Fitter zonder tv?

Hartelijk bedankt voor alle reacties op mijn vraag van gisteren, ik zal er binnenkort eens induiken, want wat ik al zei: het moet zeker hoger kunnen dan die 1,2% oid die ik nu bij de Rabobank krijg!

Gisteren was het weer zo ver: ik had nog zoveel werk te doen, dat ik pas ver na 12-en mijn bed op kon zoeken. Normaal gesproken was ik dan ’s morgens vroeg (zeker rond deze tijd) echt geradbraakt. De laatste tijd word ik echter steeds vaker rond half zes of zes uur wakker, zonder dat het me enige moeite kost. De verklaring? Ik denk zelf dat het met de tv te maken heeft. Normaal gesproken probeerde ik toch elke dag wel een paar uurtjes te kijken. Meestal ging ‘ie dan om half negen of half 10 aan (afhankelijk van of er iets kwam dat ik wilde zien) en om half 12 (want dan werd ik meestal wakker, nadat ik om kwart over 9/10 in slaap was gevallen) weer uit. Naar bed strompelen en dan ’s morgens de wekker nog net niet vervloeken.

Ik had al eerder het idee dat tv kijken niet echt de beste vrijetijdsbesteding is. En ik weet natuurlijk niet zeker of dit de enige oorzaak is, maar ik vind het wel echt opvallend dat ik, nu ik tv kijken meestal tot een paar uurtjes in het weekend beperk, veel meer gedaan krijg en dat het me vaak ook veel minder moeite kost. Het lijkt wel of ik van geen tv kijken gewoon energie krijg. Terwijl het me ook nog eens energie bespaart! En behoefte aan tv kijken heb ik bijna niet meer, de series die ik graag kijk zijn immers ook via internet te kijken. Zonder reclame en wanneer het mij uitkomt.

Hebben jullie ook een soortgelijke ervaring met niet-tv kijken, of zou mijn onverwachte fitheid hier waarschijnlijk niets mee te maken hebben?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Ik kijk sinds ik met consuminderen bezig ben, ook veel minder tv. Voorheen stond hij altijd als achtergrond aan, vond ik 'gezellig'.

  Ik zet hem nu alleen nog aan voor bepaalde series of films die ik graag wil zien. Al die nieuwe dingen zoals digitale tv en 3-d tv heb je dus ook helemaal niet nodig, zeker niet als je maar een paar uurtjes per week kijkt! (Al zal dat er wel ooit van komen.)

  Tv kijken kan ook zoveel tijd opslokken.. Ik zat vorige week in Sint Petersburg bij een hele mooie balletvoorstelling. Het was 8 uur plaatselijke tijd, in Nederland was het toen 6 uur 's avonds. Ik dacht toen: 'het leven is zo kort. Waar wil je je tijd aan besteden? Wat wil je zien? Een live klassiek ballet in een mooi theater of om 6 uur (bijv) het Dr
  Phil gewauwel bekijken? Geen moeilijke keus.

  Nou ja, beetje vaag verhaal misschien, maar ik ga steeds meer voor kwaliteit, voor je leven vullen met dingen waar je echt van geniet.

 2. van mij mag het concept tv ook wel de deur uitgemieterd worden hoor, heb een gigantische hekel aan die stommestomme dingen zoals: bloopers, wegmisbruikers, hell in the kitchen, ruzie met de buren, iets met amerikaanse ziekenhuizen, noem maar op…ik weet het geeneens goed, omdat ik er niet naar kijk. Helaas Manlief wel ;o)))…vandaar hierm ijn tirenade haha. Wat ik wél leuk vind is films kijken of een mooie serie (tenminste die ik leuk vind) zoals bv the Tudors.
  Dus het scherm hoeft voor mij niet weg uit de kamer, maar de tv heb ik overdag niet aan sowieso en als Manlief er niet is 's avonds dan heb ik tv ook uit staan.

 3. Als je hetzelfde aantal uren achter de computer kijkt, dan zou ik denken dat je fitheid niet met minder tv kijken te maken heeft. Wel met een ander ritme: je valt s' avonds niet meer in slaap bij de tv, wordt wakker, gaat echt slapen, en kunt dan niet wakker worden.

  Wellicht zit daar het verschil?

 4. Ik kijk nu overigens echt veel minder, want op de computer is het toch minder prettig. Kun je niet op de bank liggen 😉 Ik ben het helemaal eens met Oryx: je kunt veel beter gaan voor kwaliteit. Dan geniet je er tenminste ook van! Overigens heb ik nu wel even te maken met een flinke dip, dus ga nu wel even nog een klein stukje film kijken. Maar op de laptop én in bed, dus dat wordt niet halverwege in slaap vallen!

 5. Ik heb een tijd lang Pauw en Witteman gekeken, ook al was ik moe, ik móest gewoon kijken. Tegenwoordig lig ik voor die tijd in bed en ben ik ook fitter. En ik kijk het niet eens meer op uitzending gemist tegenwoordig. Ik lees/schrijf liever blogjes 😉
  Ik zet het nieuwsuur aan terwijl ik achter de computer zit (geen laptop hier), soort verhaaltje voor het slapen gaan, waar ik meestal niet eens meer echt naar kijk.
  Om 10 uur ben ik weinig actief meer, meestal… dus die tv maakt dan niks meer uit.
  Verder kijk ik bijzonder weinig. Ik heb geen zin me plaatsvervangend te moeten schamen voor landgenoten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.