125 euro bonus bij een gratis beleggingsrekening

125 euro bonus bij gratis beleggingsrekening

Hij is wederom verlengd! De actie waarbij je 65 euro cadeau krijgt bij deze actie, én nog eens 60 euro als je daarnaast ook periodiek gaat beleggen. Nu deed ik zelf twee jaar geleden al mee met deze actie en schreef ik er dit artikel over, dat ik voor de gelegenheid even bijgewerkt heb, zodat je er ook in 2024 gebruik van kunt maken. Want: 65 euro – of zelfs 125 euro – gratis geld, wie wil dat niet? Mij werd destijds gevraagd of die actie de moeite waard was en of ik het wel of niet zou doen. Want als je gratis iets krijgt, dan zal er toch wel een addertje onder het gras zitten? Inmiddels weet ik dat dat zeker kan, maar niet altijd het geval is. En dat je daar alleen achterkomt als je erin duikt, wat ik heb gedaan.

Ik ben een luie, cheap-ass belegger

Zoals je misschien inmiddels wel weet, beleg ik voornamelijk hier (want: geen beheerkosten, kan zonder transactiekosten en low-cost indexfondsen), maar ben ik niet vies van een leuke actie waarmee ik gratis geld kan verdienen (check hier en hier bijvoorbeeld).

En dat lijkt dus hier het geval te zijn. Het enige dat je hoeft te doen is hier een beleggingsrekening te openen, minimaal 500 euro in te leggen en vervolgens de bonus van 65 euro te incasseren.

Daarnaast kun je nog 60 euro extra krijgen als je kiest voor periodiek beleggen, waarbij je minimaal 50 euro per maand inlegt. Zo heb je bij elkaar dus 125 euro gratis.

Wat zijn dan de haken en ogen? Zijn die er?

Ik ben een behoorlijk luie belegger. En ook nog een cheap-ass belegger. Ik wil gewoon snel zien waar ik aan toe ben, betaal het liefst zo weinig mogelijk en krijg dan toch – met beperkt risico – het liefst een zo hoog mogelijk rendement.

Wie niet? Maar goed, dat betekent dus dat er een paar dingen zijn waar ik op let als ik wil bepalen of een rekening wel of niet bij me past. Dat zijn:

 • Kosten
 • Je eigen vrijheid/de mogelijkheden
 • Verplichtingen

Kosten moet je namelijk eerst terugverdienen, voor je rendement krijgt. En ik houd niet zo erg van beperkingen en verplichtingen. Dat is deels mijn persoonlijkheid, maar beperkingen en verplichtingen betekenen in de praktijk vaak óók dat er meerdere mensen meesnoepen van je rendement en je niet altijd de meest (voor jou!) voordelige optie kunt kiezen.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

De kosten

Allereerst: de kosten. Het openen van deze rekening is gratis. Dat is vast mooi meegenomen.

Om te kijken wat je verder betaalt, moet je naar de voorwaarden. Ik moest best wel even zoeken; eerst naar de voorwaarden en toen vervolgens naar de kosten in het juiste document. Ik kwam uiteindelijk uit op het aanvullende prospectus, waarin staat dat je het volgende betaalt:

 • 0,30% van het aankoopbedrag bij het aankopen van Participaties. Voor het omzetten betaal je geen aankoopkosten, maar wel een ‘op- of afslag’. Dit is ‘onder normale marktomstandigheden’ 0,6%. Maar: volgens de actievoorwaarden geldt dat dus niet voor het bedrag van de bonus.

Wat ik niet helder vind, is of je ook een service fee/bewaarkosten betaalt, ofwel: een percentage over het geld dat op je account staat. Voor die paar maanden loopt dat niet zo’n vaart, maar als je hier de komende 30 jaar wilt beleggen, dan natuurlijk wel.

Als ik hierop Google, dan kom ik uiteindelijk een iets overzichtelijkere kostenpagina tegen, met een calculator. Als ik daarop aangeef dat ik eenmalig 500 euro wil inleggen, dan kom ik op 4,50 euro kosten in het eerste jaar. Dat is in ieder geval flink minder dan 65 euro 😉

Maar… natuurlijk wél meer dan ik hier betaal, omdat ik daar gewoon helemaal geen inlegkosten/bijdrages hoef af te rekenen. Bij mijn pensioenbeleggingsrekening betaal ik deze kosten overigens wél – lage/geen kosten is eerder uitzondering dan de regel.

Als ik hier puur van de actie uitga, is het dus aantrekkelijk. Ga je hier tonnen beleggen, dan wordt het een ander verhaal. Goed om dus voor jezelf ook even het rekensommetje te maken.

