Wat een voorrecht!

Gisteren overviel het me ineens: een gelukzalig, dankbaar gevoel. Het is niet eerlijk om te zeggen dat ik dat nooit heb, maar als het regelmatig voorkomt, zou deze keer waarschijnlijk niet zo’n indruk hebben gemaakt. Wat is het geval? Wij hebben al een poosje een nieuw huis. Hoewel het echt een droom was en is, sneeuwde dat soms wel een beetje onder: rekening na rekening kwam binnen, gebrek na gebrek kwam boven, de maandlasten zijn behoorlijk pittig en zeker als je ook van betalende klanten afhankelijk bent, is (na al die rekeningen) elke maand weer spannend of je het weer gaat redden. Bovendien is het een groot huis, waardoor er gewoon heel veel te doen is. Kortom, soms voelde ik – ondankbare drol – me toch vooral erg zwaar worden, als ik weer het pad op reed. Want al die ‘nadelen’ kwamen toch echt wat minder prominent voor in mijn droomplaatje.

En toen was het ineens donderdagavond. Net terug van de boodschappen, weer mooi veel verse dingen, binnen het budget (zelfs mét ingrediënten voor (Be)SpaarChick’s fabulous falafel), klein beetje regenachtig, maar ook een prachtig avondzonnetje. Toen overviel het me ineens: wat een voorrecht dat we hier mogen wonen! Het is een schitterend plekje, voor veel mensen pas bereikbaar als ze al een paar huizen achter de rug hebben, volop de ruimte, we schieten mooi op met het verbouwen, het is heerlijk rustig, op en top vrijheid – en zo kan ik nog wel even doorgaan. Worden die rekeningen of maandelijkse afschrijvingen daar minder van? Nee, maar we kúnnen ze in ieder geval betalen. Er zijn genoeg mensen die ongewild vast zitten op driehoogachter, omdat ze echt geen andere mogelijkheden hebben.

Dus als ik mezelf weer eens zielig vind omdat de overheid ondernemers en hardwerkende mensen pest, omdat er zoveel te doen is of omdat ik geen seconde vrije tijd meer heb, dan zal ik mezelf, desnoods met bijbehorende schop voor m’n kont, daar nog eens even aan herinneren!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Wat fijn dat je je droomhuis hebt gevonden, en dat je dat nu naar eigen smaak kunt verbouwen! Waarschijnlijk ben je dan helemaal trots en tevreden als alles af is.

  Hoe lang zijn jullie nog bezig met de verbouwing?

  En ben je van plan om daar de rest van je leven te blijven wonen?

  Lijkt me heerlijk als je je droomhuis hebt gevonden. 🙂

 2. Shit, mijn hele reactie weg!!

  Nou ja, even overnieuw dan:

  Ik hoop echt dat we hier de rest van ons leven kunnen wonen, het heeft in ieder geval alles wat ik graag in een huis wil. En wat er nu nog niet is, kan verbouwd/gemaakt worden.

  De verbouwing is hopelijk eind 2011 afgerond, maar het hangt natuurlijk ook een beetje af van de financiën: we betalen alles van spaargeld en er staan best nog grote uitgaven op de planning. Soms moeten we gewoon weer even flink sparen om grote sprongen te kunnen maken!

 3. Zo is het maar net. En je doet het voor je zelf, tenslotte 😉
  Ik krijg complimenten dat ik zo vrolijk ben ondanks de zooi, toen zei ik ook dat ik helemaal niks te klagen heb en dat ik blij ben met wat iedereen hier toch maar voor ons doet!

 4. Precies, je doet het voor jezelf! Wat dat betreft kan het me ook weinig schelen wat een ander er van vindt. Mij zit het niet dwars. Ik zou natuurlijk graag hebben dat het helemaal af was, maar als je weet waar je naar toe gaat, houd je het best lang vol.

  En inderdaad, stapje voor stapje, Rome is ook niet in één keer gebouwd!

 5. Als het kon zou de overheid ook wel belasting heffen over het aantal uren dat je van de zon geniet, ze hebben er alleen nog geen manier voor gevonden.

  Maar gelijk heb je hoor. Het is makkelijk om je door het leven van alledag af te laten lijden van het al het moois om je heen, de echte wereld…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.