airmiles hebben, dan anders kun je nog niets kopen. De korting wordt hier wel beperkt tot 150 euro.

Wil je wel graag weg, maar heb je nog lang niet genoeg om er een halve vakantie mee te betalen? Dan kun je ook kiezen voor een Restaurant dinercheque. Deze cheque kost 500 Airmiles en daarmee krijg je een korting van 20 euro. In vergelijking met de Airmiles shop haal je dan dus veel meer uit je punten. Wel is de bon maar een jaar geldig én zitten er allerlei voorwaarden aan.

Ook leuk: ze inleveren voor een Pathé-voucher, waarmee je naar de bioscoop kunt. Zo’n voucher is geldig tot 1 jaar na uitgifte, dus let er wel op dat je deze op tijd verzilvert. Ook moet je je bioscoopticket vooraf online kopen. Je kunt de voucher dus niet bij de kassa inleveren.

Cadeau geven

Doe jij niet zoveel meer met je Airmiles, maar denk je dat je iemand anders er wel blij mee kunt maken? Dan kun je ze eenvoudig ook overboeken naar iemand anders. Het enige dat je dan nodig hebt is het 9-cijferige kaartnummer van de spaarder naar wie je de Airmiles wilt overboeken. Overigens hoef je niet meteen je hele saldo af te staan; je kunt ook gewoon een willekeurig aantal overboeken.

Doneren

Een andere optie is doneren. Je kunt je Airmiles – elk aantal – ook doneren aan Nationaal Fonds Kinderhulp, Stichting AAP, War Child en Justdiggit. Die laatste organisatie zet zich in om opwarming van de aarde tegen te gaan.

Nog even sparen

Zoals je in het transactieoverzicht wel kunt zien, ben ik niet zo’n fanatieke Airmiles-spaarder. Voorlopig vervallen er voor mij in ieder geval nog geen punten, dus heel snel inwisselen is niet nodig. Maar: wat meer sparen mag natuurlijk wél. Eigenlijk spaar ik ze alleen als ik af en toe eens bij de Albert Heijn kom, omdat mijn bonuskaart aan mijn Airmiles-pas gekoppeld is.

Maar er blijken dus veel meer opties te zijn:

Hier spaar je zeDit krijg je
Albert Heijn1 Airmile per 2 euro boodschappen
Shell1 Airmile per liter brandstof (2 per liter Shell V-Power)
Praxis1 Airmile per 2 euro aan producten
EssentAfhankelijk van hoe lang je klant bent, krijg je minimaal 125 tot minimaal 500 Airmiles per jaar cadeau
Mastercard1 Airmile per 5 euro
Etos1 Airmile per 2 euro aan producten

Bij de Shell spaarde ik voorheen altijd zegeltjes. Nu kan dat tegenwoordig niet meer, dus nu zou het wel handig zijn als ik die pas eens in mijn portemonnee deed. Dan gaat het sparen toch wat sneller. Dat is bovendien ook nog gunstig voor mijn brandstofkosten, want je kunt je Airmiles óók inleveren bij Shell. Net als bij Bol.com krijg je dan 1 euro korting op je tankbeurt bij inlevering van 200 Airmiles. Je kunt maximaal 100 euro korting per transactie krijgen. En als ik die pas bij me heb, kan ik hem die enkele keer dat ik bij de Etos of Praxis kom, ook meteen gebruiken. Een kleine moeite en het levert toch weer wat op.

Een Mastercard heb ik al, maar die heb ik van Euroclix. Dan spaar je geen Airmiles, maar Clix. Voorlopig leveren die me meer op, dus dat houd ik zo.

Daarnaast kun je, als je wat vlotter wilt sparen, ook altijd bij het enquêtepanel van TNS NIPO kiezen voor Airmiles (Lees ook: Geld verdienen met enquêtes: de beste websites).

Spaar jij Airmiles? Waar spaar jij het liefst voor? En let je op dat je ze inwisselt voor je Airmiles vervallen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
  1. Ik heb ze begin dit jaar nog ingewisseld, ook bij bol. Dus ik hoef me voorlopig geen zorgen meer te maken de eerstkomende jaren! Want ik ben weer op nul begonnen! Maar goed dat je er even aandacht aan geeft, dit is wel echt iets om te vergeten (helemaal als je het nog niet wist).

  2. Airmiles kosten sowieso geld. Je krijgt ze alleen bij duurdere zaken en inwisselen bij bv bol is in sommige gevallen duurder dan bij een gewone winkel kopen.
    Daarom spaar ik ze al jaren niet meer en steek het verschil gewoon gelijk in mijn zak.

    1. Daar is ook zeker wat voor te zeggen! Ik spaar ze eigenlijk alleen als er aanbiedingen bij de AH zijn die ik speciaal ga halen en ik kom heel af en toe wel eens bij de Shell als ik niet goed genoeg gepland heb met de tank. Dan zou het ook wel fijn zijn om ze mee te nemen. Maar het is dan meer een bijkomstigheid, geen hoofdzaak. En dan gaat het idd ook niet zo heel hard!

  3. Ik heb nog niet zo lang geleden een volle tank afgerekend met airmiles. Dat is dus ook een optie. De volgende vervaldatum ligt in 2023 dus ik kan nog even vooruit met sparen.

  4. Je kunt airmiles overboeken naar iemand anders. De airmiles verdwijnen dan uit jouw account, maar de ontvangen heeft airmiles die weer vijf jaar geldig zijn. Als je nu airmiles kruiselings naar elkaar overboekt, dan kun je ervoor zorgen dat de airmiles niet verlopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.