Met de periodieke inleg ligt dat natuurlijk iets anders. Daar ga je het commitment aan om 50 euro per maand in te leggen. Gelukkig valt dat ook best een beetje mee: dat hoef je volgens de voorwaarden maar 6 opeenvolgende maanden te doen, waarbij je er dan tijdens die 6 maanden ook niet aan zit. Dat komt dus neer op een inleg van 300 euro in totaal.

Wil je van beide acties gebruik maken? Dan telt de 500 euro inleg niet mee als eerste periodieke storting. In totaal moet je dus tijdelijk 800 euro storten, om die 125 euro gratis te krijgen.

Je eigen vrijheid/de mogelijkheden

Dan: je eigen vrijheid/de mogelijkheden. Je belegt in een door hen vooraf samengesteld pakket, wel gebaseerd op jouw risicoprofiel. Je kunt dus niet zelf je losse aandelen of trackers kiezen, mocht je dat graag willen.

Het kan ook zijn dat je dit juist makkelijk vindt, zodat je niet zelf hoeft te kiezen. Het is dus maar net wat je zelf prettig vindt. Er zijn wel in totaal 7 fondsen, voor elke risicotolerantie, dus in principe zou er altijd wel wat voor je bij moeten zitten.

Voorwaarden en verplichtingen voor 125 euro gratis bonus

En tot slot: de voorwaarden/verplichtingen. Wil je gebruik maken van de actie van 65 euro, dan moet je de rekening voor 31 december 2024 openen én ook binnen 14 dagen minimaal 500 euro inleggen. Voor de zekerheid zou ik dat zelf dus uiterlijk voor de kerst doen.

Wil je gebruik maken van de actie van 60 euro, dan moet je tussen 22 mei 2023 en 30 september 2024 voor het eerst een beleggingsrekening openen én binnen 14 dagen starten met een maandelijkse automatische overboeking van minimaal 50 euro gedurende minimaal 6 maanden. Let er ook even op dat je de fondsverdeler aanzet.

Na vier maanden krijg je de bonus  van in totaal 125 euro gratis geld uitgekeerd, die wordt belegd in het fonds waarin je al belegt. Je kunt dat wel kosteloos omzetten. Of uiteindelijk alles opnemen natuurlijk.

En: als er misbruik vermoed wordt, dan kan het zijn dat je helemaal niets krijgt. Maar goed, je geld had in dat geval ook niet direct rente op je spaarrekening opgeleverd…

Even samengevat… zou ik dit doen?

Daar kan ik vrij kort over zijn: ja. Ik vind dit wel een leuke actie. Ik zag dat je via deze rekening belegt in fondsen van Ishares en BlackRock, waar ik persoonlijk hele goede ervaringen mee heb.

Bovendien: 65 euro op 500 euro krijg ik vrijwel nergens en dan vind ik het de moeite van het proberen waard. Zelfs met die 4,50 euro aan kosten. En 125 euro gratis op 800 euro… dat helemaal natuurlijk niet.

Helaas kan ik zelf niet meer met deze actie meedoen, omdat ik deze rekening al eerder heb geopend. Daardoor weet ik inmiddels wél dat het gewoon betrouwbaar is en een mooi alternatief voor de andere brokers.

Als het ook iets voor jou is, kun je hier je account openen om gebruik te maken van de actie(s).

Al het bovenstaande is uiteraard geen advies en biedt verder ook geen garanties; met beleggen kun je altijd geld verliezen en je moet het dus vooral niet doen als je je dat niet kunt veroorloven.

Edit: ik heb het gedaan 😉

Want ja, gratis geld is toch altijd fijn. Het openen van deze rekening bleek vrij gemakkelijk; het invulproces is een kwestie van 5 minuutjes, daarna is het nog wel 2-3 werkdagen wachten op de benodigde aanvullende informatie. Mocht je ’t handig vinden – ik loop je even door het proces.

Eerst was het even zoeken naar de open-knop. Uiteindelijk ontdekte ik dat je hier eerst voor Fondsbeleggen of Gemaksbeleggen moet kiezen, en daarna door kunt gaan met het openen van een rekening.

Ik koos voor Fondsbeleggen, omdat daar net even iets meer mogelijkheden waren qua waar je in kon beleggen. Denk aan staatsobligaties en aandelen. Ik weet nog niet óf ik dat wil, maar vond de opties wel fijn. Bovendien vond ik de mixfondsen er ook prima uitzien.

Fijn dat hier nog even bevestigd werd dat het openen van de rekening gratis is. In het eerste veld wordt gevraagd om wat persoonlijke gegevens.

Op de tweede pagina moet je je tegenrekening invullen. Dat is de rekening vanaf welke je geld wilt gaan overmaken naar je beleggingsrekening. Als je het geld van je beleggingsrekening weer naar je bankrekening wilt halen, gaat dat ook via die rekening.

De volgende stap is het uploaden van je identiteitsbewijs. Je mag kiezen tussen paspoort, rijbewijs en identiteitskaart. Bij het paspoort mag je bepaalde gegevens ook onherkenbaar maken, zolang je foto, geboortedatum, geldigheid etc. maar te zien zijn.

Dan nog even een laatste controle van de gegevens.

En een bevestiging dat je dit voor eigen risico en eigen rekening doet. Het staat er niet meer uitgebreid bij, maar in feite komt het neer op: je kunt met beleggen geld verliezen, dus doe het vooral niet met geld dat je niet kunt missen of met geleend geld.

Dan volgt er nog een bevestiging van de tegenrekening; hiervoor moet je een cent overmaken vanaf je tegenrekening. Dit kan met iDeal, maar ook met een handmatige overboeking. Ik vind iDeal altijd het handigst, dan weet je ook dat de verwerking meteen plaatsvindt.

En voilà, geregeld! Ik ontving bovendien meteen al mijn rekeningnummer en wat informatie in de mail. Wel moet ik nog een paar dagen wachten tot mijn account is goedgekeurd en ik kan gaan storten. Althans, dat stond in de mail. Soms gaat het ook wel sneller. Ik kan niet wachten, want ik heb net weer een uitbetaling van Euroclix gehad 😉

Een paar dagen later

Ik ontving een paar dagen later inderdaad een code per post, waarmee ik via centraalbeheer.nl/activeren mijn account kon activeren. Daar kon ik vervolgens via Mijn Producten > Mijn Beleggen aan de slag met het storten en kopen!

Ik heb mijn 500 euro verdeeld over twee fondsen: Achmea Mixfonds gemiddeld A en Achmea mixfonds zeer ambitieus A.

Aanvulling: je moet dus eigenlijk iets meer overmaken dan 500 euro, anders staat er vanwege die transactiekosten niet genoeg op je account om in aanmerking te komen voor die 65 euro. Ik heb zelf toen ik dat zag nog 22 euro bijgestort in ‘Aandelen Wereldwijd’.

Trouwens niet in de stress schieten als je overgemaakte bedrag niet direct bijgeschreven is; daar gaat heel even overheen. Dát er iets gebeurt kun je overigens wél zien bij Openstaande opdrachten.

Ik was eigenlijk iets te vroeg en heb ‘maar’ 65 euro cadeau gekregen. Heb jij je 125 euro gratis bonus al gescoord?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. Even, hier niet helemaal on topic: een paar maanden terug gaf je de tip om een rekening bij OpenBank te openen. Ik heb er vorige week toch nog maar eens naar gekeken (had ik nog niet gedaan, teveel gedoe…) en ik hoorde bij de mensen die € 40 “gratis geld” kregen. Dus: alsnog dank voor de tip! De bank geeft ook een aardige rente – beter dan de ASN – maar ik blijft toch verknocht aan de ASN, dus ik heb het geld weer van Open Bank afgehaald, en ga binnenkort de rekening opheffen….

 2. Leuk dat je deze actie deelt. Ik ga hem ook zeker proberen.
  Ben erg benieuwd. Zeker hoe de kosten zijn op langer termijn en hoe het tegen de winst op staat.

 3. Hoi Adine, ik heb navraag gedaan bij de klantenservice over de hoogte van de inleg.
  De hoogte van de inleg wordt getoetst vóór aftrek van de kosten. 500 euro inleggen is dus voldoende voor de bonus! Ik heb een screenshot gemaakt van mijn vraag met het antwoord maar kreeg het hier niet in. ?

 4. Om er zeker van te zijn dat het lukte heb ik 550 euro er op gezet. Dat was 5 maanden geleden, en inmiddels heb ik het geld, inclusief een klein beetje rendement, EN de extra 65 euro er weer af gehaald. En de rekening weer opgezegd.

  Altijd fijn zulke acties. Als je er nog meer hebt, dan graag 🙂

 5. Helaas moet je nu (2024) om een beleggingsrekening te kunnen openen een rekening hebben bij bepaalde banken i.v.m. identificatie via iDin. Ik zit bij KNAB en daarmee is het niet mogelijk. Heb gebeld met Centraal Beheer en er is geen andere mogelijkheid. Het gaat me te ver om speciaal daarvoor een rekening bij een andere bank te openen, dus ik kan helaas geen gebruik maken van de actie…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.